banner3

Januari 2018 

Een aantal jaar geleden heeft het DAN team besloten om honden uit het gemeente asiel (PS = public shelter, ook wel dodingsstation genoemd) in Calarasi te bemiddelen. Deze beslissing werd genomen omdat Neli hier geregeld kwam en ons om hulp vroeg. Eenmaal dit asiel bezocht werd het duidelijk dat we een aantal van deze honden zeker een kans moesten geven. De overheid had toen besloten dat gevangen honden na 2 weken gedood moesten worden, als er geen baasje voor hen gevonden werd. Nu anno 2018 kunnen we met trots zeggen dat er voor tientallen fijne baasjes zijn gevonden. Maar met veel verdriet zijn er ook veel honden overleden in dit asiel.

In januari 2018 is het DAN team, sinds mei 2017, weer in het gemeente asiel geweest. Met verdriet werd vertelt dat Happy, Dieze, Alina II, Delfi, Loeki, Chanel en Iris daar overleden waren. Maar er was ook goed nieuws, want de PS werkt ook samen met een stichting in Engeland. En Beauty, Baila, Else, Dino, Booster, Teddie, Eady, Milly, Emy, Kip, Fonzy en Dusty bleken geadopteerd in Engeland en in Roemenië. Donut is helaas onbekend wat er met hem is gebeurd. Dexter en Hope moet nog uitgezocht worden of zij er nog zijn. 

Tijdens ons bezoek aan het gemeente asiel vernamen we, dat de overheid een aantal veranderingen heeft doorgevoerd. Gemeente asielen moeten nu aan meer regels voldoen en hebben zich aan contracten te houden.

DAN heeft nu 4 kennels in het asiel, waar de uitgekozen honden in worden geplaatst en gereserveerd zijn voor ons. Uiteraard zijn er tijdens dit bezoek weer nieuwe hondjes uitgezocht die in dit asiel verblijven. We hopen voor hen een baasje te vinden. 

    

 

   Heeft u een plekje voor 1 van deze hondjes (adoptie of opvang)?

Neem contact op met Elske Verhagen 06-17289867