banner3

Straathonden in Cernavado massaal gevangen en gedood. 

12 maart 2018

Jarenlang heeft DAN uit het NGO in Cernavado, gerund door Save the dogs, honden bemiddeld. Afgelopen maandag heeft de gemeente van Cernavado hondenvangers opgeroepen om alle straathonden te vangen en af te maken. Op Facebook postte Sara Turetta (oprichter van Save the Dogs) het volgende:

"BLACK MONDAY FOR THE STRAYS OF CERNAVODA

Yesterday the Municipality of Cernavoda, the Romanian city where Save the Dogs operates since 2003, ordered a mass capture operation of strays: in the morning three vans transported dozens of dogs (many of them puppies) to the place where they will be killed.

Since June last year, when the new administration decides to break the collaboration with Save the Dogs (https://www.savethedogs.eu/…/cernavoda-municipality-change…/) the Municipality started to apply the “killing law”.

This is the worst capture operation we face for months and voices talk that it will go on for days. We are following the situation which at the moment is very confused. In the meantime we asked the citizens to keep safe their dogs, since we have no more places left in our facilities."

BEELDEN VIDEO KUNNEN ALS SCHOKKEND ERVAREN WORDEN

De video: https://www.facebook.com/SavetheDogsSTD/videos/2144438552237887/?hc_ref=ARQNlTkiahxcTYbszqBpXe_y9kUaYWjzUMajPz1SfQ09Tv78iykWsv_rpvIx4WJ5wPQ

 

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het doden van deze straathonden wreed en nutteloos is. Het is in het verleden bewezen dat doden niet helpt: andere straathonden van andere plekken komen naar Cernavado om daar te verblijven. En hetzelfde probleem begint van voren af aan. TNR (Trap Neuter Release/ Vangen Steriliseren Vrijlaten) is het antwoord!

 

2014-09-12  VIER VOETERS BLOKKEERT VRACHTWAGEN MET KADAVERS

In Bragadiru, in de buurt van Boekarest, hebben 20 medewerkers van VIER VOETERS gisteravond een vrachtwagen geblokkeerd met daarin de kadavers van zwerfhonden die illegaal gedood zijn door de dierbeschermingsautotiteit ASPA.

Bijna drie maanden geleden besliste het Hof van Beroep dat het doden van zwerfhonden illegaal is.  ASPA – een van de gemeentelijke diensten van Boekarest – negeert deze rechterlijke uitspraak echter. Tijdens het protest van VIER VOETERS werd de opgeroepen politie gevraagd om de truck te openen. De politie weigerde aanvankelijk om mee te werken, maar na drie uur intensief onderhandelen en onder druk van de toegestroomde media, werd de truck in beslag genomen. Onder begeleiding van vijf politievoertuigen werd de vrachtwagen vervolgens naar het politiebureau gebracht en geopend. De aanwezigheid van de pers en demonstranten was daarbij niet toegestaan, wel mocht een vertegenwoordiger van VIER VOETERS de geopende wagen zien.

In beschermende kleding onderzoekt de rechercheur de gruwelijke lading.....

"Het moment van de opening was bizar. De geur uit de wagen was zo weerzinwekkend, dat de politieagenten achteruit sprongen", aldus Gabriel Paun, directeur Campagnes bij VIER VOETERS. "De wagen bleek gevuld met containers vol pas gedode honden." Omdat de vrachtwagen eigendom is van Stericycle, een bedrijf gespecialiseerd in de verwerking van medisch afval, is de politie ook gevraagd om te controleren of er illegale stoffen zijn gebruikt voor het doden van de honden.

Volgens recente verklaringen van ASPA coördinator Răzvan Băncescu, is het doden van meer dan de helft van de 16.000 gedode zwerfhonden in Boekarest uitgevoerd na 20 juni, de dag waarop het Hof van Beroep van Boekarest uitspraak deed en het doden van zwerfhonden illegaal werd. VIER VOETERS heeft aanklachten ingediend tegen een aantal ASPA-vertegenwoordigers voor het negeren van deze uitspraak en breken van de wet.

Gerechtelijke stappen

Na aanleiding van dit nieuwe bewijs heeft VIER VOETERS ​​de politie gevraagd om de wet én de beslissing van het Hof van Beroep te handhaven. "Sterke juridische stappen door de politie tegen deze overtreders is de enige manier om een krachtige boodschap te sturen aan iedereen die zich bezig houdt met het doden van zwerfhonden in Roemenië", zei Gabriel Paun. De politie heeft toegezegd binnen 48 uur het volledige onderzoeksrapport aan VIER VOETERS te zullen sturen.


 
Roemenië de straat op!

Geplaatst op 7 juli 2014, 19:31

Boekarest de straat op!!!

De afgelopen paar dagen hebben dierenliefhebbers in Boekarest op straat gepost om de hondenvangers te belemmeren in hun werk. 

Het hof van beroep in Boekarest heeft eind vorige maand, op aanvraag van de Viervoeters, uitgesproken dat het hondenvangen opgeschort moest worden tot nader orde. Dus er mogen tot nu toe géén honden meer gevangen worden. De burgemeester van Boekarest Sorin Oprescu gaf ook aan dat hij zich hieraan zou houden. Maar de hondenvangers gaan gewoon door. 

En daar gaan veel mensen niet mee akkoord. Vandaar dat er elke dag een demonstratie/ protest zal plaatsvinden op de straten van Boekarest om de vangers te belemmeren in hun werk en de druk neer te leggen bij de burgemeester. 

Dit zijn de voorwaarden van de demonstranten:  No Abandoned Dogs, Neither Neglected Kids! 

The message will be PEACEFUL and CONSTRUCTIVE:

- Gratitude for the Justice that has done its duty, bu syepenting the implementation norms

- Demanding that all the State institutions, as also the private companies and persons, respect the Court decision.

- The law enforcing agencies must respect the law, do their duty, prevent and punish any delinquencies within this context.

 Uiteraard steunt DAN dit initiatief


Roemenië steeds meer onder druk door media

Geplaatst op 28 maart 2014, 17:04

Gestolen honden Roemenië terug naar VIER VOETERS door mediadruk

Zeventien van de achttien honden van Stichting VIER VOETERS die vorige week op wrede wijze werden gestolen uit een opvang in Roemenië zijn weer in handen van VIER VOETERS. De honden waren gestrest en bang en sommige honden hadden ernstige verwondingen.

honden vier voeters roemenië

Foto: VIER Voeters

Stichting VIER VOETERS, eigenaar van een deel van het opvangcentrum in Roemenië, heeft gemengde gevoelens. “Natuurlijk zijn we blij dat we de meeste honden terughebben “, verklaart Karen Jansen. “Maar het geeft meteen wel de zinloosheid van de hele actie aan. Het feit dat de hondenvangers per dier worden betaald laat zien hoe corrupt het systeem is”. Van de honden die zijn weggehaald hadden acht al een adoptiefamilie. Inmiddels zijn de dieren die al geadopteerd waren overgedragen aan hun nieuwe eigenaar. De overige honden zijn overgebracht naar Speranta, een ander asiel dat onder beheer van VIER VOETERS staat.

Vorige week vrijdag hebben gemeentelijke hondenvangers van de ASPA 18 honden die onder behandeling stonden van VIER VOETERS mishandeld en illegaal meegenomen. Ze forceerden het slot, namen de honden mee en vernielden de verblijven waar de honden na hun medische behandeling kunnen herstellen.

In totaal werden zo’n 75 honden meegenomen. Zeker acht honden zijn ter plaatse overleden als gevolg van de brute behandeling. Het management van het asiel in Bragadiru weigerde de dieren terug te geven en breekt daarmee een aantal artikelen van de nieuwe zwerfhondenwet.

Wat er met de honden, die niet onder toezicht van VIER VOETERS stonden, is gebeurd is onbekend. Volgens VIER VOETERS is de vrijlating van de honden, die onder hun beheer, stonden te danken aan het feit dat collega’s uren voor de poort van het asiel hebben gewacht, in gezelschap van veel journalisten. De mediadruk heeft ervoor gezorgd dat de dieren werden vrijgegeven.

©PiepVandaag.nl

 

 


Zwerfhonden in Roemenië vogelvrij verklaard

Geplaatst op 12 maart 2014, 21:34

VIER VOETERS neemt juridische stappen tegen Roemeense overheid 

In Roemenië worden dagelijks honderden zwerfhonden op vaak afschuwelijke wijze gedood, nadat het Roemeense Constitutionele Hof hiervoor eind 2013 toestemming gaf.VIER VOETERS is bij het Hof van Beroep in Boekarest een juridische procedure gestart om deze massale slachting stop te zetten en meer diervriendelijke en duurzame methodes een kans te geven.

Lees hier het gehele artikel

 Steek een kaarsje aan voor de honden van Roemenië! 


PERSBERICHT : EUROPESE ORGANISATIES VRAGEN EUROPESE COMMISSIE IN TE GRIJPEN IN ROEMENIË

Geplaatst op 3 februari 2014, 19:12
Stichting Dogs Adoptions Nederland heeft samen met meer dan 200 andere Europese organisaties een brief aan de Europese Commissie ondertekend waarin de Commissie verzocht wordt eindelijk
in te grijpen in de wrede behandeling van zwerfhonden in Roemenië.
De brief laat duidelijk zien, dat de Europese Commissie de juridische bevoegdheid heeft om in te grijpen. Klik op het Word-bestand om het te lezen. 

YES! WE CARE!!!

Geplaatst op 15 januari 2014, 14:02

DE GEGEVENS VAN ALLE GEMEENTEASIELS IN ROEMENIË. Welke zijn dodingsstations en welke niet:  FACEBOOK


De Nederlandse asiels zitten ook vol!

Geplaatst op 19 januari 2014, 13:13

 Hoe weet u of een pup komt uit de commerciele fok?

of: 
Hoe herkent u een broodfokker?

1 Goedkoop.

2 Er zijn pups te koop uit verschillende nestjes.

3 De fokker heeft meerdere rassen.

4 De moederhond is er wel, maar op dat moment even niet...

5 U mag de pup zo meenemen. Er worden kopers nooit vragen gesteld.

6 Garantie tot de deur. Eventueel een overeenkomst dat u bij ziekte/overlijden een nieuwe pup uit mag zoeken.

7 Ziet u puppen in kratten in een schuur? Reageren de puppen met angst op u? Zijn puppen en/of moederhond vuil? Ziet u apathische of nerveuze volwassen honden, geen waterbakken, geen speeltjes? Maak rechtsomkeerd! Vertrouwt u het niet om wat voor reden dan ook? Maak rechtsomkeerd!!!

Broodfok is dierenmishandeling waar geld aan wordt verdiend. Eenmaal binnen is het moeilijk nee zeggen. Zorg dat u niet binnenkomt bij een broodfokker!!!  

Een goede fokker weet veel en enthousiast te vertellen over het mooie ras. Stelt vragen om te kunnen beoordelen of een pup uit het nest bij u op zijn plaats is. Heeft bij de ouderdieren de nodige testen laten doen op erfelijke afwijkingen. Zorgt voor een goede socialisatie van uw pup. Heeft het liefst dat u meerdere keren langskomt voor u de pup meeneemt.

LINKS:
Comitedierennoodhulp


Ooggetuigenverslag overheidsasiel Roemenië: Achter de tralies

Geplaatst op 20 november 2013, 12:03

Piepvandaag: 20 november 2013

"Ik wist dat het bijna onmogelijk voor me zou zijn om de verleiding te weerstaan de hondenvangers te slaan, het liefst met de bloedige metalen lus van de tangen die ze gebruiken om straathonden te vangen. Toch was ik vastbesloten te gaan, er was werk aan de winkel. Ook was ik zo naïef om te denken dat ik die arme honden nog wat liefde kon geven: ik wilde ze laten weten dat ze niet alleen en nutteloos waren, dat er nog iemand is die om ze geeft. ..."  Anda Popescu

http://www.piepvandaag.nl/ooggetuigenverslag-roemenie/


Straathonden in Roemenie, uitgezonden op WDR

Geplaatst op 3 november 2013, 20:13

Pauw en Witteman 29-10-2013

Geplaatst op 30 oktober 2013, 12:27

UITZENDING GEMIST: PAUW EN WITTEMAN 29-10-2013
Karen Soeters over de zwerfhonden in Roemenië.
(na 37 minuten van de uitzending)


Bericht van Karen Soeters op Facebook

Geplaatst op 27 oktober 2013, 14:45

Lieve facebookvrienden,
Gisteravond laat teruggekomen uit Roemenië en met een programma van s’ochtends vroeg tot diep in de nacht is het mij niet gelukt jullie op de hoogte te houden via facebook sorry!
Ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om dit te doen. Heel veel gezien. De komende dagen verschijjnt op Piepvandaag een blog over mijn ervaringen daar en moet ik samen met Thomas Schlijper aan de slag om onze korte documentaire te monteren. We hebben uren materiaal dus dat gaat nog een hele klus worden. Een veel tijd hebben we niet want ik heb vanmiddag een voorgesprek met de redactie van Pauw en Witteman die gevraagd hebben om in hun programma het verhaal van de honden in Roemenië te komen vertellen en over nog iets anders maar dat vertel ik later. Echt heel blij als ik 1 miljoen mensen mag vertellen wat ik gezien heb.
Geweldige mooie projecten van Save the Dogs en Viervoeters bijvoorbeeld, wanhopige dierenbeschermers die niet meer weten wat ze moeten doen om de honden daar te beschermen, een dame die in een caravan woont zonder water en zonder elektriciteit en in haar eentje voor 170 honden probeert te zorgen. En heel veel honden. Kwam bij elkaar opgeteld op een aantal van zo’n 1500 (die ik gezien heb dus). Ze waren of heel lief en vriendelijk of heel bang en liepen weg als ik ze probeerde aan te halen.
Het is mij gelukt om in een killingshelter binnen te komen. Je zou er honden kunnen adopteren zo laten de affiches door heel de stad je doen geloven. Nou ik kan je vertellen dat kan dus niet. Ik heb een uur voor de deur moeten wachten. Voelde mij een soort crimineel, moest mijn paspoort laten zien en kwam uiteindelijk met een smoes en met de hulp van een enorm aardige Roemeense chauffeur binnen. En ik heb er filmopnames kunnen maken.......
Mijn bewondering voor de mensen die ik daar ontmoet heb is nog veel groter geworden. En de strijdvaardigheid om dit onder de aandacht van iedereen te houden trouwens ook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ga vandaag proberen alles wat ik gezien heb een plek te geven want heb er heel eerlijk niet van kunnen slapen vannacht. En ik ben fotograaf en filmer Thomas Schlijper enorm dankbaar dat hij onmiddellijk ja zei toen ik hem vroeg met mij mee te gaan naar Roemenië en de mensen van kringloopwinkel Wawollie want zij hebben onze tickets en verblijfskosten betaald.
En dank jullie wel voor al die ongelofelijk lieve berichten die ik heb gekregen!!!!!!!
Hier alvast wat foto’s. Met zoals je kunt zien woest gevaarlijke honden.....
(de foto van de verminkte hond is natuurlijk heel akelig en waarschijnlijk kennen jullie het verhaal. een man heeft een deel van haar bek weggeslagen maar het team dierenartsen van viervoeters heeft haar gered en het gaat nu naar omstandigheden goed met haar. Onvoorstelbaar dat een hond na zo'n ervaring nog zo lief is! eigenlijk is dat het grootste probleem van de honden daar. Ze zijn te vriendelijk en laten zich makkelijk vangen......)
Petitie! Verzoek aan de burgermeesters van Roemenië.

Geplaatst op 24 oktober 2013, 18:34

Roemeense burgemeesters mogen zelf beslissen of de honden in hun stad worden gedood of niet.

Tot nu toe hebben twaalf burgemeesters besloten om niet mee te werken aan het massaal ruimen van zwerfdieren in hun steden. Ook met burgemeesters van andere steden zoeken wij samenwerking om met elkaar tot een humane oplossing van het zwerfhondenprobleem te komen.

Help ons meer burgemeesters te overtuigen! Onderteken de protestbrief en roep Roemeense burgemeesters op om de zwerfhonden van Roemenië een kans te geven en adoptie te steunen!

Teken deze PETITIE


Protest van Italië op 3 oktober jl.

Geplaatst op 22 oktober 2013, 19:00


SHAME ON YOU ROMANIA!!!

Geplaatst op 21 oktober 2013, 11:55

De situatie in Roemenië wordt grimmiger. Mensen worden alleen nog toegelaten tot de gemeenteasiels onder begeleiding van politie. Er mag niet meer gevoerd worden, de honden mogen niet meer worden aangeraakt of toegesproken worden. 

Van sommige asiels blijven de deuren gesloten. Honden blijven achter zonder voer en water. Verhongering en verdorsting is een veel gebruikte methode van euthanasie in de gemeenteasiels van Roemenië. 

Achter deze link foto's en feiten over hoe de Roemenen op het moment omgaan met de honden. Niet alleen hondenvangers doen hun wrede werk, ook burgers gaan hun liederlijke gang, totaal niet geremd door regering of rechtssysteem. De dieren zijn vogelvrij.
Pas op! De waarheid is hier zeer schokkend en dus ook de beelden:

SHAME ON YOU ROMANIA!!!


Petitie: Universele Verklaring voor Dierenwelzijn

Geplaatst op 18 oktober 2013, 14:08

Het IFAW voert campagne voor de Universele Verklaring voor Dierenwelzijn.

Het is een schokkend gegeven, dat regeringen onderling nog steeds geen afspraken hebben gemaakt waarmee ze laten zien het belang van internationale dierenwelzijnswetgeving te erkennen. Het IFAW vindt dat dit moet veranderen. Daarom ondersteunen wij de Universele Verklaring voor Dierenwelzijn (UDAW). Als de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze formele verklaring aanneemt, zal dierenwelzijn wellicht een vaste plek op de internationale politieke agenda krijgen.

Het initiatief voor deze Verklaring werd in eerste instantie genomen door de World Society for the Protection of Animals (WSPA), in 2000. Het IFAW heeft zitting in de stuurgroep van de UDAW en wil samen met andere dierenwelzijnsorganisaties bereiken, dat deze verklaring door de VN en nationale regeringen wordt aangenomen.

Door de Verklaring te ondertekenen, kunnen regeringen laten zien dat het ze ernst is het welzijn van dieren te bevorderen.


interview met Carl Schlyter, erevoorzitter Animal Welfare Intergoup EU

Geplaatst op 15 oktober 2013, 16:51

Gepubliceerd op 9 okt 2013

Member Europian Parlement Carl Schlyter, Honorary president of the Animal Welfare Intergoup (Greens, Sweden) on the third MEPs open letter to President Basescu and the impact of the animal cruelty in Romania on the European Union.


Bericht uit de Los Angeles Times

Geplaatst op 13 oktober 2013, 15:18

Romanian law ordering death for stray dogs stirs protest worldwide: LEES!


Teken petities!

Geplaatst op 13 oktober 2013, 14:50

PETITIE: http://www.avaaz.org/en/petition/STOP_TORTURING_ABUSING_Dogs_in_Romania/?dXGDNbb

Why this is important!

Dogs are tortured in Romania in a Brutal manner.The streetdogs are hated, poisoned, beaten, stabbed, shot, run over by cars, burned, dumped in a pit to starve to death. Some who are killed have their ears cut off by people who are able to turn them in for 'rewards'. Thousands of innocent, helpless, defenceless dogs condemned to death every year, their only crime is being born.

The problems facing the dogs of Romania started during the communist era and continued immediately after its end. The corruption, absence of transparency, indifference, ignorance, barbarism, lack of education and the poverty make any animal activist's frail attempts a hundred times more difficult. Liz Jones , a reporter with London's Daily Mail, actually visited these shelted and what she saw was horrific. Up to either dogs are crammed into each cage; there is little food and no water. Dogs are spayed and neutered and then tossed back onto the street groggy and bleeding despite laws that stipulate that they should be kept for seven days to recover. The shelters are dark and cold and the stench is unbearable. 

Plz go to these links:

https://www.facebook.com/SavasSafeHaven

http://savasafehaven.webs.com/ (collected from Fighters Against Animal Cruelty)

http://www.change.org/petitions/president-traian-basecu-of-romania-stop-the-mass-slaughter-of-stray-dogs-in-romania?share_id=lkJgDfrHdt&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

https://www.facebook.com/FightersAgainstAnimalCruelty


Film: 25 september 2013, een zwarte dag voor de Roemeense honden

Geplaatst op 13 oktober 2013, 11:40

25 september 2013, Roemenië begint met het doden van alle honden zonder thuis. Help mee voor hen te vechten!!!


Flashmob van Roemeense scholieren tegen het doden van de honden

Geplaatst op 12 oktober 2013, 12:54

27 mei 2013

The flash mob was meant to raise the local people's awareness of the stray dog issue, to make them responsible pet owners and citizens and let them know about the free spay/neuter of 120 animals jointly organized by Romania Animal Rescue (R.A.R.) - through donations from the UK and USA - "Ion Borcea" Technical College in Buhusi, Romania and the Buhusi Local Council. Special thanks to Jane Sanderson & her English friends, Toni from the USA and Nancy Janes, US, the founder of R.A.R.


De maffia van de hondenvangers

Geplaatst op 12 oktober 2013, 12:32

Al heel lang poberen dierenorganisaties op te komen voor de rechten van de ernstig mishandelde Roemeense hond. Maar het lijkt erop dat hun goede bedoelingen worden uitgebuit door een gewetenloze maffia.

Een verhelderende film van 6.39 minuten over de maffia van de hondenvangers:

http://mediacenter.dw.de/english/video/item/933957/


Message from Carmen Milobendzchi

Geplaatst op 6 oktober 2013, 21:34

  Carmen Milobendzchi: "While there's been a lot of bad press about Romania lately, we think it's important to also remember that there are hundreds of thousands of huge animal lovers in this country who are fighting hard for our dogs, in big ways and in small, against a sea of opposition. We want to acknowledge and thank all of them for reminding us that there is still some hope and good in this country. From the people who come out to protests, to the old ladies who hide the neighbourhood dogs in their homes, THANK YOU ALL!"

Boekarest


Spike!

Geplaatst op 6 oktober 2013, 21:19

De dodendans ontkomen: Spike! Zijn verhaal kunt u een aantal berichten terug bekijken. Spike is geadopteerd in Duitsland en zielsgelukkig...


The massacre has begun!

Geplaatst op 6 oktober 2013, 21:15

Géén schokkende beelden


CAROdog, responsible ownership

Geplaatst op 6 oktober 2013, 20:09

"Wanneer elke hond kan worden geïdentificeerd en een aanwijsbareverantwoordelijke en goedgeïnformeerde eigenaar heeft, zullen er niet meer zoveel ongewenste honden zijn, het aantal zwerfdieren zal verminderen, het lijden als gevolg van illegale fokkerij en de handelplus deproblemen door agressiviteit bij honden."


Gemeenteasiels in Roemenië

Geplaatst op 2 oktober 2013, 20:52

Gevangen straathonden in een gemeenteasiel. Wanneer zij niet geadopteerd zijn wacht hen over 2 weken een wrede dood in het gangpad van dit asiel.

Het wordt vrijwilligersorganisaties erg moeilijk gemaakt adopties te regelen. In sommige asiels wordt zelfs geen toegang verleend...


Karen Soeters op TV

Geplaatst op 2 oktober 2013, 13:40

DONDERDAGMORGEN KOFFIETIJD 3-10-2013 RTL 4 10.00/11.00 

KAREN SOETERS DOET HAAR VERHAAL OVER DE STRAATHONDEN IN ROEMENIË!

Karen Soeters is de oprichter van omroep PIEP! wat later is omgedoopt in intercommunity PiepVandaag.nl. In augustus 2007 werd zij benoemd tot directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Zij was projectleider van de veelbesproken klimaatfilm ‘Meat the Truth’, verantwoordelijk voor daarop volgende documentaires ‘Sea the Truth’, ‘De Haas in de Marathon’ en één van de makers van visuele documenten over onverdoofd ritueel slachten en megastallen. Recentelijk is onder haar redactie het boek ‘Sea the Truth, essays on overfishing, polution and climate change’ verschenen. Ook verzorgt zij regelmatig lezingen in binnen -en buitenland.

Naast deze activiteiten is ze werkzaam als docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Media, Informatie en Communicatie tevens is zij bestuurslid bij Bont voor Dieren.


Petitie: boycott Tourism in Romania!

Geplaatst op 1 oktober 2013, 21:48

Klik op de foto om naar de petitie te gaan!


Message for Europe

Geplaatst op 30 september 2013, 20:46

Geen nare beelden.


Petitie: WSPA

Geplaatst op 30 september 2013, 20:38

Teken petities!!!

WSPA

Op 25 september 2013 heeft het Roemeense Constitutionele Hof het massale afmaken van zwerfhonden in Roemenië goedgekeurd.  Onder deze nieuwe wet worden honden gedurende veertien dagen in bewaring gehouden in overvolle hondenasiels en, als ze niet geadopteerd of opgeëist worden, worden ze gedood. Dit betekent dat tienduizenden honden de komende weken afgemaakt zullen worden.

WSPA komt hiertegen in actie!

Het afmaken van deze onschuldige honden is niet alleen wreed, het is ook ineffectief. WSPA's ruime ervaring met het diervriendelijk managen van hondenpopulaties toont duidelijk aan dat dit beleid niet werkt. Het massaal doden van honden zal niet zorgen voor een duurzame oplossing van de bestaande problemen in Roemenië met zwerfhonden.

Jij kunt helpen!

Help ons vandaag nog om een eind te maken aan het zinloze doden van gezonde honden. Stuur nu een email aan de ambassadeur van Roemenië om deze wrede wet onmiddellijk op te schorten.

Petitie:  WSPA


Calvy Wordpress.com: Romania, no country for dogs

Geplaatst op 29 september 2013, 18:07

         Lees:  Romania, no country for dogs

 Adopt from a shelter, don’t buy pets

 


Piepvandaag: Ingezonden brief van Meriam van de Rijdt

Geplaatst op 29 september 2013, 16:52

http://www.piepvandaag.nl/rode-kaart-roemenie/

Een gigantisch drama volstrekt zich in Roemenië, maar waarom wordt dit door zo weinig mensen opgepikt? Roemenië is een EU-lidstaat! Op 25 september 2013 is de wet, die het massaal doden van zwerfhonden in Roemenië toestaat, definitief in werking getreden. Hiermee is Roemenië in overtreding, door nationale wetgeving boven Europese wetgeving te stellen inzake dierenwelzijn!

 Red card Romania - rode kaart

Ook de aanleiding voor deze wet, een tragisch ongeval met een 4-jarig jongetje, dat zou zijn aangevallen door zwerfhonden is discutabel. Forensisch onderzoek en ook camerabeelden zouden een ander verhaal vertellen.

Het probleem van de tienduizenden straathonden in Roemenië is bekend; daar zijn ook EU-fondsen voor beschikbaar gesteld en hebben organisaties als Vier Voeters actieve hulp geboden door middel van sterilisatieprojecten. Zowel Roemenië als de EU zijn hierbij de fout in gegaan; Roemenië heeft de fondsen niet doeltreffend gebruikt (anders zou het probleem op een goede manier aangepakt zijn) en de EU is net zo goed de fout in gegaan, door geen toezicht in te stellen en te zorgen voor fatsoenlijke begeleiding. De dieren zijn hier nu de dupe van!

De nieuw wet houdt in dat zwerfhonden 14 dagen de kans krijgen voor adoptie. Na deze tijd mogen ze worden geëuthanaseerd. Verschrikkelijk genoeg, maar wat er nu in Roemenië aan de gang is, heeft helemaal niets met die euthanasiewet te maken. Groepen losgeslagen burgers martelen, lynchen, onthoofden en verbranden honden levend en in het openbaar. Voor elke dode hond geldt een premie van €50,- tot € 120,-. Voor het helpen van een hond in nood geldt een fikse boete! Nu worden ook familiehonden en honden in opvang niet ontzien. Een 70-jarige vrouw werd zwaar mishandeld, omdat ze ‘honden heeft’ en Iulian Avasilinei werd zelfs vermoord, toen hij zijn familiehond wilde beschermen tegen een groep lynchers.

Dierenbeschermer Claudiu Dumitriu heeft, dankzij het ophitsen van het volk door een tv-presentator, een doodsbedreiging ontvangen van een voormalige huursoldaat: “I killed many people. You will be the next one to die.”
Truckers, die ‘s avonds in de hostels bij elkaar komen, vergelijken hoeveel honden ze die dag hebben platgereden. De straten liggen bezaaid met dode honden meldt Claudia Buthenhoff-Duffy, een journaliste, die verslag deed in Roemenië.

Niet alleen de honden leven in een hel, maar ook hondenbezitters en dierenbeschermers. Vier Voeters, het WSPAen andere organisaties hebben hulp aangeboden. Dierenbeschermers mogen de honden in sommige asiels niet eens meer voedsel brengen, wat dus een langzame, gruwelijke dood betekent. Vier Voeters is de toegang tot asiels, om daar te steriliseren inmiddels ook ontzegd.

Als jij nog tot diegenen behoort, die de berichten en de beelden liever niet wil zien en net als de meesten liever wegkijkt, waardoor deze gruwelijke situatie gewoon kan blijven bestaan, kijk dan eens naar deze video. Geen gruwelijke beelden! Gewoon een meisje, dat ontdekt heeft, dat haar hond, die werd meegenomen, zich in dit asiel bevindt. Maar… Ze mag haar eigen hond er niet uit halen en krijgt geen toegang tot het asiel. Hoe zat het ook alweer met adoptie binnen 14 dagen? Zelfs hondeneigenaren mogen hun eigen hond niet komen ophalen?

Kijk, luister en stel je voor, dat jóúw hond daar zit.

Het probleem van de zwerfhonden aanpakken, Roemenië? Zeker, maar dan niet op deze manier, maar met de geboden hulp van dierenbeschermingsorganisaties!

Doe mee met de internationale protestactie om op 30 september 2013 een rode kaart per post te sturen aan de Roemeense ambassades!

Download de rode kaart, print die uit en stuur deze naar het volgende adres:

Ambassade van Roemenië

Catsheuvel 55

2517 KA  DEN HAAG

 

Blijf ook vooral de petitie tekenen!


De zwerfhonden in de Nederlandse media

Geplaatst op 28 september 2013, 18:57

28-09-2013: Op het moment zijn Bianca en Ton in Roemenië om asiels en opvang te bezoeken. Zij berichten: “Er zijn hier in Popesti 20 honden doodgeschoten. Ook werd een hond zo afgeranseld dat de ogen uit de schedel plopten...”

Tegelijkertijd brengt de Nederlandse media ook nieuws over de Roemeense straathonden. 

Uitzending RTL Nieuws

Zoals gebruikelijk bij verslaggeving over de Roemeense zwerfhonden doet ook deze uitzending de waarheid geweld aan:

1 In Roemenië worden jaarlijks niet meer mensen door honden gebeten dan in landen zonder zwerfhondenprobleem. Het valt zeer te betwijfelen of het 4-jarige jongetje door zwerfhonden is doodgebeten. De Roemeense ziekenhuizen liggen –niet- vol mensen met bijtwonden! 

2 Het overgrote deel van de Roemeense straathonden is vriendelijk en wordt door mensen gevoerd. Het aantal pups en jonge honden is enorm.  Alle honden op onze adoptielijst zijn op straat gevonden. Kijk naar een filmpje waarop veel straathonden te zien zijn:

3 De manier waarop hondenvangers te werk gaan is gruwelijk en zeer in tegenspraak met de afspraken binnen de EU over het omgaan met dieren. Ze gebruiken niet alleen vangstokken maar ook netten, steekwapens, stokken. Ook vriendelijke honden worden aan oren en staart over straat gesleurd en gestapeld in te kleine ruimtes van hun wagens. Honden sterven op straat, door verstikking in krappe kooien, of komen met gebroken botten en staarten in het dodingsstation aan waar ze geen verzorging krijgen. 

4 De honden krijgen -geen- spuitje. Dat vinden de Roemenen te duur. Zij weten goedkopere manieren om het leven van een hond te beeindigen. 

5 Hondenliefhebber of geen hondenliefhebber: het (massaal) doden van honden helpt niet het aantal terug te dringen! Over een aantal jaar zijn er weer net zoveel honden als voor de slachting!

6 Wat zelden wordt genoemd: het dumpen van huishonden door Roemenen zelf is misschien wel de belangrijkste faktor bij het in stand houden van het grote aantal zwerfhonden! Enorme aantallen niet gesteriliseerde (ras)honden en nesten pups worden het hele jaar door gedumpt. Registratie van honden en strafbaar maken van het achterlaten op straat zal zeker nodig zijn.

7 De Roemeense rechter die meedeelde dat wet PL912 legaal was waarschuwde ook dat een massaslachting van de honden het volk zou traumatiseren. En hij heeft gelijk. Kinderen horen de honden gillen, kijken toe hoe ze kreperen door vergif, zien de dieren met veel geweld afgevoerd worden. We krijgen nu al berichten van Roemenen die op griezelig lugubere manier honden mishandelen. Dit wordt niet bestraft. 

Waar is de omroep die zich echt wil verdiepen in dit probleem? Die het niet afdoet met:'Dierenliefhebbers willen niet dat honden een spuitje krijgen' maar begrijpt dat dit veel verder reikt. Hoeveel misdadigers beginnen met het kwellen van dieren? Hier gaat het om 2 miljoen honden...

Tijd om eens serieus verslaggeving te gaan doen!!! Dus wie??


Demonstratie zaterdag 29 september Den Haag

Geplaatst op 27 september 2013, 17:38
Demonstratie Zaterdag September 28, 2013, 1:30pm - 4:00pm

De demonstratie vindt plaats op een druk bezocht plein (achterkant van 'de Binnenhof') 
De locatie: 'Het Plein' (dit is tevens de naam van het plein) is gelegen aan een druk winkelgebied en een populaire toeristische plek.

De doelgroep: Winkelend publiek, toeristen, politici en de media.

We willen het plein graag inrichten als gedenk en/of rouwplaats voor alle afgeslachte honden in Roemenië.
Gelieve deel te nemen in rode kleding.
Het zou mooi zijn als iedereen komt met een rood waxinelicht of rode kaars! 
Honden zijn welkom!

Aanvang: 13.30 uur – 16.00 uur!

Lieve mensen kom massaal!
En laat de wereld weten dat we deze gruwelijke praktijken niet tolereren!

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 
Wij beantwoorden graag uw vragen!

Marlijn Versteeg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bericht van VIER VOETERS

Geplaatst op 26 september 2013, 21:18

Lieve dierenvrienden,

Afgelopen woensdag hebben we gesproken met de Roemeense ambassadeur. We willen jullie graag kort verslag doen van het gesprek.
De ambassadeur was het gelukkig met ons eens dat identificatie, registratie en castratie essentieel zijn om de hoeveelheid zwerfhonden te verminderen. Ook drukte zij ons op het hart dat Roemenen geen barbaren zijn en dat het doden van een dier alleen als een allerlaatste optie geldt. Helaas kon ze ons er niet van overtuigen dat we er maar vertrouwen in moeten hebben dat de wet niet tot het massaal doden van honden zal leiden…
De ambassadeur beloofde ons wel dat ze onze boodschap door zou geven aan de verantwoordelijken in Roemenië.

Morgenmiddag zal VIER VOETERS Internationaal demonstreren tegen de wet in Wenen, Hamburg en Amsterdam. We zullen ons laten horen tot in Roemenië! In Amsterdam verwachten we ongeveer 60 demonstranten in het Vondelpark, bij de ingang Amstelveenseweg, 27 sept om 14:00 uur.

We starten met een introductie, een taakverdeling en een uitleg van wat we gaan doen. Dan zullen we een brief aan de Roemeense burgemeesters ondertekenen. Daarna maken we een optocht door het Vondelpark om zoveel mensen te bereiken met onze boodschap. Om ongeveer 16:00 uur ronden we af. We hebben de pers op de hoogte gesteld van de demonstratie, dus de kans bestaat dat er wat journalisten en fotografen langs komen.

Wat is onze boodschap? “Roemenië, adopteer me. Dood me niet!” Hiermee willen we de burgemeesters, dierenartsen en burgers oproepen het juiste te doen.
Het massaal doden van de dieren is geen oplossing. Bovendien is het wreed, zinloos, onnodig en niet van deze tijd. Daar staan we voor. Daarom vragen we aandacht voor de enige humane, diervriendelijke en efficiënte oplossing van het uit de hand gelopen aantal zwerfhonden in Roemenië.
Dat is een combinatie van wettelijk verplichte registratie, identificatie en castratie van alle honden in combinatie met het strafbaar stellen van het dumpen van honden. Voor de zwerfhonden moet een nationaal en systematisch TNR-project gestart worden, én een adoptiecampagne voor de zwerfhonden die nog op straat leven.

We verzoeken jullie vriendelijk om je ver te houden van discriminatie, oproepen tot haat en het tonen van nare foto’s.
Als je komt om enkel boosheid en frustratie te uiten, dan ben je niet op de juiste plek. Wij gaan met goede moed door met de strijd om de honden te redden.
En wij zijn ervan overtuigd dat we dat alleen voor elkaar krijgen op een respectvolle manier.

Hopelijk tot morgen!


Man's Best friend, documentaire over het zwerfhondenprobleem in Roemenië

Geplaatst op 24 september 2013, 19:30

Aan deze film werkte Dogs Adoptions Nederland mee!!! Te zien zijn voorzitter Ton van der Hel, Bianca Elzer, Linda van Wagtendonk en Carmen van het asiel in Popesti:
http://vimeo.com/74578670


Stop poisoning dogs in Romania!!!

Geplaatst op 24 september 2013, 18:44

Veel straathonden in Roemenië worden vergiftigd...


Voor onze vrienden in Roemenië

Geplaatst op 24 september 2013, 13:45

Hondenvangers zijn op het moment erg aktief in Roemenië. Grote aantallen honden en puppy's worden met veel geweld gevangen, op zeer dieronvriendelijke manier afgevoerd en in dodingsstations gepropt. Maar ook gewone Roemenen ruimen honden. Met steekwapens, stokken en vergif.

Gelukkig zijn er ook Roemenen die er alles aan doen om de massamoord tegen te gaan. Ze halen honden van straat terwijl de hondenvangers al in de buurt zijn, soms lukt het alleen de puppy's te redden. Ze halen geliefde honden terug uit de dodingsstations, verzorgen de gewonde dieren. 
Deze mensen vinden de vriendelijke straathonden die ze elke dag voerden vergiftigd terug, of ze zijn verdwenen, afgevoerd om nooit meer terug te komen. We hebben enorm respect voor deze mensen, leven erg met ze mee en doen wat mogelijk is om hen te helpen.


Laat uw stem horen!!!

Geplaatst op 22 september 2013, 20:59

Vivi is geadopteerd in Nederland. Haar baasje zal ook op de demonstratie aanwezig zijn!


Kom in actie tegen de illegale hondenmoord in Roemenie!!!

Geplaatst op 22 september 2013, 11:41

Kom in actie tegen de illegale hondenmoord in Roemenie!!!

Het adres van de Nederlandse ambassade in Roemenië is:
Strada Aleea Alexandru 20 Sector 1 011823 Boekarest tel 0040(0)21-2086030 fax 021-2307620 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Homepage www.olanda.ro

Er is ook een Nederlands consulaat in Timisoara:
Strada Prot. George Popovici nr. 8A 300226 Timisoara tel / fax0040( 0)256-221501 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het adres van de Roemeense ambassade in Nederland is:
Catsheuvel 55 2517 KA Den Haag tel 070-3543796 fax 070-3541587 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Homepage http://haga.mae.ro/
De Belgische ambassade in Boekarest is gevestigd op het volgende adres:
Bd. Dacia 58 020061 Boekarest tel 0040 (0)21-2102970
Homepage www.diplobel.org/romania
In België is de Roemeense ambassade op het volgende adres gevestigd:
Gabriëllestraat 105 1000 Brussel tel 02-3436935 E-mail ambrobel@belga>com.net


Demonstratie 28 september Binnenhof!!!

De demonstratie vindt plaats op een druk bezocht plein (achterkant van 'de Binnenhof') 
De locatie: 'Het Plein' (dit is tevens de naam van het plein) is gelegen aan een druk winkelgebied en een populaire toeristische plek.

De doelgroep: Winkelend publiek, toeristen, politici en de media.

We willen het plein graag inrichten als gedenk en/of rouwplaats voor alle afgeslachte honden in Roemenië.
Gelieve deel te nemen in rode kleding.
Het zou mooi zijn als iedereen komt met een rood waxinelicht of rode kaars! 
Honden zijn welkom!

Aanvang: 13.30 uur – 16.00 uur!

Lieve mensen kom massaal!
En laat de wereld weten dat we deze gruwelijke praktijken niet tolereren!

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 
Wij beantwoorden graag uw vragen!

Marlijn Versteeg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kom ook naar de Demonstratie op 27 september in Amsterdam!

Geplaatst op 21 september 2013, 11:57

Thieme: straathonden moeten leven!

Geplaatst op 21 september 2013, 11:43
 • Bericht op PowNed
 • Weblog Marianne Thieme 
  20 september 2013
  Vandaag heb ik met de ambassadeur van Roemenië gesproken over de massale doding van zwerfhonden daar. Ik heb de regering van Roemenië gevraagd:

  * te stoppen met het doden van de zwerfhonden en in te zetten op steriliseren, identificatie en registratie. Ik heb gediscussieerd over de Roemeense zwerfdierenwet die in strijd is met de EU-regelgeving.

  * een bewustwordingscampagne op te zetten hoe mensen verantwoord met dieren moeten omgaan om agressie tussen mens en dier te voorkomen.

  * om het werk van de dierenbeschermers in Roemenië moreel en financieel te steunen. Dierenbeschermers worden nu vaak gehinderd en bedreigd. De ambassadeur heeft mij toegezegd te gaan spreken met de actieve dierenbeschermingsorganisatie wat nodig is om de zwerfdierenproblematiek op een diervriendelijke manier aan te pakken.

  *Last but not least heb ik gevraagd op te treden tegen mensen die de zwerfhonden vergiftigen, mishandelen en doden en daarmee de Europese en Roemeense regelgeving overtreden.

  Ik hoop dat mijn gesprek met de ambassadeur bijdraagt aan een snel einde van deze barbaarse dierenmishandeling. Wordt vervolgd..."

  Op deze weblog staat nog niet het antwoord van de ambassadeur, maar uit div. berichtgevingen komt naar voren dat de ambassadeur doodleuk ontkent dat er vreselijke dingen gebeuren. Alles gaat volgens de regels in zijn land.

  https://www.partijvoordedieren.nl/recent/weblogs/i/MarianneThieme/


Marianne Thieme bij demonstratie in Den Haag

Geplaatst op 20 september 2013, 21:15


Strijd! Een gedicht van Deborah Fransooijs

Geplaatst op 19 september 2013, 22:11

Mijn hoofd loopt over van alle berichten en emoties van al die verschrikkelijke beelden afgelopen week.
De protestborden liggen klaar, de gedenkkaarsjes en de rode trui en sjaal. Symbool voor de strijd.
Van de week werd er een berichtje op een forum gezet waarin stond dat demonstreren geen zin heeft
Ik geloof van wel....       

Strijd
Strijd voor de zwerfhonden
Strijd
Want mijn hart vult zich met tranen
Het loopt over van verdriet
Het lijden is zo groot
De pijn onmetelijk in onschuldige ogen
Laat het strijden zijn in Liefde
Laat het strijden zijn in Licht
Want in alles wat leeft zijn we verbonden
In alles wat leeft zijn we rijk
Strijd

Deborah Fransooijs


Verzoek om afwijzing van wet PL912: teken deze petitie!!!

Geplaatst op 19 september 2013, 18:21

Constitutional Court of Romania: Please reject the PL912 modification proposal of the Lower House

Verzoek aan het Gerechtshof in Roemenië om afwijzing van de wet PL912 die massale slachting van de honden tot gevolg zal hebben.

TEKEN (EN VERSPREID) DEZE PETITIE!!!


Acties en protesten

Geplaatst op 19 september 2013, 18:11

Athene:

Nederland:

België:

Stuur je protestfoto's naar 


Woensdag 25 sept wordt besloten over de massamoord op de honden

Geplaatst op 18 september 2013, 21:15

Bericht van Carmen Arsene

Het Hooggerechtshof zal op 25 september beslissen of wet PL912 toegepast zal worden. Dit houdt in dat ALLE thuisloze honden van straat worden gehaald en na 14 dagen worden gedood wanneer ze niet zijn geadopteerd.

Protesteer ook !!! Help mee dit te stoppen !!! Mail naar de volgende adressen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fax!!!:

Constitutional Court: + 40 21 312.43.59; +40-21.312.34.84; 00 4 021 414.21.39
Senate: + 40-21.312.55.56
Chamber of Deputies: +40 21 3120828, + 40 21 3146934
Government: + 40 21 3139846
The Romanian People’s Advocate (Ombudsman) +40-21/312.49.21

U kunt zelf een brief(je) schrijven, foto's mailen of onderstaande brief gebruiken. Deze is gemaakt door Carmen Arsene.


Honorable Members of the Constitutional Court,
Distinguished Officials,
Madams and Sirs,

Please know that mass killing of dogs is the worst decision possible: it is irrational, expensive, rejected by the World Health Organization (WHO) recognizing that dog slaughter has no result on the dog popluation in the street.
It is an as well known fact that killing stray dogs only pursues certain financial interests, as it is become notorious that tens of millions of EURO have been used formally, on paper, for stray dog management however in fact such amounts were used for other interests.

MASS SPAYING AND NEUTERING is the only LONG TERM solution for the decrease of the stray dogs phenomenon, as it aims to the source of the problem.

Mass killing is simply not the answer and is totally unacceptable in the civilized world of today.

We kindly expect from the Constitutional Court to prove it is correct and righteous and thus confirm by its current Decision the legal constitutional precedent given by the Decision 1/2012.

It is shameful that cruel mass slaughters of dogs can still happen in a member state of the European Union of the 21st century. The world is looking forward to hear you have reached the only correct and humane decision regarding the welfare of these animals, according with European and ethical norms, with the requests of the entire world, with the appeals from 6th and 11th September of European Parliament – Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals who considers that this „horrible and useless massacre of dogs” „goes against the values and objectives of the Treaty on the functioning of the European Union”.

Please, be advised that if the killing of dogs starts, we will show to the entire world the reality of the dog camps, we will notify worldwide about the financial interests behind the business of killing dogs, we will withdraw any support that we have given so far to your country, we will boycott Romanian products and tourism, as no one will want to associate with a corrupt, cruel and immoral country.

We ask you to restore the image of your country and your people in the entire world and say NO to killing and ask for implementation of a real, effective and civilized dog management program by mass spaying and neutering

Thank you,


Traian Băsescu met zijn honden. Hij drong na de dood van het vierjarige jongetje aan op noodverorderingen met als doel de honden massaal te doden.


De dood van het vierjarige jongetje Ionut

Geplaatst op 18 september 2013, 13:14

 

 

 

 

 

Foto rechts: grootmoeder van Ionut, die op het jongetje paste op de dag dat hij werd gevonden

Veel onduidelijkheid in Roemenië. Over de wet en het lot van de honden, maar bijvoorbeeld ook over de dood van de vierjarige Ionut, hetgeen de aanleiding was van deze tragedie voor de honden.

Er wordt getwijfeld of het kind gedood werd door zwerfhonden:

 • Bij de autopsie zou geconstateerd zijn dat het kind verwondingen had van sexuele aard. Ook zou na DNA onderzoek gebleken zijn dat het kind niet gebeten was door de honden die bij het kind in de buurt waren maar eerder door honden gefokt om te vechten. De honden die werden aangetroffen bij het overleden kind waren vriendelijk en rustig.
 • De koele houding van de ouders tijdens tv-interviews wordt gewantrouwd. De vader zou op de bewuste dag 's avonds gewoon naar een voetbalwedstrijd zijn gegaan.
 • Het kind lag achter een hek van 1.70m hoog. Daar kan een vierjarige niet overheen geklommen zijn.

De waarheid lijkt niet meer te achterhalen, en er wordt ook niet naar gezocht. Voorzichtig kunnen we vaststellen dat het best zo kan zijn dat de straathonden als zondebok worden gebruikt. Een trieste aanleiding wordt met beide handen aangegrepen om de haat tegen de honden aan te wakkeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto uit de Roemeense media:


Straathond loopt mee met demonstratie

Geplaatst op 17 september 2013, 14:56

Een straathondje voegde zich bij de mensenmassa van de demonstratie op 14 september in Boekarest. Dapper liep ze de hele tocht mee. Haar actie had succes: ze werd geadopteerd door iemand die ook meeliep met de demonstratie! Volgens de laatste berichten zijn baas en hond erg gelukkig met elkaar.


Spike

Geplaatst op 16 september 2013, 18:02

Een voorbeeld van een hond die door hondenvangers van straat werd gesleurd en in het dodingsstation opgesloten. Een gevaarlijk agressief dier?

Spike is gewond en getraumatiseerd. Verstijfd van angst laat hij zijn urine lopen.

Voor hem kwam er hulp. Een Roemeense man was geraakt door dit filmpje en haalde hem eruit. 
Hij vertelt: "SPIKE is about 6-7 years old. His eye is almost healed but he will remain with a scar that tells the story of what he's been through... He is about 65cm high, 1 m long and weights about 35kg. Spike is a very gentle & sociable dog. He likes children, other dogs and cats."

Aankomst in het dodingsstation:

Goed afgelopen voor Spike. Hij maakt een zeer goede kans op adoptie.

Een dierenorganisatie strijdt voor de andere honden in asiel Botosani...


Demonstraties en protesten in Europa

Geplaatst op 15 september 2013, 20:41

Bonn:

Berlijn:

Burgas, Bulgarije

Stockholm:

Finland:

 


Demonstratie Boekarest

Geplaatst op 15 september 2013, 16:25

Een groot aantal Roemenen protesteerden op 14 september 2013 tegen de nieuwe wet die het massaal doden van de honden voorschrijft als oplossing voor het teveel aan zwerfhonden.

De meest voorkomende leuzen waren: Stop het doden! Adopteer! Steriliseer! maar ook: Stop het dumpen! Het dumpen van zwangere teefjes, nesten ongewenste pups en om andere redenen afgedankte honden is een belangrijke oorzaak van het niet verminderen van het aantal zwerfhonden in Roemenië, ondanks sterilisatieprojecten.


"Remember who you are", opgedragen aan de honden van Roemenië.

Geplaatst op 14 september 2013, 10:53

De makers van deze film Deborah en Bianca: "Dit filmpje is om de zwerf- en asielhonden in Roemenië een hart onder de riem te steken en te steunen, maar ook jullie als team van Dogs adoptions Nederland. Succes met alles waar jullie nu voor staan en laten we hopen dat er nog een wonder mag gebeuren."

Muziek: Bryan Adams - Remember who you are


Persbericht van Buz Honden verzonden op 12-09-2013, met oproep aan de media

Geplaatst op 13 september 2013, 14:46
Persbericht van Buz Honden verzonden op 12-09-2013, met de nadrukkelijke oproep aan de media om de berichtgeving te verbeteren.

Roemeense zwerfhondenmassahysterie zwelt aan

Wet erdoor gedrukt
Binnen enkele dagen na de dood van een jongetje wist de Roemeense regering een zwerfhondendodingswet erdoor te drukken, ze begrepen ook dat nú het moment daar was om de wet, die al goeddeels klaar lag, maar in 2011 was afgewezen door het Roemeense grondwettelijke Hof, versneld in stemming te brengen.
Op 10 september werd deze wet met overweldigende meerderheid aangenomen.
266 parlementariërs stemden voor, 23 tegen en 20 onthoudingen. Concreet mogen honden na 14 asieldagen worden gedood. Dog’s Wish merkt op dat een aantal reglementen er op papier niet eens zo onredelijk uit zien, onbevoegden (lees: de bevolking) mogen niet eigenhandig honden doden, en ze mogen alleen door een spuitje worden gedood. Maar de wet maakt het ook tamelijk onmogelijk voor de organisaties om nog sterilisatieprojecten uit te voeren. Een hond die eenmaal van straat is opgepakt om te worden gesteriliseerd, mag niet meer terug worden geplaatst. Waar laat je die dan, moet dat beestje dan zijn leven in een overvol asiel slijten? De overheid leeft de eigen wetten niet na, er wordt niet humaan gedood, de 14 dagen regel wordt niet in acht genomen, en de hondenvangers krijgen politiebescherming, maar de dierenbeschermers kunnen boetes opgelegd krijgen als zij dieren verzorgen. En ze voelen zich onbeschermd door politie en de rechter.

We lazen dit berichtje van de Roemeense dierenredster Brinda Dasha uit Turda:
“I have never dreamt that I am going to live such a nightmare. We have become the nr one enemy of the state! We can't walk our dogs in the street because there is always a stupid person to attack you. As for the shelter, for the moment we are safe. Normally they can't force any private shelter to euthanize the dogs are held from private funds. But the stress is so high, some colleague said yesterday that this mass hysteria is going to kill the Romanian rescuers, one by one.”

En dit bericht van Gratiela uit Slatina:
‘Since the kid was killed, people start to kill dogs with stones in many cities, poison them, hit by cars, this morning I took a dog in the shelter, a man wanted to cut the neck of the dog on the street! People are afraid to go outside with their own dog to have a walk, as they are afraid that to be attacked.”

Op Facebook zijn vreselijke foto’s te zien van gedode honden. Niet humaan gedood, maar op allerlei gruwelijke wijze. Ook zijn er filmpjes van burgers die voor de lol honden doden, bijvoorbeeld door in de nacht de honden met de auto aan te rijden.
Een Roemeense journaliste is gearresteerd omdat ze een aantal honden probeerde te vangen om naar een particulier asiel te brengen buiten Boekarest. De reden voor haar arrestatie is dat alleen de gemeentelijk dienst de bevoegdheid heeft om honden te vangen. Maar ze arresteren geen mensen die de honden net zo goed onbevoegd op straat doden.

Historie
In december 1989 kwam er een einde aan de periode van het twee decennia durende dictatorschap van Ceaușescu. Wat een revolutie vanuit het volk leek, was in feite een staatsgreep. Al snel kwamen de mensen die toen achter de schermen een hoge functie hadden, op hoge plaatsen in een bestel wat naar buiten toe lijkt op een democratie. Als je nu, bijna 25 jaar verder, gaat stemmen in Roemenië kun je kiezen tussen allerlei incapabele en corrupte lieden.
Het land ging na de staatsgreep in de uitverkoop en dubieuze personen kochten voor weinig geld staatsbedrijven op en konden snel rijk worden. Van het communisme in één klap in het kapitalisme. Op strategische plekken kwamen de nieuwe rijken aan de macht, en voor het gewone volk betekent het dat er een grotere kloof is ontstaan tussen zij die hebben en zij die niets hebben. Ja ze mogen stemmen, ja er zijn luxe shoppingmalls verrezen, maar van de politie ondervinden ze geen bescherming en een rechter is omkoopbaar. Op tv krijgen ze de leugens voorgeschoteld die politici hebben voorgebakken.

Bulgarije
Buurland Bulgarije heeft een soortgelijke ontwikkeling doorgemaakt. Maar in Bulgarije is men het spuugzat en staat een groep boze burgers al maandenlang dagelijks voor het parlementsgebouw te demonstreren. Nee, ze willen geen nieuwe verkiezingen. Ze willen een mentaliteitsverandering, en een hele andere maatschappelijke structuur, waar politici/politie/rechter/media elkaar niet in een wurggreep houden. 
De vraag die rest is: waarom gaan de Roemeense burgers niet net zo de straat op?

De EU
Veel Nederlandse dierenliefhebbers maken opmerking als ‘dit land mag niet bij de EU komen’. Helaas, ze zijn al in 2007 toegetreden tot de EU. En nee, je kunt ze er niet zomaar uitgooien. Alleen toetreding tot Schengen wordt nog tegengehouden, maar Schengen gaat om vrij reizen binnen EU landen en is veel minder belangrijk dan het EU lidmaatschap zelf. En ook gaan er nu stemmen op om niet in 2014 de arbeidsmarkt open te gooien voor Roemenen en Bulgaren.
De EU is vooral voor de economie/handel, en dierenwelzijn staat niet hoog op de agenda. Er zijn in feite op dit moment geen Europese dierenwelzijnswetten waar Roemenië aan kan worden gehouden. De druk op de EU vanuit de burger moet er dus vooral uit bestaan dat die wetten er komen. 

Roemeense media
De media hebben een fraai staaltje ‘framing’ afgeleverd. Dit ‘framing’ is een overtuigingstechniek om alleen bepaalde onderdelen te belichten. Rondom het vierjarig jongetje dat door een zwerfhond zou zijn gedood, is een massahysterie gecreëerd, waarbij vakkundig de incompetente regering buiten schot bleef. Ze hadden de afgelopen 10, 20 jaar het probleem allang kunnen oplossen. Maar nee, zowel de honden als de (inter)nationale dierenwelzijnsorganisaties werden de zondebok. Vooral door de zender Antena3. Zo moest bijvoorbeeld de kliniek van Vier Voeters sluiten. Ook wordt er verteld dat er in de Westerse landen geen zwerfdierenprobleem bestaat omdat wij de dieren sneller doden.
Opeens zouden de organisaties die in Roemenië actief zijn geld van de overheid misbruikt hebben. Hoe dan? Niemand vraagt zich dat af. Ze werken met privédonoren. 
Een Roemeen, blijkbaar gehersenspoeld door de media, schreef; “In Romania there is a little something called NGO mafia. They pretend to protect stray dogs but all they do is to take money from the the government and from EU and do nothing. Please do not believe the propaganda that this NGO's do. All they want is the problem to persist so they can continue to receive funds.”

Carmen Arsene, voorzitter van de Romanian Animal Welfare Federation, schreef er dit over:
“A continuous and intense campaign, full of lies, calumnies, accuses, unimaginable scenarios regarding the animal lovers, especially the NGOs, is undertaken by the televisions, especially by “Antena 3” . The animal welfare NGOs are merely „bastards who steal the state's money”, which have „turned rich by exploiting the strays problem”, which have „done businesses with the mayors for huge amounts of money”, „impostors, fake animal lovers, only ruled by their own interests”. The loss of credibility towards the NGOs has occurred and thus the people are starting to talk about the NGOs like entities for which the „truth” is only now surfacing. Fake statistics, images with „fearsome” strays, interviews with „terrorized” citizens, have fully occupied the TV broadcasts these days! Fake histories, forged documents are presented to the population!”

Op dit filmpje is te zien hoe ze de honden vangen en hoe de emoties hoog oplopen op straat.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/92-de-straini-stransi-in-capitala-cu-sange-si-lacrimi-unul-dintre-maidanezi-a-muscat-un-hingher.html

Nederlandse media
Gelukkig leven we in Nederland waar de media de zaken van meerdere kanten belichten. Toch?
Het was dan ook een schok om te bemerken dat het Roemeense nieuws klakkeloos werd overgenomen en in Nederland als waarheid werd gepresenteerd. Ook in Duitsland en Engeland hoorden we soortgelijke berichten. Vieze en gevaarlijke straathonden, maar geen woord over de corrupte hondenverdelgingsindustrie, die miljoenen kost, en mede gefinancierd wordt door de EU.

Rosia Montana
In Roemenië gaan in vele plaatsen mensen de straat op. Ze demonstreren soms voor of maar vooral tegen de dodingswet, en ze demonstreren ook tegen de exploitatie van de goudmijn Rosia Montana. Een andere schandvlek op het blazoen van Roemenië, vanwege het gebruik van heel veel gif (cyanide). De hondenhysterie is ook door de overheid en de mediahandig aangegrepen om de kwestie rond Rosia Montana te laten ondersneeuwen. 

Oproep
Dog’s Wish roept de Nederlandse media op om zaken beter te belichten. Het gaat hier niet om een paar zielige hondje, het gaat om tienduizenden honden, het gaat hier om corruptie en misbruik van EU fondsen, het gaat om een massahysterie in het land, waarbij mensen elkaar ook te lijf gaan, en waar zoveel onderliggende woede onder zit.

Dog’s Wish is een organisatie die op projectbasis sterilisatie en educatie initiatieven ondersteunt in Roemenië en kent de situatie ter plaatse. Zie ook: www.dogswish.nl

— with Simone De Pauw.


Roemenen adopteren honden uit dodingsstation

Geplaatst op 13 september 2013, 12:13

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151588095816644.1073741870.302068656643&type=1

Ongeveer 60 dierenvrienden staan in rij voor het gemeenteasiel bij het stadhuis in Bucharest. Zij willen een hond adopteren die door hondenvangers van straat zijn gehaald. Deze mensen reageerden op een oproep op Facebook.
VIER PFOTEN team is aanwezig, dit is de tweede dag dat ze wachten op toegang tot het asiel, waar tot voor kort dierenartsen van VIER PFOTEN honden steriliseerden volgens een protocol dat door het stadhuis werd voorgeschreven. Nu worden ook honden die gesteriliseerd zijn afgemaakt.

Foto credits: George Nedelcu/VIER PFOTEN

"Wie een leven redt, redt een hele wereld."


U wilt iets doen?

Geplaatst op 12 september 2013, 17:21

Stuur dit als kaartje naar:

Ambassade van Roemenië
t.a.v H.E. mevrouw Ireny COMAROSCHI
Catsheuvel 55
2517 KA 'S-Gravenhage

 en verspreid het kaartje per mail!

Laat u horen!!!


Demonstratie tegen doden zwerfhonden in Roemenië

Geplaatst op 11 september 2013, 14:22

10 september is een 2de demonstratie gehouden in Cluj-Napoca tegen het doden van zwerfhonden. Vele demonstranten liepen door de straten met pamfletten met een oproep om te stoppen met doden van zwerfhonden en over te gaan op het uitvoeren van sterilisaties. Aanstaande zaterdag staat een 3de demonstratie gepland in Cluj.

Tekst vertaald door vertaalmachine:

Vandaag (10-09-2013) werd verkozen tot de euthanasie van alle juridische honden na 14 dagen. Honderdduizenden van honden zullen sterven in de meest moeilijk voor te stellen manieren... De Roemeense euthanasie wordt gedaan met de vleermuis en op de meest gruwelijke en afschuwelijke manieren mogelijk. We willen niet dat honden op de straat, wij zijn van mening dat een hond plaats naast de meester is, maar wij weigeren elke andere oplossing dan canine bevolking beheer met meester door middel van microchiping, registratie en sterilisatie, de belangrijkste bron van honden op de straten. Wij weigeren te doen de spel politici jarenlang verrijkt van de honden op de straten en willen bestendigen van dit probleem door wetgevende euthanasie. Het echte probleem is niet de honden, maar het ontbreken van de werkelijke leiding van de regering.


Partij voor de dieren stelt vragen in de kamer

Geplaatst op 11 september 2013, 13:46

https://www.partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/i/3034?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Vragen over het doden van honden in Roemenië

10-09-2013

Vragen van het lid Thieme (PvdD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Buitenlandse Zaken over het doden van honden in Roemenië

1. Bent u ervan op de hoogte dat het Parlement van Roemenië heeft ingestemd met een wet die massale dodingspraktijken van loslopende honden mogelijk maakt?[1]

2. Kunt u bevestigen dat er in Roemenië inderdaad tienduizenden gezonde honden zullen worden gedood? Zo ja, wat vindt u hiervan? Zo nee, waarom niet?

3. Hoe beoordeelt u het besluit van de Roemeense regering om de zwerfhondenproblematiek op te lossen, met het oog op Europese en internationale dierenwelzijnsregels?

4. Hoe beoordeelt u de methoden die de Roemeense overheid hanteert om de honden te ruimen, zoals het doodslaan van de dieren of het verspreiden van gif? Deelt u de mening dat de wijze waarop in Roemenië met dieren wordt omgegaan onnodig wreed is en dat het onbegrijpelijk is dat een dergelijke wrede aanpak mogelijk is in een lidstaat van de Europese Unie en dit afgewezen dient te worden? Zo nee, waarom niet?

5. Bent u bereid in overleg te treden met uw collega bij het Roemeense ministerie van Landbouw om het doden van de honden ter discussie te stellen? Zo ja, op welke termijn? Zo nee, waarom niet?


Zomaar een asiel in Roemenië

Geplaatst op 11 september 2013, 13:44

Zo zijn er velen... 

http://youtu.be/-bcHqFYw9-4

(schokkende beelden)


Stichting DAN en de problemen in Roemenië

Geplaatst op 11 september 2013, 13:24
 • Aanstaande zondag komen een tiental honden uit Roemenië op Schiphol aan. Zij zijn gereserveerd voor adoptie of gaan naar opvangezinnen. Er zijn geen problemen rond de voorbereidingen op de reis, paspoorten zijn verstrekt.
 • De straathonden en de honden in de gemeenteasiels worden nu massaal afgeslacht.

    

Cristo, Doogie, Xenop en Paky. Net op tijd van straat gehaald, nog in het asiel. Gereserveerd voor adoptie in Nederland.


Samenvatting van de aangenomen Roemeense wet

Geplaatst op 10 september 2013, 18:57

bron: Buz Honden

Extra artikel 1.1 Definitie "hond zonder eigenaar": honden in kennels, gehouden in de openbare ruimte, buiten het terrein van de eigenaar, vrij, achtergelaten, inclusief de gechipte.

Art 3. Gemeenteraden mogen uitsluitend samenwerken met juridische personen, verenigingen en stichtingen die werkzaam zijn in dierenbescherming
Gemeentelijke kennels moeten open zijn voor publiek van maandag tot vrijdag 10u00–18u00
In privékennels geleid door dierenbeschermingsorganisaties moeten de honden gechipt zijn

Art 4 zwerfhonden mogen max 14 werkdagen opgevangen worden De bevolking moet worden ingelicht in zake het bestaan van de kennel.

Art 5 Ongeneeslijk zieke honden mogen na medisch onderzoek meteen geeuthaniseerd worden.
Euthanasie dient snel en pijnloos te gebeuren

Art 7 Een hond in een kennel moet binnen 7 werkdagen opgeëist worden door de eigenaar.
Niet-geadopteerde en niet opgeëiste honden mogen na 14 werkdagen worden geeuthaniseerd op last van de burgemeester

Art 13-3 elke hond in privé kennels en kennels van dierenbeschermingsorganisaties dienen te worden geregistreerd.

Art14d het niet verlenen van medewerking levert een boete op van 10.000-20.000 lei (zeg 2500 - 5000 euro)

Het doden van honden door niet bevoegden 1000-10.000 lei of 1/2 tot 3 jaar gevangenis

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2007/pr912_07.pdf


President Basescu lapt afspraken met EU aan zijn laars!!!

Geplaatst op 10 september 2013, 14:12

Verklaring aan president Basescu, ondertekend door een groot aantal leden van het Europese Parlement.


Puppy's bij vuilcontainer

Geplaatst op 10 september 2013, 14:01

Een 'normaal' beeld in Roemenië. Foto's gemaakt op 6 september 2013:


Gemeenteasiels in Roemenië

Geplaatst op 10 september 2013, 13:27

De gemeenteasiels in Roemenië. In veel gemeenteasiels mag niet gefotografeerd worden, in deze wel hetgeen inhoudt dat deze honden het beter hebben dan in andere gemeenteasiels.

De honden die nu van de straat worden gevangen komen in deze hokken maar dan met meerdere tegelijk.

Wachten op de dood:


Protest mail/fax naar Roemeense autoriteiten

Geplaatst op 9 september 2013, 20:50

Wanneer u mailt naar de adressen die Carmen Arsene ons gegeven heeft, zal een aantal mailberichten onbestelbaar terugkomen. Dat is niet erg! Het grootste deel komt aan. Dus mail door!!! Het is gebleken dat mailacties helpen!

Dit zijn de mailadressen en faxnummers:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Please, send as well your letters to fax:
Parliament: 00 40 21 3120828, 00 40 21 3146934; Government: 00 40 21 3139846

Onderwerp van het bericht:

STOP mass killing dogs! Adopt mass sterilization!

Bericht:

For the attention of the Romanian authorities:

We regret the tragedy of the child killed by dogs. Such dramas should not repeat. But if you insist in applying the same methods of dog mass murder that has been conducted in Romania for 20 years and that has not resolved the problem in the streets, this risk will remain permanent.

We do not understand the interests of the Romanian authorities to continue or implement again a method that has proven over the world to be failed, expensive, but as well immoral, shameful.

We do not understand why, despite all the evidence:
the benefits of dog sterilization
the results obtained in Oradea, where, by the Sterilisation and Return programme, the number of stray dogs decreased from 5000 to 300
the outcomes of the World Health Organisation’s study (undertaken between 1981 and 1988) concluding that “the euthanasia or incarceration programmes which are both inefficient and expensive”
the experiences of other countries that, after years of mass murder without effect, implemented mass sterilization laws having noticeable effects,
you do not accept to implement the only solution for managing the dogs, that is the sterilisation and return of the gentle and healthy stray dogs, compulsorily accompanied by the sterilization of dogs with owners that are the main source of street dogs by mass abandoning. Approximately 5 million puppies are born in Romania in rural areas every year, some of them being killed by their owners and the others being abandoned in the street. So long as the dogs with owners will not be sterilized, through coherent programmes, the streets will never be free of dogs.

We also remind you:

the Constitutional Court of Romania decided (Decision 1/2012) that euthanasia is ILLEGAL as a stray dogs management method until all other solutions have been applied properly, uniformly and with responsibility by local authorities
The Lisbon Treaty (art. 13, TFEU) states that the “animals are sentient beings”
the European Parliament Resolution of 4 July 2012 on the establishment of an EU legal framework for the protection of pets and stray animals ( 2012/2670 (RSP )

We ask you for an URGENT STERILIZATION & RETURN LAW OF ALL STRAY AND OWNED DOGS

Romania is already known by animal cruelty .
Please, be advised that if the killing of dogs starts, we will show to the entire world the reality of the dog camps, we will notify worldwide about the financial interests behind the business of killing dogs, we will withdraw any support that we have given so far to your country, we will boycott Romanian products and tourism, as no one will want to associate with a corrupt, cruel and immoral country.

Name.................
Country......................


Bovenstaande brief kopieren en plakken in het bericht.


Demonstratie 8 september 2013 in Zwolle

Geplaatst op 8 september 2013, 16:47

Aanstaande zondag 8 september wordt in Zwolle gedemonstreerd tegen de massaslachting van de zwerfhonden in Roemenië!! 
Meer info over de demonstratie: 

Kom ook en protesteer tegen het enorme leed dat de honden wordt aangedaan!! Stationsplein in Zwolle - 15.00 uur - Draag witte shirts.


Foto's van deze demonstratie:Carmen Arsene vraagt om hulp!

Geplaatst op 8 september 2013, 13:36

Carmen Arsene, Vice president van de Roemeense Animal Welfare Foudation (FNPA): 

Dear all,

In September 2, in Romania, a child was killed by dogs. Too little mentioned, the 4 years old child was left too long unsupervised by his grandmother, so he came from a park, far away, on a private fenced land, where dogs were.

The all televisions and newspapers is CONTINUOUS talking about this tragedy , do shows, stories , interview people who feel disturbed by dogs, show false statistics, distorts reality, inflamed the entire population.

On the contrary, despite the pain, father and grandfather of the child were talked about the dogs like "they are also poor beings"; they don’t consider the dogs to be guilty but condemns the authorities because they did nothing for a correct management.

AUTHORITIES USE THIS TRAGEDY CLAIMING THE KILLING OF ALL DOGS! Yesterday, the Romanian President, Traian Basescu , urged the Government to elaborate an emergency ordinance that all dogs be killed. In parallel, President of the Chamber of Deputies asks for urgent draft legislation providing for killing dogs. 

For 20 years in Romania the dogs were tortured, captured and taken to “shelters” - extermination camps, where if they did not die of hunger and thirst they were killed by cruel methods. Hundreds of thousands of dogs died in the camps of the City halls, however huge amounts of tens of millions of Euros are „spent” (fictively) for „managing” the stray dogs. The problem was not solved in the street but even got worse because nowhere in the world the mass killing was a solution.

Although it has been shown both by the experience of other countries and own (Oradea) that sterilization of stray dogs is the only solution for the disappearance of stray dogs , the Romanian authorities have totally ignored it, insisting on a failure method! Why? Because killing dogs in Romania has became an industry, tens of millions of Euros " spent " for managing dogs actually went into the pockets of those involved . Killing does not solve the problem so in the street will always be dogs so the authorities will have permanent reasons for "spending" of public money.

The next week will be discussed the KILLING DOGS PROJECT!

Help us to stop this massacre that not even brings any benefit . Please protest sending a short protest letter or the letter I did bellow, to the following emails:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Please, send as well your letters to fax:
Parliament: 00 40 21 3120828, 00 40 21 3146934; Government: 00 40 21 3139846

Thank you.

All the best,
Carmen ARSENE


Onderwerp: STOP mass killing dogs! Adopt mass sterilization!


For the attention of the Romanian authorities:

We regret the tragedy of the child killed by dogs. Such dramas should not repeat. But if you insist in applying the same methods of dog mass murder that has been conducted in Romania for 20 years and that has not resolved the problem in the streets, this risk will remain permanent.

We do not understand the interests of the Romanian authorities to continue or implement again a method that has proven over the world to be failed, expensive, but as well immoral, shameful.

We do not understand why, despite all the evidence:
the benefits of dog sterilization
the results obtained in Oradea, where, by the Sterilisation and Return programme, the number of stray dogs decreased from 5000 to 300
the outcomes of the World Health Organisation’s study (undertaken between 1981 and 1988) concluding that “the euthanasia or incarceration programmes which are both inefficient and expensive”
the experiences of other countries that, after years of mass murder without effect, implemented mass sterilization laws having noticeable effects,
you do not accept to implement the only solution for managing the dogs, that is the sterilisation and return of the gentle and healthy stray dogs, compulsorily accompanied by the sterilization of dogs with owners that are the main source of street dogs by mass abandoning. Approximately 5 million puppies are born in Romania in rural areas every year, some of them being killed by their owners and the others being abandoned in the street. So long as the dogs with owners will not be sterilized, through coherent programmes, the streets will never be free of dogs.

We also remind you:

the Constitutional Court of Romania decided (Decision 1/2012) that euthanasia is ILLEGAL as a stray dogs management method until all other solutions have been applied properly, uniformly and with responsibility by local authorities
The Lisbon Treaty (art. 13, TFEU) states that the “animals are sentient beings”
the European Parliament Resolution of 4 July 2012 on the establishment of an EU legal framework for the protection of pets and stray animals ( 2012/2670 (RSP )

We ask you for an URGENT STERILIZATION & RETURN LAW OF ALL STRAY AND OWNED DOGS

Romania is already known by animal cruelty .
Please, be advised that if the killing of dogs starts, we will show to the entire world the reality of the dog camps, we will notify worldwide about the financial interests behind the business of killing dogs, we will withdraw any support that we have given so far to your country, we will boycott Romanian products and tourism, as no one will want to associate with a corrupt, cruel and immoral country.

Name.................
Country......................


Stem NU!!

Geplaatst op 7 september 2013, 19:20

Stem NU!!

Da is ja, Nu is nee!

http://referendumcaini.stirileprotv.ro/


Bericht van BUZ Honden

Geplaatst op 7 september 2013, 19:04
De dood van een vierjarig jongetje heeft in Roemenië tot een enorm felle strijd geleid tussen hondenliefhebbers en hondenhaters.

Tragische dood

Rond de dood van het jongetje Ionut zijn verschillende geruchten gaande. Hij was samen met zijn zesjarige broertje geruime tijd uit het zicht van zijn oma en werd een flink stuk verderop dood teruggevonden. Eerst sprak men over agressieve zwerfhonden, later ging het om een afgesloten terrein waar de honden gewaakt hadden, en nu zegt men dat er aanwijzingen zijn dat het kindje in feite misbruikt is. Een journalist die het stuk aflegde da Ionut zou moeten hebben afgelegd, en hoe hij áchter een hoog hek terecht is gekomen, waar hij welhaast onmogelijk zelf overheen kon klimmen, voedt die theorie.

Politiek

Hoe dan ook, de zwerfhonden zijn de schuldige. President Basescu stelt dat het niet zo kan zijn dat honden boven mensen gaan, en wil de wet wijzigen zodat zwerfhonden weer gedood kunnen worden. Nu is het zo dat de honden alleen met een goede reden mogen worden gedood. Twee jaar terug probeerde hij al de wet er weer door te krijgen in het parlement maar dat ging toen niet door. Er is nu een referendum voorgesteld om in Boekarest te peilen hoe men er over denkt, en politici hopen natuurlijk dat als aanloopje te gebruiken naar verandering van de landelijke wet. Ook komt het Basescu wel heel erg goed uit dat het debat over honden gaat en niet over een ander gevoelig thema, over de goudmijn Rosia Montana.

Euthanasie

In Roemenië spreekt men over euthanasie. Een volkomenverkeerd woord, het gaat in feite om het massaal doden van honden op doorgaans barbaarse wijze. En als een hond oud en ziek is, is inslapen heel ongebruikelijk, een hond gaat dood ‘als God het wil’.

Educatie

Het valt niet te ontkennen dat er een enorm straathondenprobleem is. De afgelopen jaren werden een tweejarig kindje, een zesjarig kindje, en een vrouw gedood door honden. Ook worden er heel veel mensen gebeten. Een Japanse zakenman kreeg na een hondenbeet een hartaanval en overleed.

Voor veel mensen zijn honden hinderlijke ongedierte, waar je naar moet schreeuwen en schoppen als je ze ziet. Honden vormen soms hongerige roedels en vanuit het perspectief van een hondenliefhebber is het niet zo gek dat je dan een hond agressief krijgt. En toch zijn de meeste honden nog ongelofelijk lief en hunkeren ze naar menselijk contact.

Het is een gebrek aan educatie, compassie voor dieren moet worden aangeleerd.

Hoe dan ook, de kans dat een kind omkomt in het verkeer, of gedood wordt door een medemens, of noem maar op, is vele, vele malen groter dan te worden doodgebeten door een hond.

Hondenvangersbusiness

Ook al mochten de honden niet massaal gedood worden, het gebeurde toch al. Want wie denkt dat er geen geld in een arm land is als Roemenië om het hondenprobleem op te lossen, komt bedrogen uit. Het geld is er wel, het wordt alleen verkeerd aangewend en komt in verkeerde zakken terecht.

Er zijn veel bedrijven in Roemenië die op gemeentelijke kosten honden verdelgen. Die hebben er geen baat bij om het probleem op te lossen, dus ze vangen in de ene gemeente honden en laten ze in een andere gemeente weer los. Of ze vangen juist lieve, gesteriliseerde honden, en latende agressieve honden zitten (zodat er weer klachten over komen en ze werk hebben).

Tussen 2000 en 2011 zijn er tientallen miljoen euro’s verspild (schattingen tussen 25 en 40 miljoen), ook van  EU subsidiegeld. Er zijn onnoemelijk veelhonden gedood, maar het heeft niet geleid tot minder honden op straat. Ze planten zich te snel voort, en ook mensen die zelf een hond hebben dragen bij aan het probleem door de puppies op straat te dumpen.

Feit is dat een hond steriliseren rond de 20 euro kost en een hond door een verdelgingsbedrijf laten weghalen tussen de 60 en de 75 euro‘oplevert’. Dus ‘Follow the money’ en je weet waarom er gen politieke bereidheid was om het probleem écht aan te pakken.

Heksenjacht is geopend

Ondanks dat het momenteel dus niet wettelijk is toegestaan,zijn mensen in het hele land eigenhandig honden op allerlei gruwelijke wijzen aan het doden. Roemenen zeggen dat een kind niet beschermd wordt en de honden wel, maar het is natuurlijk omgekeerd.

Ook gemeentelijke verdelgingsbedrijven halen honden van straat, met bescherming van de politie, en nee, u hoeft die hond niet te gaan zoeken in het gemeentelijke dodingsasiel, die komt daar niet eens levend aan.In andere gemeentelijke asielen maken ze ‘de boel’ maar alvast leeg (In de plaats Craiova schijnen er 500 asielhonden in één keer te zijn gedood).

Er komen uit het hele land allemaal vreselijke verhalen en  foto’s naar buiten, hoewel de eerlijkheid gebiedt dat het niet altijd duidelijk is of het recent of oud fotomateriaal is.

Gelukkig beginnen enkele burgemeesters (Sibiu, Timosoara)stelling te nemen tégen het doden van honden.

Dierenredders en organisaties in het veld

In al het antistraathondensentiment dat er nu leeft is er vooral één groep die het moet ontgelden; de dierenliefhebbers die tegen de stroom in proberen te roeien.  Zij die honden eten geven op straat, zij die honden in een privéasiel  opvangen, zij die proberen zoveel mogelijk honden te steriliseren, zij die honden in het buitenland laten adopteren. Dit allemaal met geld van privédonoren, vaak uit de West-Europese landen.

Ze worden nu bedreigd en uitgescholden. De media zet een beeld neer van mensen die fors geld verdienen aan het redden van dieren en die er voor zorgen dat er alleen maar meer honden op straat komen. ‘Neem die honden maar in huis’ wordt ze toegesnauwd. Het kantoor van Vier Voeters moest gesloten worden na bedreigingen. De media hebben bepaald geen prettige rol in het geheel.

Het moet een hel zijn om als zwerfhond of als dierenliefhebber in Roemenië te moeten leven....

Machteloos

En wij moeten machteloos toekijken, we kunnen niet andersdan petities tekenen, emails sturen naar Roemeense en Europarlementariërs, opinternetpolls aangeven dat we NU(niet) akkoord zijn met een euthanasiewet, en zondag 8 september is er eenprotestdemonstratie in Zwolle.

We verzuchten nog maar eens dat ons Buitenlandertje veilig naast ons op de bank ligt.

Conclusie:

Onschuldig kind

Onschuldige straathonden

Schuldige overheid

Bron:    Buz Honden


Bericht van zeer ongeruste Gratiela Ristea, asielhoudster in Slatina

Geplaatst op 7 september 2013, 14:29


"We live a trauma here in the last days. I am very stressed and sad, I can t focus on something else. My phone is ringing all the day long, people is crazy some because many dogs which they fed on the streets are killed some because they want me to catch the stray dogs to defends the kids...

Since the kid was killed by stray dogs, people start to kill dogs with stones in many cities, to poison them, to hit by cars, this morning I took a dog in the shelter which a man wanted to cut the neck on the street! A lady and her husband called me crying about the poor dog, people is afraid to go outside with own dog to have a walk as are afraid that can be attack.

On tv they said if you want that your kids grow up take attitude against stray dogs so people start to kill, the president of Romania made a request to government to kill all the stray dogs, is non stop by tv and press, all are fighting against dogs. They all have a problem with NGO like us because they find us guilty because we are against killing dogs. All the catchers from all cities are on the streets catching dogs... I m afraid of what will be.

The shelters are checked by authorities, the check nr of the dogs, chips, ear tags nr.

For the dog which killed the kid they want to put in jail a lady from animal protection because she took 4 years ago that dog from killing pound out, spayed and released on the street.
DSV announced me that they have order from Bucharest and they come to check the dogs in the shelter the next week..."


Red card for Romania!

Geplaatst op 7 september 2013, 13:24

Symbool van de strijd voor de Roemeense straathonden:


Slachting is begonnen, foto's van 6 september

Geplaatst op 7 september 2013, 13:19

Nare beelden, maar we moeten ze laten zien. Foto's gemaakt op 6 september 2013:


Vraag om hulp van Roemeense dierenorganisaties!

Geplaatst op 7 september 2013, 12:06
Say NO to the extermination of stray dogs in Romania....
 
 

Speranta Animalelor  


President Roemenië roept op tot adoptie van straathonden

Geplaatst op 6 september 2013, 16:29

woensdag, 04 september 2013

President Basescu heeft de regering verzocht om op korte termijn een noodverordening uit te vaardigen, teneinde het zwerfhondenprobleem op te lossen. In zijn toespraak riep hij dierenliefhebbers op om zwerfhonden te adopteren. Voor de niet-geadopteerde honden ziet hij euthanasie als enige oplossing, aangezien castratie niet heeft geleid tot een oplossing van het probleem in de voorbije jaren. Het belang van de honden mag in zijn optiek niet prevaleren boven dat van de burgers, zei Basescu (die zelf vijf honden bezit) verder.


4 september 2013, een zwarte periode is begonnen voor de honden van Roemenië

Geplaatst op 6 september 2013, 12:14

September 4, 2013 - marked the beginning of a very dark time for Romania's homeless animals. Following the tragic death of little Ionut, a four-year-old boy who was killed by dogs after he entered a private, fenced land, Romanian President, Traian Basescu, urged the Government to elaborate an emergency ordinance that ALL dogs be killed.

Lees verder


Romania having fun with EU money

Geplaatst op 6 september 2013, 12:10


Romania has a PR Problem, 3rd September 2013

Geplaatst op 6 september 2013, 12:07

http://earnestunderdog.com/2013/09/03/romania-has-a-pr-problem-3rd-september-2013/

Yesterday a small child was killed by dogs outside a park in Bucharest, having wondered from the park and away from the supervision of his grandmother. Today international media is busy broadcasting the story, supplying background information from the local police  quoting 1100 bites to people by stray dogs January to April 2013 and at least 2 further deaths by strays….but guess what, they have to go all the way back to 2011 to find a further example and right back to 2006 to find yet another.  Any other country has more deaths per year “caused by dogs” than Romania, so the strays are not the problem. Last night, under the cover of darkness the killing of strays began in Bucharest as revenge for the little boy who died. The authorities using the story as an excuse to kill, having gained a brief moment of international sympathy.  Let me tell you this; if the local authorities want to use the world media want to wage war on strays, they will NOT win.  The world needs to know the truth which is a far cry from this single tale of human tragedy. The cruelty by the majority of Romanians towards its stray population unimaginable and the world should be weeping for the dogs. Romania is hell on earth for dogs and for the harassed rescuers who are brave enough to try and help the dogs to a better future. Most children will learn early to kick, beat and kill puppies and kittens for fun.  Public shelters have hundreds of tragic dogs; sick ones, pregnant ones, old ones lying around in their own faeces given little or no water or food. Some are injured with broken backs and legs from being mistreated by the Shelter staff and dog catchers.  After a few days if they live that long, they are simply wacked with blunt instruments and killed.  Often, the shelter will close for a few days to carry out these barbaric acts away from the attention of the public or the media. Every day in Romania, tiny Puppies and kittens are torn from their mothers and dumped in the field…or rivers or directly in to waste bins for crushing when the waste truck comes around. There are countless examples, it happens daily and you will soon find albums on my FB page of these.  The albums will be updated regularly, so you can see I speak the absolute truth.  On the streets, desperate dogs “fight” every day to find food and water and shelter, driven by instinct to save their puppies, most of which, will not survive even so. Most people walking the streets will not even give a bowl of tap water to a thirsty dog.  It is no less than a travesty and Romania is the shame of Europe. The life of a stray in Romania is a daily hell with only the promise of an even more agonising death to come. Why is it so?  Well you would think the ca. 500m Euro the European Union aimlessly throw at Romania every year ear-marked for this would help and assist in a good solution, both for the stray and human populations and this problem would be long gone? It is not however, thanks to the fact the money doesn’t ever reach the dogs.  With 500m Euro, Romania could spay 20m dogs at the current rate of ca. 25 Euro per dog.  Romania doesn’t have 20m dogs so there would be plenty of money left over to help the stray population; build water stations, feeding stations and shelters that are NOT killing stations, but of genuine help to the dogs.  This nasty, backward country chooses not to…the money disappears like sand through fingers, quietly into pockets where it doesn’t belong.  Dear Romania, I am telling you, you will not win the PR war on strays, I will show the world kind of country you are. One by one, I will write about all of you, the corrupt politicians and bureaucrats who steal the money I, as a working European, help supply.  I am a European citizen and I didn’t sign up for this. Earnest Underdog


Noodtoestand voor de straathonden.

Geplaatst op 6 september 2013, 12:02

De situatie is Roemenië begint uit de hand te lopen. Zoals bijvoorbeeld in een Roemeens stadje Craiova zijn de autoriteiten al begonnen met het "ruimen" van honden. We krijgen noodkreten vanuit Roemenië van de asielhouders en eigenlijk iedereen die hier niet aan mee wil doen.

Wat u kunt doen:

A.s. zondag 8 september zal er in verschillende steden in Europa een protest mars worden georganiseerd. In Nederland zal deze in Zwolle plaatsvinden. Om 15:00 De plaats is nog niet duidelijk. 
Dit zal zeker niet het probleem oplossen en Roemenië zal daar zeker niet van opkijken. Maar als er massaal mensen mee protesteren en we hierbij "awarness" bij mensen teweegbrengen en het misschien wat bekender wordt dat dit gebeurd. Misschien een boodschap richting de Nederlandse overheid en de EU. 
En we laten Roemenië zien dat we "als Europa" meekijken. Dat dit niet stilletjes voorbij gaat.

U kunt mailen. 
- Mail iedereen waarvan u denkt die hiervan op de hoogte moet zijn. Hart van Nederland, de Partij van de Dieren, kranten, televisie, mensen die u ken in het binnen of buitenland. Leg de situatie uit. Dat is ook belangrijk. Want er zijn ook een hoop Nederlandse mensen die het ermee eens zijn dat er vanuit Roemenië zo gereageerd wordt. Omdat ze simpelweg de situatie niet kennen. Daar is educatie ook zo belangrijk. 

- Dien een klacht in bij de EU, wat ze in Roemenië willen doen en nu aan het doen zijn, blijkt tegen de EU wetten te zijn. Mail naar: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doe iets!!! Als we allemaal laten zien dat we het hier niet mee eens zijn, maakt dat hopelijk verschil.

Team DAN


Noodtoestand voor de honden na dood 4-jarige jongen

Geplaatst op 4 september 2013, 17:20

De honden in Roemenië worden alweer met massale slachting bedreigd. Aanleiding is de dood van een 4-jarig jongetje dat een afgesloten privéterrein opliep, werd aangevallen doorde daar verblijvende honden en stierf aan zijn verwondingen.

Op veel plekken worden nu zwerfhonden afgeslacht. De president wil het doden van gezonde honden legaal maken. Op het moment mogen volgens de wet alleen zieke honden worden gedood.

Pers: http://www.wsmv.com/story/23326855/romanian-president-stray-dogs-must-be-euthanized

-De dood van het jongetje is vreselijk triest. Uit onderzoek is echter gebleken dat in Roemenië niet meer mensen worden aangevallen dan in landen waar geen zwerfhonden zijn.

-Het massaal doden van honden is geen oplossing voor het terugdringen van het aantal zwerfhonden. Dit is, ook in Roemenië, al zovaak gebleken.

Lees het rapport van Carmen Arsene: Animal cruelty

Wij houden u op de hoogte.


De situatie van de zwerfhonden in Roemenië

Geplaatst op 3 april 2013, 23:46

04 april 2013: Wereldzwerfdierendag. We denken vandaag aan alle dieren die zonder verzorger, zonder dak boven hun hoofd een onzeker leven moeten leiden. Honger, dorst, ziekten, geweld, martelingen, steeds weer verjaagd, eenzaam.
Van verreweg de meeste honden eindigt het leven jong. Ze sterven een pijnlijke dood ergens onder een struik, langs de kant van de weg, in een gemeenteasiel. Zonder ooit liefde en veiligheid te hebben gekend.

De oorzaak van het bestaan van zwerfhonden en -katten is de mens. De mens die huisdieren dumpt, niet steriliseert, hen massaal doodt hetgeen juist het aantal in stand houdt. Zolang nog zoveel mensen zich dit niet realiseren, zal het probleem blijven bestaan.

De hond is een prachtig dier. Een ware vriend, een trooster, een speelkameraad, een trouwe metgezel. Vandaag denken we aan al die dieren die moeten zwerven op straat, steeds op zoek naar iets te eten, een plek om te schuilen, en blijven hopen op de dag dat een vriendelijk mens hen binnenlaat.

Hieronder een film gemaakt door Carmen Arsene, gepubliceerd 24 januari 2013. Met cijfers en beelden die schokken maar helaas de waarheid van vandaag zijn:


Zwerfhonden doodgeschoten

Geplaatst op 11 maart 2013, 18:16

Verdrietig nieuws uit Calarasi. Op 1 maart zijn er ongeveer dertig dode honden gevonden in Calarasi. Volgens de Roemeense politie zijn de honden doodgeschoten en waren ze afkomstig uit de stad Oltenita. Na onderzoek kwam de politie terecht bij de Hunters and Anglers Association Oltenita, zij organiseerden een jacht. Volgens de politie stoorden de honden de jacht.

In onderstaand filmpje is te zien dat het om geoormerkte honden gaat. Honden die zijn gecastreerd of gesteriliseerd mogen in Roemenië niet worden afgemaakt. Zij krijgen een duidelijk keurmerk in hun oor dat hen zou moeten beschermen. Helaas interesseert het keurmerk veel mensen niet en worden om van allerlei redenen toch honden afgeslacht. Door hondenvangers die ervoor betaald krijgen, of zoals hier op 1 maart door jagers die vonden dat de honden in de weg liepen. Onschuldige dieren die geen nakomelingen meer konden krijgen stierven een wrede dood in Calarasi. En de daders gaan alweer vrijuit.

Let op: in dit filmpje zijn de doodgeschoten honden te zien


Romania: Zero Points for dog caring!

Geplaatst op 24 november 2012, 02:54

In Roemenië worden elke dag honden op gruwelijke wijze mishandelt. Op het moment zijn er weer berichten van weerzinwekkende wreedheid naar honden in Roemenië. Beelden en verhalen die getuigen van onnoemelijk veel leed voor deze onschuldige dieren. Zinloze misdadige wreedheid die onbestraft blijft.

Gelukkig blijven er mensen doorstrijden voor de rechten van de Roemeense honden.

De actie 'Romania: Zero Points for dog caring' is in gang gezet door Malin Sippola. Op Youtube komen mensen op voor de honden in Roemenië door dit land 'Zero Points' te geven.

Onderstaand filmpje van Linda Jill is daar een prachtig en inspirerend voorbeeld van: 


Wet PL912 ongrondwettig verklaard

Geplaatst op 20 januari 2012, 18:29

11-01-2012 Brief van Carmen Arsene waarin ze reageert op de beslissing van het Hooggerechtshof te Boekarest over Wet PL912. 

Dear all,

With 8 votes (and only one vote against) PL 912 for management of dogs by euthanasia has just been declared UNCONSTITUTIONAL because the Articles 7 and 8 - that speaks about under what conditions can be make euthanasia and also adoption are unconstitutional. It means, in the absence of clear medical criteria, EUTHANASIA IS UNCONSTITUTIONAL. 
Therefore, the Constitutional Court sends the law back to the commissions in Parliament!

Our materials containing the legal counters have been taken into consideration and the members of the Constitutional Court have proved they are not corrupt! Your protests sent to the Constitutional Court, your whole work in Romania have been and are of incontestable help, showing to them they are always monitorised and warned! Thank you very much for that!

Let’s hope the future will be for strays like today is!

Sincerely
Dr. Carmen Arsene, Vice-President of the Romanian Animal Welfare Federation

  

  LEES:  STRAY DOG SITUATION IN ROMANIA
               ANIMAL CRUELTY

   Carmen ARSENE
   Romania
   - August 2011 -

 1.000.000 handtekeningen

Geplaatst op 12 januari 2012, 01:05

VIDEO 
(schokkende beelden!)
 

Teken deze petitie!!!
en stuur hem door...!

"1.000.000 SIGNATURES TO STOP KILLING OF 1.000.000 DOGS"

European Society of Dog and Animal Welfare


E-mail protestactie tegen wet PL912

Geplaatst op 12 januari 2012, 00:35

   

Vandaag 11 december 2011 is het zover. Het Hooggerechtshof te Boekarest zal beslissen over de Wet PL912. Wanneer deze wet wordt goedgekeurd, zal een massale slachting van de zwerfhonden beginnen.

Protesteer ook!!! Het kan nu nog!!!  "ROMANIA, STOP KILLING STRAYDOGS!"

Stuur protestbrieven naar de volgende e-mailadressen en faxnummers. Schrijf naar deze mensen die zullen beslissen over het lot van zoveel dieren. Het is mogelijk devoorbeeldbrief te gebruiken.

 • Mr. Emil Boc Prim-minister of Romania  Fax: 00 40 21 3139846, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weet u de media te bereiken? Vertel over het gruwelijke lot dat deze dieren wacht. Spreek/schrijf over de honden! Hoe meer bekendheid over dit onrechtvaardige leed, hoe meer druk op het Roemeense Parlement.


Protest tegen wet PL912

Geplaatst op 12 januari 2012, 00:16

22-11-2011: Dogs Adoptions Nederland protesteert ernstig tegen de nieuwe wredewet in Roemenië. Wreedheid is nooit een oplossing. Dit zijn onschuldige dieren. Het aantal zwerfhonden in Roemenië moet worden teruggebracht maar dat zal niet lukken door het uitvoeren van deze wet. De enige weg is de dieren te castreren en steriliseren, waarna ze worden teruggezet op de plek waar ze zijn gevangen. 
Daarbij zal het helpen sociale honden ter adoptie aan te bieden in andere landen van Europa. Veel Roemeense honden worden succesvol geadopteerd in Italië, Engeland, Zweden en oa via onze Stichting in Nederland. 

Bent u op zoek naar een hond? Onderzoekt u eens of adoptie van een hond uit dit dieronvriendelijke land voor u mogelijk is. U kunt altijd mailen of bellen, uw vragen worden snel beantwoord. Ook op het forum kunt u veel informatie vinden waardoor u kunt beslissen of u 'een Roemeentje' kunt helpen. In dat geval zult u een zeer dankbare kameraad krijgen.

Drie protestfilms. Deze films bevatten schokkende tot zeer schokkende beelden en geluiden.

1 Dogs Adoptions Protestfilm:

2 Film uit Roemenië:

Bericht bij deze film!

3 Protestfilm uit Duitsland:


De hondenvangersmaffia

Geplaatst op 1 december 2011, 04:28

Lees dit artikel over de hondenvangersmaffia in Roemenië.


Roemeens parlement kiest voor het afslachten van alle zwerfhonden

Geplaatst op 30 november 2011, 22:13

22-11-2011: Het Roemeense parlement heeft vandaag gestemd voor aanname van de wet die het afslachten van alle zwerfhonden in Roemenië legaal maakt. De dieren zullen worden gevangen, massaal in asiels worden gepropt en na 30 dagen worden geruimd.

Dit is zeer slecht nieuws. Het is een uitermate wrede en geen afdoende oplossing van het zwerfhondenprobleem. Het zal weer blijken dat afmaken geen zin heeft. Deze dieren gaan zinloos een afschuwelijke dood tegemoet. Dat is al eerder gebleken maar het Roemeense parlement weigert te leren van zijn geschiedenis. De kinderen van Roemenië zullen alweer getuige zijn van een bloederige en agressieve oorlog tegen de natuur. We zijn diep geschokt door dit bericht. Wanneer president Basescu zijn handtekening heeft gezet kan het moorden beginnen.

Teken petities! Protesteer mee. Laat mensen weten wat er gebeurd in Roemenië!


Klik hier

We desperately need your help again by sending protest letters to:

 1. Mr. Traian BasescuPresident of Romania, Fax: 00 40 21 319.31.31,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
 2. The Ministry of Regional Development and Tourism, Fax: 00 04 37 211 13 37, Mrs. Elena Udrea, MinistreDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 3. Mr. Augustin Zegrean, President, Constitutional Court of Romania, fax: 00 40 21 312.43.59, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 4. Mr. Emil Boc, Prim-minister of Romania, Fax: 00 40 21 313 98 46, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thank you.

Sincerely

Dr. Carmen Arsene, Vice-President of the Romanian Animal Welfare Federation

LEES de open brief van Carmen Arsene aan het Roemeense parlement.


Vier Voeters: Europese aanpak zwerfdierenprobleem

Geplaatst op 30 oktober 2011, 01:36

20-10-2011
Vier Voeters’s lobbywerk werpt vruchten af!

Eindelijk een Europese aanpak van het zwerfdierenprobleemLees hier!


29 oktober: Akties in Roemenië tegen doden van zwerfhonden.

Geplaatst op 29 oktober 2011, 22:07

 

De Schriftelijke Verklaring 0026/2011 is geaccepteerd!!!

Geplaatst op 16 oktober 2011, 22:38 

13 oktober 2011: De Schriftelijke Verklaring 0026/2011 is geaccepteerd!!! 

Deze verklaring stelt strenge straffen voor het dumpen en mishandelen van huis- en zwerfdieren. De verklaring stelt dat EU-lidstaten wordt verzocht om de overpopulatie van honden, en van zwerfdieren in het algemeen, op een humane manier tegen te gaan, het uitvoeren van sterilisatie- en vaccinatie-programma's, dit in wetgeving vast te leggen en op de naleving daarvan toe te zien. Een belangrijke stap voorwaarts in de richting van een veilig leven voor zwerfdieren in Europa!

Veel dank aan iedereen die mee heeft geholpen alle handtekeningen binnen te krijgen!!!


1.000000 signatures to stop killing of 1.000000 dogs

Geplaatst op 13 oktober 2011, 21:44

Teken de petitie!!!

"1.000.000 SIGNATURES TO STOP KILLING OF 1.000.000 DOGS"

Alweer dreigt de regering van Roemenië de wet aan te nemen waardoor de zwerfhonden mogen worden afgeslacht. Dat gevaar is dus nog lang niet geweken. Het parlement gaat weinig serieus om met de standpunten van de dierenrechten-organisaties. Men maakt flauwe grapjes tijdens het debat of is cynisch.

Lees hier het verontrustende persbericht uit Roemenië. 

Meer info: European Society of Dog and Animal Welfare Let op, deze website bevat schokkende beelden