banner3

Artikelindex

Bink

Geplaatst op 3 januari 2017, 14:43

Actie voor Bink

Voor Bink is er totaal 205 euro binnengekomen.

Onze hartelijke dank aan de donateurs voor Bink!

Bink werd in november gevonden door Neli, hij bleek onder de auto gekomen te zijn.
Het mannetje is eerst bekeken in de kliniek in Calarasi en daarna overgebracht naar dierenarts Marian in Boekarest.
Helaas bleken Binks breuken zo ernstig te zijn dat hij werd overgevlogen naar Nederland. En wij hem de kans gaven op een goed leven. In Roemenië zou hij dit niet hebben.
Bink is nog een jong hondje van ongeveer 1,5 jaar en écht een schatje.
Lopen kon hij niet toen hij in Nederland aankwam.
Inmiddels is Bink aan beide kanten geopereerd en is hij herstellende bij onze voorzitter Ton en zijn vrouw Annie.
De kosten voor Bink zijn 1800 euro, een flinke kostenpost voor stichting DAN.
Wij hopen dan ook dat mensen ons willen helpen met deze kosten.
Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30  
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht 
Onder vermelding van: Actie voor Bink
BIC: RABONL2U
Bink maakt het momenteel goed en is een klein schatje dat ná zijn revalidatie op de website zal komen ter adoptie. 
 
Bink in Calarasi. 
De dierenartsrekeningen. 
Dit staat op naam van voorzitter Ton van der Hel, in verband met korting dat DANhonden krijgen bij Dierenkliniek Rashof.
Bink bij Ton en Annie van der Hel
   
 
 
06-01-2017: Tussenstand voor Bink: €95,- 
 

Foxie

Geplaatst op 2 maart 2016, 20:46

Pechvogeltje Foxy/ Foxie

Update 07-12-2016: Een berichtje van Foxy:


"Zie mij eens met een mooi sjaaltje, dat Marieke (winkeltje) voor mij gemaakt heeft voor de koude dagen.

Liefs, Foxy"

   

Update 22 april 2016: Foxie haar wonden genezen goed, het plan was om haar in mei naar Nederland te laten overkomen. Bij de bloedtesten is helaas gebleken dat Foxie ook nog eens hartworm heeft. De eerste injectie heeft ze inmiddels ontvangen. Er zullen nog twee injecties volgen, dus de vlucht van mei is nog niet voor Foxie weggelegd, dit zal juni worden. 

Update 24 maart 2016: Foxie is 22 maart weer geopereerd. De huis van zijn flank is dicht gemaakt en de huid van zijn nek is naar elkaar toegetrokken en dicht gemaakt. Nu werken aan herstel, waarschijnlijk in mei zal Foxie naar Nederland komen om bij haar eigen baasje te mogen komen wonen.

  

Update 19 maart 2016: Foxie wordt maandag 21 maart opnieuw geopereerd, er zal huid van haar zelf in haar nek geplaatst worden, om het herstel te bespoedigen.

Update 15 maart 2016: Foxie heeft best nog wel wat verzorging en behandeling nodig, maar ze doet het prima, laat zich goed behandelen. Dit zijn natuurlijk mooie berichten, maar het mooiste is dat Foxie, als ze voldoende genezen is, naar Nederland kan komen. Ze mag bij haar Adoptie op Afstand adoptanten komen wonen!!! Tot die tijd zal ze nog even moeten volhouden.

Update 11 maart 2016 : De kans dat Foxie het gaat redden wordt met de dag groter! Dierenarts Marian denkt zelfs dat ze over een week uit de kliniek weg kan. Uiteraard willen we Foxie niet terug laten gaan naar het asiel, we zullen proberen een privé adres te vinden waar ze verder kan aansterken, tot zo lang laten we Foxie in de kliniek. De laatste bloedtesten waren allemaal goed, en de wonden genezen goed. Helaas is er veel vel uit haar nek afgestorven, hier heeft Foxie een soort matje geplaatst gekregen in de hoop dat het zo weer zal dicht groeien. 

Update 7 maart 2016 : Het gaat wat beter met Foxie, ze heeft zelfstandig wat gegeten, likt haar wonden schoon. De waarden van haar nieren is ook wat beter geworden. De lever is nog niet in orde, en de waarden van de ontstekingen zijn ook nog te hoog. Een groot pluspunt is, dat Foxie zich goed laat behandelen, en de wonden zijn rustig.

Update 2 maart 2016 : 

  De bloedtransfusie heeft Foxie goed gedaan. Foxie is buiten geweest en heeft haar behoefte gedaan, hoe blij kunnen we daar mee zijn!

Over een paar dagen zal haar bloed weer nagezien worden om te zien of haar nieren nu goed functioneren.

  

Update 1 maart 2016:

Foxie is geopereerd, ook om te zien wat de schade aan de binnenkant zou zijn. Haar niertjes zijn beschadigd, dit kwam aan het licht bij het bloedonderzoek. Ze heeft tevens een bloedtransfusie gekregen. De nek van Foxie is geheel ingepakt, er was zo veel vel weg, dat het nu niet mogelijk was om te hechten. 

                  

                  

28 februari 2016: 

Ton en Monique hebben Foxie hebben Foxie vanuit Calarasi meegenomen naar de kliniek in Boekarest. Hier zal bekeken worden of en hoe Foxie behandeld kan worden.

Foxie leefde als Adoptie op Afstand hondje bij Neli, samen met haar drie kinders. Alle vier zijn ze te angstig om geadopteerd te worden. Helaas is Foxie afgelopen week in een andere kennel terecht gekomen en ernstig verwond door andere honden. Foxie is door Neli naar een dierenarts gebracht, die haar behandeld heeft, daarna heeft Foxie nog een aantal dagen bij Neli thuis gezeten.

Donaties voor Foxie zijn van harte welkom!

Rabobank rekeningnummer:

NL95 RABO 0132 7530 30 

Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht 
Onder vermelding van: Foxie

Vanuit het buitenland: 

IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABON 

Dank u wel !!!


Rex

Geplaatst op 1 november 2015, 12:31

In oktober heeft Neli een hond gered uit het gemeente asiel (dodingsstation) Călărași. Neli kon het niet aanzien dat deze hond met zo'n slecht uitziende poot in het gemeente asiel verbleef. Deze hond had veel pijn en in een dodingsstation wordt daar niet naar gekeken. 

    

Neli is een behandeling gestart in samenwerking met de dierenarts in Călărași, maar de conditie van Rex verslechterde. Neli vroeg ons of ze Rex kon laten opereren, het bleek helaas dat zijn poot geamputeerd moest worden. 

Uiteraard hebben we geen nee gezegd, een hond met pijn moet geholpen worden. Rex is geopereerd en is inmiddels aan de beterende hand. Als Rex voldoende hersteld is, komt hij op onze website voor adoptie. Rex blijkt namelijk een lieverd te zijn. 

Rex is één van de voorbeelden van honden die geholpen worden met donatiegelden. Het is zo belangrijk dat er gedoneerd blijft worden. Niet alleen voor het voer, dat elke paar maanden weer op is en aangevuld moet worden, maar ook voor sterilisaties én dierenartskosten voor deze honden die onze hulp zo hard nodig hebben. 

Wil u meer weten over donateurschap KLIK HIER 


Ingrid (nu Shanti) met succes geopereerd!

Geplaatst op 29 januari 2015, 22:19

Update Shanti mei 2015

Shanti heeft de operatie en hersteltijd goed doorstaan en het gaat meer dan prima met ons meisje.

Zodra we hier wakker worden begroet ze ons allemaal met de meest grote knuffel die ze maar kan geven om snel naar buiten te vliegen om te spelen, rennen en genieten van het leven wat haar nu gegund is.

Zoals bekend zal haar voorpootje niet weer voor de volle 100% genezen en zakt ze er nog wel eens doorheen, maar ze kent haar eigen grenzen goed en houd daar ook rekening mee.

Ze houdt van het buitenleven en het beschermen van het erf, daar besteed ze ook de grootste deel van de dag aan, dus haar blafje horen we regelmatig.

Ook grote gaten graven gaat nog prima hoor met dat pootje van haar, zoals te zien is op deze foto s.. circa 7 kuub zand moeten we per dag verplaatsen om alle gaten weer te vullen waar zij met haar vriendjes haar best op heeft gedaan. Al met al zijn er dus alleen maar positieve berichten over ons kanjertje die dankzij jullie bij ons terecht is gekomen doordat ze de mogelijkheid kreeg geopereerd te worden.

Nogmaals dank jullie wel daarvoor Xxxx

Donateurs, Dogsadoptions Nederland, Chantal de Prouw, Cristiana Neli Chirea

Update 1 februari 2015 

Op 1 februari is het verband van Shanti verwijderd. Als er vocht om haar wond zou zitten zou dat waarschijnlijk betekenen dat ze te druk was geweest en het was best wel moeilijk haar rustig te houden afgelopen dagen. Was dus een spannend momentje....

Maar het zag er goed uit !! Ze werd helemaal wild toen het verband eraf ging en dook gelijk op de hechtingen om ze eigenhandig te verwijderen, dus heeft Hillie haar maar weer losjes verbonden tot de Taz sleeve (die besteld is) binnen komt.. Overigens geeft dit op dit moment nog niet voldoende bescherming voor haar wond.

Marcel heeft een dak voor haar verblijf ,voor de komende weken, gemaakt want inderdaad ze wilde eruit klimmen. Shanti haar geneesproces kan dus voortgezet worden en Hillie hoeft er niet meer 24 uur per dag naast te zitten, het huishouden kan dus weer op orde worden gemaakt..

Als het zo doorzet kan Ingrid over een paar weken weer rennen, graven en springen in de tuin...

Ingrid (nu Shanti) is op 29 januari 2015 geopereerd. Wij bedanken alle donateurs en mensen die dit meisje gesteund hebben en dit mogelijk gemaakt hebben. Baasje Hillie de Boer geeft uitleg omtrent de operatie:

Chantal (Coördinator inzameling goederen, AOA en FB van DAN) wees me een aantal maanden terug op dit meisje.Beide voorpootjes kapot en of ik dacht dat een hondje met zo'n ernstige blessure nog kans zou hebben op een hondwaardig bestaan.Ja, natuurlijk heeft ze dat, desnoods komt er een karretje voor haar die haar voorpootjes ondersteunen.Ze was jong en de levenswil was er, dat is wat telt.

Ik kreeg het meisje niet uit mijn hoofd, maar met onze grote roedel met de daarbij horende kosten was het niet verstandig een hondje op te nemen waarbij je bij voorbaat weet, dat ze een kostbare operatie nodig heeft, dat konden wij financieel niet opbrengen.

Stichting DAN kwam met een geweldig voorstel om een inzameling voor haar te houden.Zodoende kwam dit meisje in ons gezin terecht.

In Roemenië is haar slechtste pootje al geamputeerd en daarna werd ze gesteriliseerd.Na twee operaties, dus na twee keer onder narcose te zijn geweest, moest ze eerst een tijdje bijkomen voordat ze weer een operatie kon ondergaan.

Vandaag was de dag dat haar operatie ging plaatsvinden.Ik probeer zo kort mogelijk, weliswaar in moeilijke medische taal uit te leggen wat ze heeft ondergaan:

Subtotale Coronoidectomie: Aan de binnenzijde van de elleboog is het stukje ellepijp, wat een overmatige druk geeft in het gewricht, verwijderd.

Verwijderen Osteofyten: In het geval van artrose, gaan zich botnieuwvormingen ontwikkelen aan de randen van het gewricht, daar waar deze ook de gewrichtsfunctie belemmerd wordt, deze verwijderd.

Burp ofwel Release Ulnaire hoofd M Biceps brachil: de aanhechting van de bicepspees aan de ellepijn wordt ontlast, de aanhechting aan het spaakbeen blijft onveranderd. 

Een fikse operatie dus !Haar pootje zal ook niet weer optimaal functioneren, die werkte nog maar voor 30%, maar dat kan in ieder geval verbeterd worden tot 70%. 
Ons meisje is weer thuis en krijgt vanaf nu de best mogelijke verzorging en begeleiding die wij haar kunnen bieden.

Wij willen graag alle donateurs ontzettend bedanken voor hun bijdrage in Shanti haar toekomst, zonder jullie had ze deze kans niet gekregen.

DAN willen we bedanken gewoon voor wie ze zijn.... Een goede stichting die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

En Chantal voor het onder de aandacht brengen van dit meisje, ze heet niet voor niets Shanti... vernoemd naar ChantalDank jullie wel, ook namens Shanti xxx


Help Ingrid voor een operatie

Geplaatst op 17 oktober 2014, 15:29
Ingrid heeft een operatie in Nederland nodig!
Update 29 oktober 2014 : Er is totaal 855 euro binnengekomen voor de operatie voor Ingrid, spoedig zal zij geholpen worden!
Alle donateurs heel erg bedankt !!!
Update 22 oktober 2014 : Vandaag wederom donaties binnengekomen, er is al 745 euro binnen!!!
Update 21 oktober 2014 : Ingrid is in Nederland aangekomen, heeft de reis goed doorstaan en bij aankomst zwaaide haar staartje tegen iedereen. Er zal een afspraak met kliniek De Rashof gemaakt worden, waar haar linkervoorpootje geopereerd zal worden.
Op 21 oktober was er al 290 euro gedoneerd voor haar operatie!!! TOP!!! Op naar de 850 euro! 
Ingrid is een 11 maanden oud, vermagerd, maar ontzettend lief hondje dat langs de Roemeense snelweg is gevonden nadat ze aangereden was. Een lieve meneer kon dit niet aanzien en belde Neli. Neli kon niks anders dan haar aannemen en naar de dierenarts brengen.
 
De dierenarts vertelde dat Ingrid waarschijnlijk met een hard voorwerp geslagen is of van een hoog iets afgegooid/ afgevallen.Wie zal het zeggen?
 Ingrid, toen ze nog alle 4 haar pootjes had.
Ingrid is overgebracht van Calarasi naar de kliniek in Boekarest en daar is een voorpootje van Ingrid al geamputeerd.
  
                                             Ingrid na de amputatie.
 
Alleen is haar andere voorpoot ook niet goed. Er zijn foto's gemaakt en Ton heeft dit besproken met het Rashof (kliniek in Tilburg) en Ingrid kan geopereerd worden in Nederland (In Roemenië hebben ze niet de benodigde apparatuur). En dan is de kans groot dat alles goed gaat komen met lieve Ingrid. Ze is nog maar zo jong en kan een heel fijn leven gaan leiden. Alleen hebben we hulp nodig om de operatie voor Ingrid te bekostigen. De operatie zal ongeveer 850 euro kosten. Dit moet toch te doen zijn? Helpt u ons mee? 

U kunt ons helpen door te doneren op:
Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30 
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Raamsdonksveer
Onder vermelding van: Ingrid

Vanuit het buitenland:
IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABONL2U


Vara

Geplaatst op 22 augustus 2014, 20:10

Vara door het oog van de naald gekropen!

Update 31 augustus: Het gaat goed met Vara! Ze is levendig, bruist van energie, wil graag uit haar kleine ruimte waar ze herstellende is. Het is duidelijk dat ze klaar is om bij een eigen baasje te komen en dan eindelijk van een goed leven kan gaan genieten.

Bianca en Ton zijn afgelopen weekend naar Roemenië afgereisd om hondjes op te halen die geadopteerd werden en om hondjes te bezoeken om te updaten. Maar op zaterdag liep het even anders, er gebeurde iets wat niemand verwachte. Dit is het verhaal van Bianca Elzer :

"We liepen in het asiel van Carmen en waren honden van de website aan het bekijken.
Ton en ik hadden het eerst niet in de gaten, Carmen en een werker (die er net 2 dagen was) waren in de kennel. Wij stonden er een eindje vanaf. Omdat de honden allemaal blaften hadden we niks door dat er wat aan de hand was. Totdat ik Carmen vol met bloed zag en ik dacht in eerste instantie dat ze gebeten was.
Hond Vara bleek in de kennel gegrepen te zijn en precies 1 tand raakte de verkeerde plek: de halsslagader. Carmen en de werker kwamen de kennel uit, schreeuwend om hulp dat we iets moesten doen en dat ze dood ging. Overal was bloed, Carmen was in paniek en je raakt gewoon in paniek omdat je weet dat in mum van tijd er een hond doodbloed. (Het liefst was ik weggerend, een hond die aan het doodbloeden is, wil je niet zien.)
Carmen en ik legden onze handen op de wond, maar dat had geen zin, het bloed seipelde gelijk door m’n vingers.
Vara raakte in paniek, ze was op dat moment al een hoop bloed kwijt. Ze moest stil blijven liggen, maar ja, maak dat een hond dat maar eens duidelijk.
Carmen en ik zijn gaan zoeken naar de wond, haar vacht was al doorweekt door het bloed wat het niet makkelijker maakte.
Op een gegeven moment vonden we de wond en ik drukte het gat dicht, waardoor de slagader dichtgedrukt werd. Carmen ging bellen om hulp. De dierenarts in Popesti was op vakantie. Ton belde Roxy of zij een dierenarts wist. Ton en Carmen gingen weg bij de hond om te bellen.
Ik bleef met Vara achter met de werker hopen dat Vara stil bleef. Carmen vond een dierenarts in Boekarest die met de taxi moest komen en haar kliniek moest sluiten. Vara bleef goed stil liggen en ik kon de wond dicht houden. Weet niet hoe lang het geduurd heeft maar best lang. Carmen had telefonisch contact en op een gegeven moment hoorden we dat ze het asiel binnen reed. Ik ben nog nooit zo blij geweest om een dierenarts te zien.
Ze kwam aangerend, moest natuurlijk kijken, dus de wond moest losgelaten worden. Vara raakte op dat moment in paniek en werd wild en begon van zich af te bijten. De wond moest weer dichtgedrukt worden en het lukte Ton op een gegeven moment om het dicht te drukken.
De dierenarts maakte injecties klaar om haar onder narcose te brengen, dit alles gebeurde voor de kennel achter in het asiel.
Vara haar snuit werd dichtgebonden en de dierenarts knipte de wond groter want ze moest kijken wat de schade was. Toen bleek de halsslagader helemaal door te zijn en geen gat zoals we gehoopt hadden.
De dierenarts moest zoeken naar beide kanten om het te dichten en dat kostte een hoop tijd. Vara lag nu eindelijk plat en het lukte de dierenarts om het te dichten. De halsslagader zelf is dus doormidden de dierenarts hoopt dat een andere grote slagader dit goed zal ovenemen. Hierna is de wond verder gehecht en een infuus klaar gemaakt. Vara werd op een brancard naar binnen gebracht en ging aan het infuus. De dierenarts moest op een gegeven moment weer weg, ze dacht dat het wel goed zou komen. Afgesproken is dat ze nog een half uur aan het infuus zou blijven en dat we het er dan zouden uithalen.
Omdat Vara nog erg versuft was, probeerden wij ondertussen haar vacht wat te wassen met water. Na een half uur brachten we haar naar een kennel en probeerde ze al wat te staan. We hebben haar met rust gelaten, checkten haar wel geregeld.
Zondag zijn we bij het asiel gestopt. Ik ben even snel gaan kijken. Vara sprong tegen het hek toen ze kaas en dergelijke van mijn ontbijt uit het hotel rook. Het gaat dus goed met haar."

Vara is nu in een kennel alleen gezet, omdat we bang zijn dat ze weer aangevallen zal worden. Dit is nu de reden waarom Vara op urgent staat, hopelijk zal ze snel een baasje hebben, terug zetten in haar kennel riskeren we niet.

Blijf ons alstublieft steunen. De dierenartskosten en de taxikosten van de DA zijn ook door ons betaald.

Uw donatie is zo ontzettend belangrijk!

Update van Carmen op 20 augustus 2014:

My dear Bianca,
First I want to thank you and Ton again because you insisted to call a vet and you helped to keep her alive! As Ton had said we did again a good thing like a team.
So, Vara is very well, very active wants to escape and go to her kennel. She receives better food and antibiotics. Maybe you can find a home for her. I'll take pictures and send you these days.
Keep you in touch,
hugs!


Pamela

Geplaatst op 27 februari 2014, 16:34

Lieve Pamela heeft het niet makkelijk gehad in haar leventje. Ze is slecht behandeld door mannen en heeft lang in een hondenpension gewoond.Veel vertrouwen heeft ze niet in mensen, maar daar werd aan gewerkt.

Ze heeft bij Dogs Adoptions op de website gestaan, met de hoop dat ze een lief baasje zou krijgen. 

Maar het zit deze pechvogel niet mee. Ze heeft nierfalen en daar is niets meer aan te doen. 

Claudia Dumitru heeft zich over Pamela ontfermd en hier zijn we Claudia zéér dankbaar voor. 

We wensen Pamela nog een fijn leven toe.        

Pamela is op 12 augustus 2014 in de armen van Claudia overleden ten gevolge van haar nierfalen.

Dag lieve prinses, je wordt gemist.


De eerste pups komen richting Nederland!!!

Geplaatst op 6 februari 2014, 20:57

Op 7 februari komen de eerste 4 van de 10 pechvogeltjes naar Nederland. Nutzi, Bubble, Neli en Little Mouse hebben alle entingen gehad, zijn gesteriliseerd, ontwormd en prima gezond verklaard! Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele donaties die we voor deze pups tot nu toe hebben mogen ontvangen. Alle donateurs 

Heel Hartelijk Dank!!!

ook namens de pups! Dit weekend wordt er een eindbalans opgemaakt van alle kosten van de dierenartsen. Er is tot nu toe een totaalbedrag van 2267 euro binnengekomen, een GEWELDIG bedrag! We hopen met dit bedrag de dierenartsenkosten te kunnen dekken! Uiteraard kunt u nog steeds doneren op bankrekeningnummer 

Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30  

Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Raamsdonksveer

Onder vermelding van: Donatie pups Calarasi

   


Toch weer een paar pups in de kliniek

Geplaatst op 23 januari 2014, 12:20

17 januari : Neli is gebeten door andere hondjes. De verzorgster Marian had haar geschoren en zag dat er een infectie in haar hals zat. Neli is naar de kliniek gebracht en wordt daar behandeld.

Op 19 januari is Little Mouse naar de kliniek gebracht, ze hoestte en haar kleine keeltje was rood.


De warmtelamp is geïnstalleerd bij de Calarasi-pups!

Geplaatst op 15 januari 2014, 19:19

In de eerste kliniek zitten Negrutza, Bursuca en Neli bij elkaar, deze drie mogen hier lekker aansterken. In de tweede kliniek zitten Nutzy, Princess en Botic. In Red Panda in het binnenhok met een rode warmtelamp zitten Little Mouse, Maxy, Eyes en Bubble.

 

In het weekend van 11 en 12 januari hebben Bianca en Ton een kijkje genomen in het verwarmde binnenhok bij Red Panda.

Bianca vond het echt lekker warm voor de pups!

Er wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door Maxy, Bubble, Eyes, Little Mouse en Botic, die inmiddels weer uit de kliniek is ontslagen en zich weer bij zijn vriendjes heeft gevoegd.

Overdag krijgen deze vier volop de vrijheid om buiten te spelen met elkaar


 

Ook met de truitjes aan lekker spelen

Geplaatst op 10 januari 2014, 20:16

7 januari, zoals iedere dag even lekker spelen met elkaar, maar eerst wat warms aan!

Bubbles is even apart gehouden met het spelen, zij domineert de kleintjes te veel.    

  

 


Negrutza, Bursuca en Neli terug naar de kliniek

Geplaatst op 6 januari 2014, 12:46

Helaas zijn we eind van de dag van 3 januari gebeld door Roxana : Bursuca en Negrutza toch weer terug naar de klniek, ze hadden koorts. In de kennel is de rode lamp voor wat warmte nog niet aanwezig, dus het risico voor deze twee was te groot. De volgende dag is Neli ook teruggebracht naar de kliniek, zij leek ook niet helemaal in orde. Geen redenen tot ongerustheid, maar toch maar voor de zekerheid.

Inmiddels is de rode lamp geïnstalleerd en de hondjes hebben truitjes aangekregen.

In Red Panda zitten dus op dit moment Eyes, Princess, Botic en Little Mouse. Een laatste enting moeten alle pups nog krijgen, het zal dus op z'n vroegst begin februari worden voor ze naar Nederland kunnen afreizen.


3 januari 2014 : Playtime in Red Panda

Geplaatst op 4 januari 2014, 22:20

Op 3 januari hebben de pups heerlijk met elkaar buiten kunnen spelen

De twee onafscheidelijke vriendje Eyes en Botic


8 pups verhuisd naar Red Panda

Geplaatst op 4 januari 2014, 21:36

2 januari 2014 : 8 pups zijn overgebracht naar hun nieuwe onderkomen in asiel Red Panda. Nutzi hoestte nog te veel en moest achterblijven in de kliniek. De pups mochten eerst spelen op het daarvoor bestemde speelveld. Daarna hebben ze hun nieuwe onderkomen geïnspecteerd.

Tja, in een nieuw huisje is het altijd even een eigen plekje vinden tussen al je medebewoners

Toch nog even buiten kijken voor het slapen gaan

En voor het geval dat de kleinsten (Botic en Eyes) door de gaten van de kennel zouden kruipen, wat pallets als beveiliging


Kennel bij Red Panda voor de pups wordt in orde gemaakt

Geplaatst op 4 januari 2014, 21:18

31 december 2013 : Er wordt druk gewerkt bij Red Panda om een ruimte vriesvrij te maken voor de 10 pups die nog in de kliniek verblijven. Een vloer die makkelijk schoon te houden is, een plafond die toch wat bescherming biedt en een binnenhok waar ze lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen om elkaar warm te houden.

    

Helaas zal geen van de pups half januari reisklaar zijn, ze hebben nog niet alle entingen voor die tijd gehad, en hun weerstand is nog niet zodanig om te kunnen reizen.


 

Nieuwe foto's van de 10 puppies

Geplaatst op 31 december 2013, 11:46

Het gaat goed! Alleen Nutzy hoest nog een klein beetje. 

De vijf pups Negruta, Neli, Maxy, Little Mouse en Bursuca zijn eind december 2013 volledig gevaccineerd, de verhuizing naar het asiel gaat begin januari 2014 gebeuren. De gereserveerde puppies Nutzy, Printzesa, Botic, Bubble en Eyes zijn nu éénmaal ingeent.

Nieuwe foto's:


Hoe gaat het met de 10 puppy's?

Geplaatst op 25 december 2013, 17:04

De 10 pups zijn in twee dierenklinieken ondergebracht. Vijf in de ene, vijf in de andere kliniek. Het gaat goed met ze, maar ze zijn er nog niet. Een paar hoesten nog, en een aantal krijgt nog antibiotica. Hierdoor is inenten op dit moment niet mogelijk.

De puppenactie heeft tot nu toe het prachtige bedrag van 1835 euro opgebracht!!! We zijn hier natuurlijk héél blij mee!! Hiervan kan de opname in de kliniek worden betaald. Heel veel dank!!!

Wanneer de pups door de dierenarts gezond zijn verklaard worden ze ingeent en gaan ze de dure kliniek uit. Ze verhuizen naar een ruimte van het asiel Red Panda. In deze ruimte komt een verwarmd hok van Dogs Adoptions Nederland. Een warme lamp zal er voor zorgen dat de puppy's niet weer in de kou komen.

Aan de ruimte wordt hard gewerkt door mensen van Red Panda:

En dan zijn hier de laatste foto's van onze 10 jonge pechvogeltjes:

   


10 puppies in de dierenkliniek door kou

Geplaatst op 21 december 2013, 19:09


9 of 10 pups in de dierenkliniek?

Geplaatst op 18 december 2013, 21:35

Er is verwarring over het aantal pups dat in de dierenkliniek verblijft. Dat zijn er echt 10.

In de haast om de pups uit de kou te krijgen en hun leven te redden is niet doorgegeven dat ook puppy Max overleden was... Zijn broer Maxy is meegegaan. Wij wisten van Maxy niet af en hij lijkt helemaal op broer Max, waardoor we dachten dat Max op de foto's stond.

Het geeft goed aan hoe ernstig en urgent de situatie was. We zijn blij dat de pups in goede handen zijn.

Lieve vrolijke Max, rust zacht...


Filmpje van pups in de kliniek

Geplaatst op 17 december 2013, 20:09


10 pups Neli Calarasi

Geplaatst op 13 december 2013, 20:12

In een verkeerd land geboren, in een verkeerd seizoen, en de verkeerde mensen tegengekomen. Maar nu onder de vleugels van Dogs Adoptions Nederland en wij zullen voor ze vechten. Helpt u ons door wat over te maken? Wij zullen alles doen om het leven te redden van Bubble, Nutzy, Botic, Printzesa, Eyes, Negrutza, Bursuca, Max, Little Mouse en een pupje dat nog geen naam heeft.

De 10 pups zijn gisteravond 13-12 in Boekarest gearriveerd. Ze zijn allemaal in een dierenkliniek opgenomen. De meesten hadden het niet meer gered zonder deze zorg. Eén pup heeft longonsteking, een aantal hoest erg en/of heeft een snotneus. Met 2 hondjes gaat het goed maar zijn toch opgenomen omdat ze niet meer in de kou konden blijven. Het risico van ziek worden is te groot.

De kosten voor opname en behandeling van de 10 pupjes zijn 100 euro per dag. Naar verwachting zullen zij 14 dagen in de kliniek moeten blijven.

Rabobank 1327.53.030
Stichting Dogs Adoptions Nederland, Raamsdonksveer
O.v.v: 'Pups Neli Calarasi'
IBAN: NL95RABO0132753030 
BIC: RABONL2U

  

  

   


Kasia 5 weken oud

Geplaatst op 10 november 2013, 13:47

Het gaat heel goed met ons jonge pechvogeltje!

     


Meer foto's van Kasia

Geplaatst op 27 oktober 2013, 21:13

Kasia is hier bijna 4 weken oud:

              

               


Kleine pup Kasia

Geplaatst op 18 oktober 2013, 15:40

Sinds 25 september zijn de hondenvangers in Roemenië enorm aktief. Per dag moet een aantal straathonden worden gevangen en naar het gemeenteasiel gebracht waar ze na 2 weken zullen worden gedood. Veel van deze asiels zitten veel te vol.

Tijdens hun laatste bezoek aan Roemenië(12-10) bezochten Ton en Bianca een gemeenteasiel. Ze schrokken van de enorme ellende. Niet alleen zaten er veel te veel honden per kennel, ook was het grootste deel van de honden gewond. Waarschijnlijk veroorzaakt door de hondenvangers maar ook door vechtpartijen van de honden die geen ruimte hebben. Tussen grote honden liepen en lagen erg veel minipupjes in de leeftijd van een paar dagen tot enkele weken oud. De meeste honden liggen te rillen op koud cement, ook de vele zwangere teefjes. Een teefje was aan het bevallen tijdens het bezoek, op de steenkoude vloer...

Ton en Bianca hebben een aantal pups mee kunnen nemen, waaronder Kasia van twee weken oud. Hij was zo klein dat hij in een broekzak paste. Zijn oogjes zaten dicht door infecties, en zijn neusje was snotterig. In de auto werd hij snel in een warme deken gewikkeld waarna hij in slaap viel.

Kasia is bij een dierenarts geweest en is nu bij Roxana in de opvang. We hopen dat hij het redden zal. Hij krijgt de beste zorg maar is nog wel erg klein.

Wij houden u op de hoogte.

Foto's onder: Net uit het asiel meegenomen. Veel viezigheid onder kleine voetjes. De oogjes dicht door infecties.


Blanche aangekomen in opvanggezin

Geplaatst op 17 september 2013, 17:35

Blanche is aangekomen in haar Nederlandse opvangezin. Hoewel de schrik er bij Blanche nog wel in zit, zijn de zware tijden voor haar voorbijLieve Blanche, heb een fijn leven!!!


Blanche, bijna klaar voor haar vliegreis naar de vrijheid

Geplaatst op 7 september 2013, 17:28


Blanche maakt prima vorderingen

Geplaatst op 22 augustus 2013, 21:41

Blanche gaat met sprongen vooruit. Op haar knie zit nog een lelijke open wond, maar de verwachting is dat deze niet geopereerd hoeft te worden. Het was een zeer nare ervaring voor Blanche maar ze blijkt sterk te zijn en vol levenswil.

De actie voor Blanche is stopgezet. Er is 894 euro voor haar gedonateerd! Geweldig! Alle donateurs heel erg veel dank!!!

Als het goed blijft gaan mag Blanche half september de kliniek uit. Zij komt dan naar Nederland om bij een opvanggezin te wachten op fijne baasjes!


Veel steun voor Blanche

Geplaatst op 14 augustus 2013, 15:34

Met Blanche gaat het goed. De opname in de dierenkliniek heeft haar leven gered! Aan de oproep haar financieel te steunen heeft u gul gehoor gegeven: de stand is 844 euro voor Blanche!

Voorlopig zal ze in de kliniek blijven. Haar wonden zijn diep, misschien heeft ze nog een operatie nodig, maar we zijn blij en opgelucht met haar vooruitgang. We blijven natuurlijk verslag doen.

Alle donateurs heel veel dank!!!


Blanche gaat goed!

Geplaatst op 13 augustus 2013, 11:42

 De dierenkliniek in Boekarest waar Blanche is opgenomen:

 

Ze heeft haar oortjes weer naar voren! Blanche eet en drinkt goed. Ze heeft geen koorts meer en komt zelf haar kennel uit.

De wonden zijn ernstig maar schoon en goed doorbloed:

Een aantal wonden geneest al goed. Op haar buik zit nog wel een lelijke diepe wond.

Blanche wordt heel goed verzorgd. Ze krijgt voldoende pijnstilling. Misschien is nog een operatie nodig maar vooral de tijd zal wonderen doen voor haar.

Ze is er nog lang niet, maar het ziet er wel heel positief uit voor vriendelijke Blanche!


Actie voor Blanche

Geplaatst op 8 augustus 2013, 21:41

Er is tot nu 635 euro voor Blanche gedoneerd. Daar zijn we erg blij mee! Alle donateurs heel erg veel dank!!!

De opname in de kliniek kost 19 euro per dag.Blanche zal toch zeker 4 weken in de kliniek moeten verblijven. Of een operatie noodzakelijk is horen we over enkele dagen.

Dank voor uw steun!


Blanche met asielhoudster Neli die erg gelukkig is met de hulp!

 


 

Eerste nacht goed doorgekomen

Geplaatst op 7 augustus 2013, 21:37

Blanche is de eerste nacht goed doorgekomen. Ze is minder angstig dan tijdens de opname en laat zich gewillig behandelen. Blanche heeft ook een klein beetje gegeten. foto's 7-8-2013 dierenkliniek Boekarest:


Blanche: de eerste berichten uit de kliniek

Geplaatst op 6 augustus 2013, 21:23

Blanche is vandaag naar de dierenkliniek in Boekarest overgebracht.

Ook volgens de dierenartsen is ze er slecht aan toe. Haar wonden zijn geinfecteerd, ze heeft flinke zwellingen en koorts. Er is onmiddellijk gestart met intraveneuze antibiotica. Na 5 dagen antibiotica zal worden bekeken of ze geopereerd moet worden. Eerst is het belangrijk dat de infectie onder controle komt. Is dat het geval is de kans op herstel zeer groot.

Dit laatste vinden we erg belangrijk. We willen Blanche niet laten lijden wanneer er geen redelijke kans op herstel is. Wanneer de antibiotica aanslaat zal ze na een maand revalidatie weer in orde zijn.

Wij houden u op de hoogte en wensen Blanche de kracht en vechtlust om erboven op te komen.


ACTIE: Blanche naar een dierenkliniek!

Geplaatst op 5 augustus 2013, 16:13

Zoals op de foto's van het vorige bericht is te zien heeft Blanche ernstige diepe wonden en ook een groot aantal oppervlakkige bijtwonden. Ze heeft veel pijn. Blanche is nu bij Neli in huis maar voor een kans op herstel is het beslist noodzakeljk haar op te laten nemen in een dierenkliniek.

Morgen, dinsdag 6 augustus, zal Blanche dan ook worden overgebracht naar een kliniek in Boekarest. 

Wij vragen uw steun voor de kosten van haar transport, de opname in de kliniek, en noodzakelijke behandelingen en medicatie.

Rekeningnummer: 1327.53.030 
Stichting Dogs Adoptions Nederland te Raamsdonksveer 

ovv: Blanche

Elke bijdrage is welkom!! Zodra er meer duidelijkheid is over de uiteindelijke kosten laten we dat weten.

Het is verschrikkelijk triest dat deze lieve hond dit overkomen is. We zullen ons uiterste best doen Blanche te helpen.


Blanche aangevallen in asiel

Geplaatst op 3 augustus 2013, 17:57

Tot ons grote verdriet is Blanche in het asiel aangevallen door andere honden. Ze is zwaargewond.

We hopen dat ze er snel bovenop komt.

Blanche is nu in huis bij de asielhoudster Neli. De dierenartskosten en medicijnen worden betaald door Dogs Adoptions Nederland.

Het asiel zal binnenkort bezocht worden.

 

Blanche hou vol, we denken aan je! 


We gaan helpen!!!

Geplaatst op 21 februari 2013, 19:54

Costi

Twee jaar jong en dan zo uitgeblust. Costi is een lieverd, verdient zorg, we hopen haar weer beter te kunnen maken.

Arme Costi is in een neerwaartse spiraal terecht gekomen: slecht tot geen eten, weinig tot geen weerstand, hierdoor huidproblemen. Costi heeft veel jeuk. Ze is ook triest, ze heeft geen fut meer, ze ziet het niet meer zo zitten.

DAN wil voor dit hondje alles doen waardoor ze opknapt. Dat zou mooi zijn, en wie weet kunnen we haar dan in Nederland verwelkomen voor baasjes. Baasjes die haar vreugde in het leven gaan geven, iedere dag lekker eten, veel liefde en een warm mandje voor Costi...

We hopen dat we binnenkort goed nieuws kunnen brengen over deze pechvogel.

Costi is in mei 2013 geadopteerd in Duitsland!!!

Veel geluk Costi!


Walter, de Groenendaeler

Geplaatst op 1 januari 2013, 19:14

Walter, 7 jaar

Pechvogel Walter. Hij is al bijna een senior. Walter leefde op straat waar een vrouw hem voerde. Ze zag dat Walter niet in orde was en zorgde ervoor dat hij bij een dierenarts kwam. Die heeft Walter kaalgeschoren...

Het vriest -20 graden, er ligt een dikke laag sneeuw in Roemenië. Dus Walter kon niet meer naar de straat terug. De vrouw heeft het asiel gevraagd of hij hier (tijdelijk) mocht worden opgenomen.

Maar in het asiel vriest het ook, de waterbakken zijn bevroren. Walter heeft een jasje aangekregen, heeft een huisje met wat stro, en krijgt voldoende te eten. Maar dit ouwetje heeft wat extra zorg nodig, een warm huis, een bad, een zachte mand, een hand die hem knuffelt... Het haar groeit weer aan en wie weet wat voor prachtige hond er in Walter verstopt zit. Walter is niet jong meer, dat is ook aan zijn ogen te zien. Maar in een goede omgeving heeft hij nog heel wat jaren te gaan en hij is zo toe aan een fijn beschermd leven.

Wie wil zorgen voor Walter??

Walter zou goed een Groenendaeler (Belgische herder) kunnen zijn.


Agnes en haar puppy's!

Geplaatst op 18 december 2012, 20:21

Agnes en haar puppy's Ben, Mabel, Lady en Lori maken het heel goed. Ze verblijven bij een opvanggezin in Roemenië:


Klein hondje met pups gedumpt in de berm

Geplaatst op 4 december 2012, 20:20

Op 17 november 2012 waren Ton en Bianca van Dogs Adoptions Nederland in Roemenië om de asiels te bezoeken. Verslag van Bianca:

“Zaterdagochtend staan we vroeg op. Roxana van het asiel in Popesti zal ons ophalen om naar het asiel van Red Panda te gaan. Het eten dat over is van het ontbijt geef ik aan de straathonden bij het hotel. We weten precies wat er loopt en of er nieuwe honden zijn.
En dit keer kwam Agnes voorbij lopen. Een lief mager hondje met erg veel honger. Omdat ze zo mager is willen we haar meenemen maar we zien ook dat ze pups heeft.
Maar ja, waar zijn haar pups? Is ze zonder pups gedumpt, zijn haar pups dood, of zijn ze al oud genoeg?
Omdat wij dat niet weten kunnen we haar niet meenemen. Als ze ergens pups heeft liggen en we nemen wij haar mee, sterven haar pups.

We gaan op zoek naar puppy's. In het veld, bij de begraafplaats, maar vinden niets. Erg jammer want dat betekent dat we Agnes op straat achter moeten laten. We stappen de auto in en rijden zachtjes weg. We zien dat Agnes een andere kant op gaat, keren de auto en volgen haar. Agnes brengt ons zo bij haar pups.
Het zijn 3 kleine teefjes en 1 reutje van ongeveer twee weken oud. Waarschijnlijk is Agnes kortgeleden met haar pups gedumpt aan de kant van de weg. 
Maar wat te doen met deze hondjes?

Het was mistig de vorige nacht, waterkoud en deze kleintjes zouden het daar niet overleven. Maar alle opvang zit overvol. Uiteindelijk kunnen ze voor de nacht bij Vera en Romi terecht, in de kelder...

De volgende dag zijn ze verhuisd naar een vriendin van Mirjam Busink.”

Agnes en haar pups komen op de adoptielijst van Dogs Adoptions Nederland. Agnes wordt gesteriliseerd.


Lucky

Geplaatst op 7 oktober 2012, 18:55

Weer een echt pechvogeltje onder onze hoede: puppy Lucky.

Zoveel honden en puppy's worden aangereden in Roemenië. Ze blijven met gebroken poten op of naast de weg liggen. Een enkeling krijgt hulp, zoals Lucky. Lucky's achterpootje is lelijk gebroken. De chirurg heeft zijn best gedaan, en we hopen dat het goedkomt met dit kleine puppy. Dit schatje is pas drie maanden oud...

 


Lupina gered !!!

Geplaatst op 26 augustus 2012, 11:22

Begin augustus is het asiel Popesti gebeld dat er een hond bij een bedrijf achtergelaten was met een lelijke verwonding aan haar rug. Roxana (asielhoudster) is samen met een vrijwilliger er naar toe gegaan en troffen een doodzieke herder aan.

    lup

Deze pechvogel is meegenomen naar het asiel en de dierenarts is erbij gehaald. De wond op haar rug was bedekt met vliegen en vreselijk vies. Lupina moest geopereerd worden, voor haar leven werd gevreesd, de hele onderhuid van haar rug was ook ontstoken.

lup

De operatie bleek erg gecompliceerd en duurde ruim 3 uur, foto's van de operatie kunt u bekijken, deze kunnen echter nogal schokkend overkomen. Geldelijke middelen heeft het asiel vrijwel niet. DAN heeft de kosten van de operatie (1060 Lei, ongeveer 250 euro) gesponsord, dit is iets wat mogelijk is met donatiegelden, helpen in acute noodgevallen. 

Genezen in een asiel is niet optimaal, dus is er besloten om Lupina een aantal dagen bij de dierenarts te laten, totdat de diverse drains uit de huid gehaald konden worden en de wond goed genezen zou zijn.

luplup

 Na een paar dagen kon Lupina weer een beetje staan, is ook weer wat gaan lopen.

lup

Zodra Lupina genoeg genezen is, zal zij graag klaar staan voor adoptie. Dit meisje verdient een warm, liefdevol bestaan. 

Met dank aan alle redders van Lupina en onze donateurs !!!


 

Update Clark en Colin

Geplaatst op 16 juni 2012, 23:15

Helaas is kleintje Clark overleden. Hij heeft een naam gekregen, een warme plek, er is voor hem gezorgd. Meer konden we niet voor hem doen. Jammergenoeg redde hij het niet.

Colin is naar Mirjam in Boekarest overgebracht die hem wat intensievere zorg kan bieden. Het gaat goed met hem.


Update Buddy

Geplaatst op 16 juni 2012, 17:59

Met Buddy gaat het veel beter. Hij wordt goed verzorgd bij het opvanggezin, krijgt medicijnen en krabbelt erboven op. Zijn vacht begint mooi te groeien. Nog even en hij is als nieuw! Buddy is op de adoptielijst gezet: Buddy


Buddy

Geplaatst op 7 juni 2012, 22:50

Kleine Buddy werd gedumpt. Hij is ziek en is er best slecht aan toe. De man van Mirjam(noodopvang in Boekarest) zag hem liggen bij een supermarkt, en hij kon het hondje niet aan zijn lot overlaten. Blonde Buddy mocht mee en dus is dit pechvogeltje al een beetje geluksvogel. Hij wordt nu goed verzorgd, krijgt medicijnen, goed voer, en hopelijk wordt hij snel beter. Zodra Buddy is opgeknapt komt hij op de adoptielijst en zoeken we fijne baasjes voor hem.

Buddy is ongeveer 3 maanden oud, heeft een lichtblonde vacht, leuke hangoortjes en kan gelukkig nog goed kwispelen.

  

Binnenkort meer nieuws van Buddy.


Clark en Colin

Geplaatst op 28 mei 2012, 20:44

28-05-2012 Twee jonge pupjes gevonden langs een drukke weg. Erg jong, uitgehongerd en met ernstige schurft. 

Pechvogeltjes Clark en Colin zijn meegenomen naar het asiel waar ze goed verzorgd zullen worden. We hopen dat deze mannekes zullen herstellen en na deze bijzonder slechte start een goed leven gegund is. 

 

Roxana was zo bang dat de hondjes overreden zou worden, dat ze Clark en Colin één voor één terug zette op straat om foto's te maken van de plek waar ze gevonden zijn.

Toen Roxana van het asiel Popesti hen wat voer gaf kwam een klein hondje dichterbij. Het zou de moeder kunnen zijn maar dat is niet zeker. Het hondje was te angstig om te worden gevangen.


Clark


Colin

Wij houden u op de hoogte van deze kleine pechvogels.


Brittany en Simmy in Nederland

Geplaatst op 13 maart 2012, 02:33

11-03 Op Schiphol. We zijn erg blij dat de twee dametjes naar Nederland konden komen!  


 

Brittany op de adoptielijst

Geplaatst op 12 februari 2012, 04:57

Met Brittany gaat het beter, ze staat op de adoptielijst. 


Brittany en Simmy

Geplaatst op 15 januari 2012, 18:48

Twee hondjes die afzonderlijk werden gedumpt op Oudejaarsdag. Weggegooid als vuil.

Brittany

Hulpeloos achtergelaten:

Het pupje is na de vondst overleden.

Simmy

Achtergelaten op de Ringweg van Popesti op Oudejaarsavond.

Simmy is blind...


Honger

Geplaatst op 10 januari 2012, 02:31

De honden in Roemenië lijden honger. Carmen en Mia van het asiel in Popesti kwamen op hun weg een paar magere hondjes tegen.  Ze stapten uit om polshoogte te nemen.

De jonge honden hadden inderdaad geen eten. Om niet van de honger dood te gaan hadden ze een lugubere keuze moeten maken...


Vanda/Vanessa

Geplaatst op 19 oktober 2011, 21:40

9 september 2011: Vanessa is geopereerd. De tumor bleek niet kwaadaardig en is volledig verwijderd. Vanessa heeft dus alle kans dat ze volledig herstelt! Nu ziet het er nog wat naar uit, maar we verwachten en hopen dat dit puppy binnenkort vrolijk rond huppelt. 

Namens de Stichting DAN en Roxana van het asiel Popesti willen wij de familie Burgerhout nogmaals hartelijk danken voor de hulp aan Vanessa! Wanneer Vanessa is opgeknapt laten wij dat weten.

 

Roxana

29-09-2011

Vanessa 

Pup Vanda is niet ziek. Ze is gezond en staat weer op de adoptielijst. Vanda heeft een zusje dat erg veel op haar lijkt en zij heeft een tumor. Vanessa hield zich veel schuil, waarschijnlijk door een nare pijn in haar hoofdje, waardoor de verwarring tussen de twee zusjes ontstond. Vanessa is nu actiever maar de tumor moet nog wel onderzocht en verwijderd. Dankzij een mooie schenking van de familie Burgerhout uit Hoorn kan Vanessa worden geopereerd. Heel veel dank daarvoor! 
We hopen dat het zusje van Vanda snel herstelt. Kleine Vanessa, veel succes en sterkte.


Ada

Geplaatst op 1 oktober 2011, 22:41

Op 13 juli 2011 werd Roxana van het dierenasiel in Popesti s’avonds laat gebeld door verschillende mensen omdat er een hond lag te huilen in de berm naast de ringweg. De hond was zwaargewond en had enorm veel pijn:

Ada moest diverse operaties ondergaan om weer te kunnen herstellen. We hielden een inzameling voor haar. Binnen een week werd 650 euro bijeen gebracht voor Ada.

Ze werd geopereerd. Verschillende pennen en platen werden in haar poten en bekken gebracht. 

19 juli 2011: De operatie was erg zwaar, maar Ada bleek al snel een positief ingestelde hond.

 

3 augustus 2011

Er werd hard getraind met Ada.

Ze oefende in een zwembad.

Ze kreeg een zwemvest zodat ze zelfstandig door het water kon peddelen.

Op 8 september 2011 konden eindelijk alle pennen eruit. Sinds de noodlottige dag van 13 juli had Ada niet meer gelopen. 

Maar twee dagen daarna, op 10 september 2011, konden we deze filmpjes van haar maken:

Ada loopt. En, met behulp van een plakje worst, zelfs goed!

Vandaag 19 september kregen we bericht van Roxana dat Ada zelfstandig de trap op en af is gegaan.

Ada 10 september 2011

Met Ada komt het in orde! We houden u op de hoogte.

We danken Roxana, Leo waar Ada verblijft, de chirurg, en iedereen die meehielp deze lieve hond weer op de been te krijgen!

 


 

Tonny redt het leven van Pam

Geplaatst op 1 oktober 2011, 22:25

19 september 2011

Tonny redt Pam!

Erg veel honden worden vergiftigd in Roemenië. Dat lot trof ook kleine Pam, een schattig hondje dat werd gevonden in een veld waar al twee honden waren gestorven door gif. Pam was erg ziek en ging steeds meer achteruit. Ze had snel een bloedtransfusie nodig. 

En daar komt onze grote held Tonny om de hoek kijken.

Tonny, ooit zelf zo ziek geweest, gaf bloed aan Pam. 

De goede ziel bleef braaf liggen... 

...en redde het leven van Pam.

Pam maakt het prima nu!

Dankjewel bovenste beste Tonny!!!


Cheryl

Geplaatst op 24 september 2011, 21:16

10 september 2011: Dit puppy strompelde in de berm toen Ton en Bianca van de Stichting langsreden. Ze gingen terug om het hondje beter te bekijken. De pup was erg mager en duidelijk gewond. Op de plek waar ze rondscharrelde had ze geen kans op overleven en dus werd besloten haar mee te nemen. Cheryl was bang, ze gilde toen ze haar probeerden te vangen, maar uiteindelijk liet ze zich voor wat brood met worst oppakken. In het asiel van Calarasi:

Cheryl werd meegenomen naar Popesti, waar de dierenarts vaststelde dat haar dijbeen op twee plaatsen was gebroken. Cheryl werd geopereerd. Nu kan ze in alle rust gaan herstellen.

De berichten uit Popesti zijn hoopgevend. Cheryl eet goed en wil graag spelen met de andere honden. Ze staat nog niet op haar poot.

We hopen en verwachten dat dit aardige puppy helemaal hersteld. Ze is zo'n 6 maanden oud. Bij nieuws over Cheryl brengen wij u op de hoogte.

18 oktober 2011 Het gaat goed met Cheryl! Ze loopt op haar poot, is vriendelijk en niet meer zo verlegen. Ook is Cheryl prima op gewicht.

Cheryl is een prachtig hondje met een lief karakter. Het is geweldig dat ze is gered. Ze is van een pechvogel echt een geluksvogel geworden! Nu nog heel lieve baasjes vinden waar dit hondje helemaal gelukkig mag zijn.  


Bianca

Geplaatst op 24 september 2011, 21:04

14 augustus 2011 in Roemenië: Op weg naar het vliegveld zagen asielmederwerkers en de medewerkers van de stichting een wit hondje tegen de vangrail aangeklemd. Het puppy gilde van angst en pijn. Waarschijnlijk was ze gedumpt en daarna aangereden. Carmen van het asiel in Popesti en Romi (verzorger van Ada) hebben het bange puppy opgeraapt(zie filmpje 14 augustus). Het hondje is ongeveer 6 maanden oud, erg mager en zat onder de teken. Zonder te piepen liet ze haar wonden schoonmaken, ze werd verder onderzocht, en daarna kon Bianca gaan opknappen.

Bianca 14 augustus 2011

 

 

15 september 2011: Ons witte pechvogeltje dat op 14 augustus in Roemenië van de snelweg werd geraapt maakt het goed! Ze is prima opgeknapt. Bianca staat inmiddels op de adoptielijst en ishier te bewonderen!

Bianca 10 september 2011


`Ada van 3 juli - 3 augustus

Geplaatst op 1 september 2011, 20:50

13 juli 2011

Het verhaal van Ada

Roxana van het dierenasiel in Popesti werd s’avonds gebeld door verschillende mensen omdat er een hond lag te huilen in de berm naast de ringweg. De mensen konden niet slapen en hun enige oplossing was de asielbeheerster te bellen.

 

De hond lag naast de weg, wat verscholen onder een tak.

Ze had verschrikkelijk veel pijn. Ze werd in de stromende regen de auto ingetild: 

In de kliniek kreeg Ada pijnstilling waardoor het mogelijk was foto’s te maken. Toen werd duidelijk dat de situatie zeer ernstig is: 

Haar beide voorpoten en haar bekken zijn gebroken. Ada zal vier operaties nodig hebben.

Haar enige geluk is dat haar wervelkolom helemaal in orde is. Voor Ada wordt nu goed gezorgd, maar ze kan zich totaal niet bewegen. De operaties en nazorg voor Ada zullen ongeveer 600 euro kosten. Ze is een vriendelijke hond van ongeveer 7 jaar oud.   

Ada heeft vandaag haar eerste operatie gehad, hierna volgt een lange weg van revalidatie. De dierenarts zal betaald moeten worden, Ada heeft geen baas, en het asiel heeft dat geld beslist niet. We vragen iedereen Ada en Roxana te steunen. Veel kleine bedragen maken bij elkaar een groot bedrag.

Samen kunnen we Ada redden en Roxana belonen voor haar steun aan een hond in grote nood!!

Uw financiele steun kan naar:

Rabobank rekeningnummer: 1327.53.030

Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland (SDAN) te Raamsdonksveer

Onder vermelding van: Ada

14 juli 2011

Ada voor de operatie. Nerveus maar wel veilig:

Na haar eerste operatie:

Bekken en voorpoten zijn gezet en gefixeerd met pinnen en bouten waar nodig. Nu is het afwachten of Ada goed hersteld van deze intensieve ingreep.

Wij houden u op de hoogte!

19 juli 2011

Met Ada gaat het goed. Zeker gezien de omstandigheden.

De 4 uur durende operatie was zeer zwaar voor haar:

Ze eet en drinkt goed, al moet het liggend...

Ada is erg gelukkig met de aandacht en de hulp. Maar ze is er nog lang niet...

20 juli 2011

Vandaag is Roxana weer met Ada naar de dierenkliniek gegaan. Tijdens het onderzoek van de dierenarts probeerde Ada te staan. Roxana was bang dat Ada zou vallen met alle pennen, schroeven en platen in zich maar de dierenarts stelde haar gerust dat het echt in orde was:

Er zijn wat problemen met de rechtervoorpoot, de poot is gezwollen en Ada heeft last van de pin in die poot:

Het plan is vanaf volgende week met haar in een zwembad te gaan oefenen. Blijf duimen voor Ada, het ziet er nu goed uit maar ze heeft nog een lange weg te gaan.

3 augustus 2011

Roxana en Carmen danken eenieder die een donatie heeft gedaan! 
Dankzij deze donateurs heeft Ada de operaties gekregen die ze nodig had en krijgt ze nu alle kans goed te herstellen. Ada heeft dapper alle pijn doorstaan en doet dat nog steeds. Ze zal opnieuw moeten leren lopen. Op het moment durft ze nog niet te gaan staan maar met de hulp van zoveel mensen om haar heen zal het haar uiteindelijk lukken. Hopelijk zal ze kunnen leven als een gewone hond en haar toekomstige baasjes beschermen.

Hier het fotoverslag van de training in water, en de eerste stappen ondersteund lopen.

Kijk (en luister wink ) naar de training an Ada in het zwembad:

De operaties, revalidatie, rontgenfoto's en medicijnen zijn allemaal betaald door lieve mensen die een kansloze straathond als Ada wilden helpen. Maar liefst 600 euro werd in minder dan een week geschonken aan deze 7-jarige zwaargewonde Roemeense hond. Het team van Dogs Adoptions Nederland is diep ontroerd door deze gulheid en het medeleven met Ada en haar verzorgers in Roemenië.

We hebben met z'n allen iets heel moois gedaan. Heel veel dank voor jullie steun!!!

De revalidatie van Ada wordt op de voet gevolgd. Updates verschijnen regelmatig onderaan deze pagina.