banner3

U heeft op onze website een hond gezien en u overweegt om haar of hem te adopteren.

De eerste stap is contact op te nemen met de Stichting DAN door te klikken op 'Reageer' en het formulier in te vullen, of door telefonisch contact op te nemen met Linda van Wagtendonk (honden in Roemenië): 06-29586351, of met Conny van der Wiel (honden in een gastgezin in Nederland): 06-27319055.

Bij het adopteren van een hond vinden wij het belangrijk dat we de honden kunnen verzekeren van een goed en blijvend thuis. Hiervoor zullen wij u een aantal vragen stellen. Ook zal iemand een huisbezoek bij u doen. Lees hier de adoptievoorwaarden.

Natuurlijk kunt u bij Linda en Conny al uw vragen kwijt. Wij zullen u zo uitgebreid mogelijk inlichten over de hond. Heeft u specifieke vragen, dan kunnen wij die voorleggen aan de verzorgers in het asiel of aan het opvanggezin waar de hond verblijft. Zo kunnen we samen bepalen of de hond die u heeft uitgekozen de juiste is en of hij/zij in uw gezinssituatie past. Van de meeste honden is geen achtergrond bekend en zult u de hond de tijd moeten geven om te wennen aan zijn/haar nieuwe situatie.

Wanneer van beide kanten besloten is dat er tot adoptie wordt overgegaan, zal uw hond, na een aanbetaling van €75,-, op de website voor u gereserveerd worden. Hierna zal er een huisbezoek plaatsvinden, voor een afspraak wordt contact met u opgenomen.

Is ook het huisbezoek positief bevonden, dan kunnen kunnen u en de stichting zich gaan voorbereiden op de komst van de hond.
Het adoptiebedrag bedraagt in totaal € 395,- .
Dit moet vóórdat de hond opgehaald wordt worden overgemaakt naar Stichting Dogs Adoptions Nederland, Rabobank NL95RABO0132753030, onder vermelding van de naam van de hond zoals die op de website vermeld wordt. Het is niet meer mogelijk om contant te betalen bij ontvangst in Dreumel.

Van de € 395.- worden alle kosten gedekt. De hond is dan volledig gevaccineerd (inclusief rabiës), ontwormd, behandeld tegen parasieten (inclusief twee pipetten Advocate), gechipt, gecheckt door een dierenarts en heeft de hond een paspoort. Ook wordt het vervoer naar Nederland hiervan betaald. Elke hond wordt ook getest op Dirofilaria, Anaplasma, Borrelia en Ehrlichia.

We streven ernaar om de honden gecastreerd of gesteriliseerd hier te laten komen. In een enkel geval is dit niet mogelijk. Wanneer de hond nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is op het moment van adoptie in Nederland, zijn de operatiekosten voor steriliseren c.q. castreren voor rekening van de adoptant.

Niet gecastreerd of gesteriliseerd voor de reis naar Nederland worden bijvoorbeeld te jonge pups. Soms is castreren/steriliseren niet meer verantwoord i.v.m. een hoge leeftijd. Ook kan een hond voor de reis naar Nederland niet gecastreerd of gesteriliseerd worden vanwege een medische indicatie op advies van de Roemeense dierenarts. Wanneer een hond niet gesteriliseerd of gecastreerd is wordt u hiervan op de hoogte gebracht vóór het moment van adoptie. U bent verplicht de geadopteerde hond te laten castreren of steriliseren. Meer info is te vinden in de adoptievoorwaarden. U kunt natuurlijk altijd met vragen mailen of bellen.

Vervolgens wordt de reis richting Nederland zorgvuldig voorbereid. De vlucht wordt geboekt voor een aantal honden tegelijk. Daarom zal het ongeveer twee tot vier weken duren (soms wat langer) voordat uw hond in Nederland aankomt. Wanneer bekend is welke datum uw hond aankomt, wordt u daarvan minimaal 4 tot 5 dagen van te voren van op de hoogte gebracht. U krijgt een mail met alle benodigde gegevens om uw hond op te halen op de lokatie van aankomst.

Adres, aankomsttijd, mobiel nummer van een medewerker van DAN worden tijdig aan u doorgegeven.

Schiphol

Dan is eindelijk het moment daar: uw hond is aangekomen. U en de hond maken voor het eerst kennis met elkaar.

Volg de instructies van de DAN-medewerkers! Zij kennen de hond al en kunnen u het beste adviseren. De honden moeten verplicht in een bench worden meegenomen. Houd er rekening mee dat uw hond uit Roemenië komt, een zware reis achter de rug heeft en de nieuwe omgeving en drukke van alle nieuwe mensen veel stress kan opleveren. Haal de hond niet eerder uit de bench als thuis. Een deken over de bench tijdens de reis naar huis zorgt voor minder prikkels.

Wij adviseren een veiligheidstuigje én een retrieverlijn. De meeste honden hebben nog nooit een riem om gehad, dit kan tot stress/ontsnapping leiden. Een retrieverlijn past bij iedere hond. Een veiligheidstuigje zorgt ervoor dat de hond niet achteruit uit het tuig kan glippen. Deze kan o.a. op maat besteld worden via DAN: Veiligheidstuig op maat bestellen

Neem wat lekkers mee. Een stukje worst of kip. Iets dat lekker ruikt en makkelijk weghapt. Daarmee wint u het vertrouwen van uw hond. Ook een bakje met een flesje water zodat u uw hond kunt laten drinken. Wat lapjes en papier voor de ongelukjes.

Annet   KellySammy Linda

 

In Dreumel vult u het adoptiecontract in en zet u er uw handtekening onder. Meestal zullen Annette, Kelly en Linda er zijn om u daarbij te helpen.
De chip van uw hond moet binnen 2 weken na aankomst in Nederland geregistreerd worden. Dit gaat sinds 1 november 2021 via uw dierenarts; daarvoor heeft u het paspoort van de hond nodig (krijgt u mee bij aankomst), en een Uniek BedrijfsNummer - zie https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/honden/registratieregels-houders-honden
We adviseren ook een hondenpenning met adres en telefoonnummers aan de halsriem te bevestigen.

Ga vanuit Dreumel direct naar huis, maak de reis niet onnodig langer voor uw hond. Zorg voor rust.

Heeft u vragen of twijfels: neem contact op met de Stichting. Wij staan klaar om u te adviseren of te helpen.
Lees verder over de eerste kennismaking bij Opvoeding

U zult dezelfde week nog een telefoontje krijgen van de nazorg: Siska of Nienke. Aan hen kunt u al uw vragen stellen met betrekking tot gedrag, voeding en opvoeding van uw nieuwe kameraad.

Na een aantal weken komt een DAN-teamlid u en uw nieuwe huisgenoot thuis opzoeken. Ook aan hen kunt u uw vragen kwijt.

We zijn heel blij dat u bent overgegaan tot het adopteren van een Roemeense hond. Zo geeft u een kansloze hond een goed leven. We hopen oprecht dat u samen uw nieuwe viervoeter heel veel plezier zult beleven.      


Het team van Stichting Dogs Adoptions Nederland

Lees hier de adoptievoorwaarden.