banner3

Is uw DAN-hond onverhoopt losgeraakt en vermist? Neem direct contact op met: 

Contactpersoon DAN: Hank Teljeur / 06-14228833 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Wij schakelen direct een zoekteam in, en zetten samen met hen en u acties in gang om uw hond hopelijk zo snel mogelijk weer veilig thuis te brengen.


Wat u in de tussentijd kunt doen om een goede afloop waarschijnlijker te maken:

 1. Houd de tuin toegankelijk: zet schuttingdeuren, tuinhekjes, etc open.
 2. Houd uw deuren open.
 3. Zorg dat er iemand in huis is voor het geval de hond terugkeert.
 4. Meld uw vermiste hond aan op Amivedi. Mocht uw dier gevonden en/of gewond zijn is deze snel naar u te herleiden.
 5. Volg de aanwijzingen van het zoekteam op: zij hebben enorm veel ervaring met vermiste honden, en geven u een zo groot mogelijke kans op een goede afloop.


Amivedi: 0900- 2648334 / https://www.amivedi.nl (hier kunt u een vermissing online aanmelden)

Dierenambulance: 0900-0245


Tip: sla deze contactgegevens alvast op in uw telefoon, zodat in een noodgeval snel gehandeld kan worden.


 

Voorkomen is beter dan genezen!

 • Ga ervan uit dat uw hond makkelijker ontsnapt dan u denkt.
 • Lijn dubbel aan: gebruik een anti-ontsnappingstuig (op maat te bestellen o.a. via DAN: Veiligheidstuig op maat bestellen. De nodige maten kunnen worden aangevraagd als uw hond nog in Roemenië is.) èn een retrieverlijn, dus twee van elkaar onafhankelijke lijnen. Zorg ook dat tuig en halsband niet te los zitten.
 • Als u uw hond voor het eerst naar huis brengt: vervoer uw hond in een bench, draag deze bench het huis in en open hem pas als alle deuren en ramen goed dicht zitten.
 • Wees voorzichtig met de deuren openen, uw hond kan zo wegglippen. 
 • Laat de hond niet alleen los in de tuin. Voor sommige honden zijn hekken van 2,5 meter een peulenschil om overheen te klimmen, en elk gaatje in een heg zal gevonden worden. Blijf er de eerste tijd bij als de hond in de tuin is en houd de hond aangelijnd, bijvoorbeeld aan een lange lijn.
 • Wees conservatief met het versoepelen van bovenstaande maatregelen - de band met uw hond is na een paar maanden misschien al best stevig, maar als er iets voor paniek zorgt is uw hond onvoorspelbaar.