banner3

Asiel Calarasi

Het particuliere asiel gesteund door Dogs Adoptions Nederland is gehuisvest in Calarasi, de beheerder is Cristiana Chirea ('Neli').

  • In dit asiel worden geen honden gedood. Er wordt gestreefd naar goede leefomstandigheden. Bij ziekte wordt een dierenarts geconsulteerd, de honden krijgen dagelijks voer en hebben een droge plek om te slapen. Alle honden worden gesteriliseerd of gecastreerd mits leeftijd en gezondheid het toelaat. Honden die geschikt zijn voor adoptie komen op de website. Euthanasie wordt alleen overwogen bij ernstig en uitzichtsloos lijden.

De stichting ondersteunt dit asiel

  • financieel: dierenartskosten (waaronder sterilisaties), reparatie hekwerk, vervanging hondenhuisjes.
  • praktisch: realiseren van adopties.
  • materieel: hondenvoer, klein materiaal als antivlooienmiddelen, benches.

Asiel4

_______________________________________________________________________________________

19 januari 2018

Chiplezer voor Neli

Ton nam 19 januari ook een chiplezer mee voor Neli. Vaak komen honden bij Neli aanlopen, waarvan ze niet weet of deze gechipt zijn en/of een baasje hebben. Nu kan ze dat zelf checken.

26993296 1061437460666129 5634493124848287753 n

Neli's reactie: 

"Children who are obedient receive gifts , yesterday I received a microchip reader from TON . Thank you ! I said, we start the year in force : light in shelter , microchip reader and 9 dogs adopted . Thank you , Dogs Adoption Nederlands !"  (Kinderen die gehoorzaam zijn krijgen cadeaus, gisteren ontving ik een chiplezer van Ton. Dank je wel. We beginnen het jaar goed; licht in het asiel, chiplezer en 9 geadopteerde honden. Dank je wel Dogs Adoptions Nederland. )

__________________________________________________________________________________

19 Januari 2018

Generator voor Neli 

Wat een groots moment.

Na 10 jaar heeft Neli eindelijk licht in het asiel. Dankzij de generator die DAN, door donaties van jullie, aangeschaft en gebracht heeft. Linda en Ton zijn vandaag in Calarasi gearriveerd en hebben meteen de generator in werking gesteld. Neli is ontzettend blij.

Zie hieronder de beelden van de eerste keer licht....

 

Allen die gedoneerd hebben, ontzettend bedankt dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben!


Update 20-01-2018: Neli heeft gisteren de sleutel van de generator gekregen en deze is in werking gesteld.

Meer informatie hierover kunt u lezen hier: http://www.dogsadoptionsnederland.nl/asiels/asiel-calarasiUpdate 30-10-2017

Lieve dierenvrienden

Het bedrag wat nodig was om de generator te kopen voor het asiel van Neli
Asiel calarassi is opgehaald
Wat fijn dat u wederom een bijdrage hebt geleverd om dit mogelijk te maken
Neli zal hier erg blij mee zijn, licht in het asiel en geen mijnwerkerslampje op
haar hoofd zoals tot nu toe
Namens Neli en de hondjes en ons allen Weer heel hartelijk dank

Team Dogs Adoptions Nederland


generator
In totaal is er voor de generator van Neli € 1.317,50 opgehaald. Dit bleek genoeg geld voor de generator en 2 bijhorende lampen, omdat Ton de generator voor minder kon aanschaffen. En nog mooier is dat we jullie kunnen vertellen dat de generator met het afgelopen transport mee gegaan is naar Neli. Dankzij jullie donaties heeft Neli's asiel nu elektriciteit. 


Ontzettend bedankt allemaal. 


Een generator voor Neli

De dagen worden korter en dus wordt het weer eerder donker. Zo ook in het asiel van Neli. Dit asiel bestaat al jaren zonder elektriciteit. Zonder licht, verwarming, lopend water. De meesten van jullie kennen de foto's wel van Neli met een lichtje op haar helm. Naast de nieuwe puppykennel hebben Neli en de honden ook elektriciteit verdient. Zeker voor de aankomende winter. Zonder generator is het eigenlijk niet meer te doen. We hebben er al één op het oog en willen deze graag aanschaffen. Maar deze genrator kost 3.500 euro. Dus dat hopen we bij elkaar in te zamelen.

Wilt u helpen om licht in het asiel van Neli te brengen doneer dan op

Rekeningnummer; NL95RABO0132753030
Stichting Dogs Adoptions Nederland te Sliedrecht.
Onder vermelding van generator neli
Vanuit het Buitenland: IBAN:NL95RABO0132763030 / BIC:RABONL2

neli1neli2


 Puppy verblijf Neli bijna klaar. (2017)

Het puppyverblijf bij Nely is zo goed als klaar.

We hebben € 5.100,- aan giften ontvangen en de totale kosten zijn uitgekomen op €5.370,13.

Een geweldig resultaat. En het is een mooi verblijf geworden.

IMG 20170709 WA0001IMG 20170709 WA0003

12

34

5


Neli: 09.05.2017 - Today we started demolishing the old house to start building new house for puppies .

Slopensloop1sloop2

sloop3sloop4sloop5sloop6sloop7sloop8

Neli: 10.05.2017 - the next day of work

slopen10slopen11slopen12

slopen13slopen12

16-05-2017: Neli:
Yesterday and today we cut two trees inclined which at any stronger storm were a danger to dogs and for the new building . The place was cleaned and the boards that were on the house were placed on the fence between the shelter and the neighbor to stop barking dogs . Tomorrow buy materials for foundation and start the new building .

bouw5bouw4


bouw3bouw2bouw1


de pups helpen goed mee om het puppenverblijf af te maken


Update 28-05-2017

De bouw gaat gestaag door. De fundering is volledig af en langzaam is er begonnen met de opbouw. Ook in Roemenie was afgelopen donderdag 25 mei een vrije dag en ook tijdens regenbuien moest de bouw even gestaakt worden, maar langzaam gaan we zien dat het Puppenhuis vorm krijgt. De pups keuren aan het einde van de dag altijd het bouwterrein en geven al spelenderwijs hun eigen goedkeuring aan de bouwwerkzaamheden.

pup1pup2

pup3pup4

pup5

pup6 pup7pup8
Dag na dag zien we meer resultaat van het nieuwe Puppenverblijf bij Neli. Het hoogste punt is bereikt en het dak zit erop. Nu nog de isolatie en de afwerking... Geweldig dat dit nieuwe verblijf voor de koude periode klaar is en de honden/pups die in de koude en of natte tijden extra bescherming nodig hebben dat ook snel krijgen. Tevens is er dan een quarantaine gedeelte en een gedeelte waar eventuele zieke honden veilig kunnen verblijven.

neli1

neli2neli3

neli4


neli5neli6neli7neli8

neli9

neli10


neli11

neli12
Deze week is er wat minder vordering gemaakt met de bouw in verband met veel regenval. Toch zien we weer een vordering met vorige week en gaan we richting het eindresultaat!

dak1

dak2

dak3dak4
Het einde van de bouw komt langzaam in zicht. Het dak zit erop en voorzien van isolatie. Delen zijn al voorzien wat kleur. Het DAN team is 23 juni as zelf bij Neli om het resultaat zelf te bekijken.

IMG 20170618 WA0001

IMG 20170618 WA0002
 
IMG 20170618 WA0003IMG 20170618 WA00043 december 2013

Renovation Shelter Completed!!!

Trots kondigen we aan dat de renovatie van het asiel is afgerond! We danken Neli voor haar harde werken, alle donateurs en adoptanten die dit mogelijk maakten! Het is prachtig geworden!!

We are proud to announce that the renovation of the shelter is completed. We thank Neli for her hard work, all the donors and adopters who made this possible! It came out beautifully!!

In november 2013 werd het asiel van Neli gerenoveerd door Dogs Adoptions Nederland. Het asiel raakte in steeds slechtere staat: kapot hekwerk, gammele hondenhuisjes, gaten in de grond door wegspoelend regenwater. Het werd steeds moeilijker voor asielhoudster Neli haar honden een veilig verblijf te geven.

Foto's van de oude situatie:

calarasi1calarasi2calarasi3

calarasi4calarasi5calarasi6

 Renovatie

Niet alleen werden materialen vervangen of aangevuld, ook de indeling van het asiel werd grondig gereviseerd. Het asiel is verdeeld in 12 flinke ruimten. Zo kan Neli groepen maken van honden die bij elkaar passen. Er is ook een grote puppykennel, en een kennel voor kleine hondjes. Tussen de kennels zit degelijk hekwerk, de poorten sluiten goed, op de glibberige modder is grint en zand gestort, en de hondenhuisjes zijn aangevuld. Veel kleine en grote verbeteringen waardoor leven en werken in het asiel zoveel plezieriger is geworden.

Neem een rondleiding in het nieuwe asiel, een film gemaakt door Neli:

 

De 12 Kennels: 

kennel1kennel2kennel3

kennel4kennel5kennel6

kennel7kennel8kennel9

kennel10kennel11kennel12

Neli begon in 2006 met de opvang van 5 jonge pups. In de maanden juni/juli 2011 kwamen daar 20 pups bij, allemaal buiten gevonden door Neli. Eén nest pups was maar een paar dagen oud en werd door Neli met een flesje grootgebracht.

Neli heeft werk. Voor haar werk gaat ze naar de honden en na haar werk opnieuw. Ze staat er alleen voor. Ze voert de honden, geeft ze water, verzorgt de zieken, en werkt aan hun socialisatie. Neli heeft heel veel hart voor honden anders zou ze dit nooit volhouden. Ze kan geen dag overslaan of ziek zijn. Er is geen elekriciteit in het asiel. In de winter is het op werkdagen donker wanneer ze de honden komt verzorgen. Om iets te zien draagt ze een mijnwerkerslamp op haar hoofd. Ook geen stromend water. Dogs Adoptions schonk Neli een put. Het water moet door Neli met emmertjes naar boven gehaald.

Volg Neli (Christiana Chirea) op Facebook:facebook

brug1

Winter in Roemenië. Dit bruggetje is de enige weg naar het asiel van Neli

neli

 Een dik pak sneeuw over het asiel.