banner3

  Wij zoeken enthousiaste gastgezinnen voor de opvang van honden uit Roemenië. 

Als gastgezin vangt u tijdelijk een hond op uit Roemenië. Vanuit deze opvang zullen wij definitieve tehuizen voor hen zoeken. De honden die meekomen zijn sociaal, lief en aanhankelijk. We willen hen in Nederland rust, liefde en een juiste verzorging bieden. De honden zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd/gesteriliseerd. Het pleeggezin heeft een belangrijke taak ivm het verder socialiseren van de hond. We weten dat het opvangen van een hondje, waarvan u weet dat u die weer moet laten gaan, moeilijk is. Maar als u dan eenmaal berichten krijgt dat de hond en het nieuwe baasje blij en gelukkig met elkaar zijn maakt dat alles absoluut de moeite waard. Wij besteden uitermate veel aandacht aan de voor en nazorg bij het plaatsen van de honden en u zal als pleeggezin dan ook met raad en daad bijgestaan worden en een grote rol spelen bij de plaatsing. De honden zullen u dankbaar zijn!!

Voorwaarden gastgezin
Het opnemen van een opvanghond gebeurt op vrijwillige basis. Indien er dierenartskosten worden gemaakt, dan zal dit altijd in overleg gaan met ons. Deze kosten nemen we uiteraard voor onze rekening. 

Voordat we overgaan tot het officieel aannemen van een pleeggezin, zullen we eerst een gesprekje hebben en kijken hoe de leef- en woonomstandigheden zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit of de opvanghond wel zou kunnen aarden in de woonomgeving van het opvanggezin. Het is ook van belang om te weten of er andere dieren op het opvangadres wonen. Tot slot kijken we ook naar de ervarenheid van het opvanggezin ivm de verzorging, het kennen van gedrag en de omgang met honden.

Het opvangen van een opvanghond kan veel flexibiliteit van een pleeggezin vragen, maar het geeft daarnaast ook enorm veel voldoening om het dier uiteindelijk zijn of haar nieuwe leven tegemoet te zien gaan. U geeft deze hond de ultieme kans op een beter leven!


De opvanghonden 
De dieren die wij naar Nederland halen zullen soms als huishond geleefd hebben. Maar dit betekent lang niet altijd dat zij een huiselijk leven gekend hebben zoals een gezelschapshond in Nederland. Hier enkele voorbeelden van hun mogelijke achtergrond:

- Soms komt een huishond in Roemenië niet verder dan de schuur, of ligt hij aan een ketting van het hondenhok. Het kan voor zo’n dier even wennen zijn, wanneer het merkt: "Huh? Mag ik hier naar binnen?" Een probleem zoals onzindelijkheid is in het begin af en toe te verwachten.

- Er zijn honden die enkel het leven in het dierenasiel gewend zijn. Deze dieren zullen de buitenwereld stapje voor stapje moeten leren kennen. De één zal zich sneller aanpassen dan de ander. Het kan soms veel tijd kosten en nogal wat geduld vergen van het pleeggezin.

- Tot slot zijn er honden die op straat hebben gewoond. Hij of zij heeft moeten overleven. Het straatleven is keihard en daar kunnen soms gedragsproblemen uit voorkomen.

Bij alle mogelijke problemen, kunt er erop rekenen dat wij altijd naast u staan en samen met u oplossingen zullen bedenken. U staat er nooit alleen voor!

Selectie 
Wij selecteren vooral sociale honden voor adoptie. Sociaal naar mens en soortgenoot. Het is erg belangrijk om de honden, aangekomen in Nederland, tijdelijk een normale woonsituatie te bieden op een pleegadres. Na een rust- en gewenningsperiode, zullen we al gauw merken of de hond klaar is voor een definitieve plaatsing. Het komt ook wel eens voor dat er al een hond geplaatst wordt die nog in Roemenie zit en gelijk bij aankomst in Nederland door gaat naar het adoptiegezin, dat van te voren gescreend is. Wij dragen er zorg voor, dat elke opvanghond geplaatst wordt. U blijft nooit 'zitten met de hond’.


Interesse? 

Heeft u interesse om als pleeggezin te fungeren maar heeft u nog vragen? Aarzel niet en neem vooral contact op met:

Conny van der Wiel: 06-27319055 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Opvangcontract DAN LEEG