banner3

Mister vermist

thumbnail FB IMG 1598025595057

Mister zat in de ps in Calarasi. In juni werd hij gereserveerd door een baasje die al met haar hele hart van hem hield. Helaas gooide Corona roet in het eten en stond het halen van de honden, naar Nederland, stil. In augustus zou Mister naar Nederland komen. Baasje had inmiddels al haar voorbereidingen getroffen en wachtte met gezonde spanning af. Helaas kregen we een paar dagen voor de aankomst te horen dat Mister sinds maart (!) uit de administratie te zijn. Hij bleek niet meer in de DAN kennels te zitten en niemand daar scheen iets te weten. We weten dus niet of Mister geadopteerd, weggelopen of overleden is. We hopen daar ooit achter te komen. We wensen het bazinnetje van Mister veel sterkte en het spijt ons dat dit zo gelopen is.

Waar je ook bent Mister, hopelijk ben je gelukkig 

Shady/ Edy weer thuis.

Bron Dogsearch Nederland.

Bijna 6 weken geleden op 27 juli kregen we een telefoontje van Suzanne, de eigenaresse van Shady.
Ze was in alle staten want haar ‘babygirl’ was die ochtend vermist geraakt in Den Haag bij de oppas.
Shady, een mooi Roemeens meisje met een trauma-verleden in een shelter, waar ze bijna 7 jaar is opgegroeid, was vermist geraakt toen ze schrok van vlieger-achtige geluiden in het bos.
Ze was met een rotgang weggevlogen en had zich met tuig, halsband en Flexlijn weten los te rukken.
Wat er daarna gebeurde?
Was één grote nachtmerrie.
Er was melding gemaakt van een aanrijding op de Laan van Meerdervoort van een zwart hondje ter hoogte van Meer en Bosch waar ze ook ingerend was.

67499390 2810659348962078 1667869572088201216 n
Dierenambulance had geen verdere gegevens want ze waren niet uitgerukt, omdat er geen hond meer in beeld was. De vrijwilligers gingen samen met Suzanne en haar man Klaas gelijk van start om heel snel te zorgen dat er flyers werden verspreid ter plaatse.
Jolanda ging gelijk van start met speuren met Snoopy en Droppie, en vond ook spoor waar Shady geweest was maar daar was ze niet meer..
We hadden goede hoop maar 3 dagen en 600 flyers verder zakte die vooral bij Suzanne even in de schoenen toen er nog geen zichtmeldingen waren...
Maar het team was vol goede moed en ging saamhorig door.
Er ontstond al snel een enorme band binnen het team ter plaatse. En naarmate de tijd doortikte werd die alleen maar sterker.
Shady een echte Roemeense die haar naam grote eer aandoet, was als een schaduw. Af en toe kregen we een melding die we voor 80% meenamen in de zoektocht. Maar meer ook niet.
Jolanda ging er dan weer op af en bevestigde of sloot dan uit met haar hondjes of Shady daar geweest kon zijn.
Aangezien Shady qua kleur en bouw een hondje is waar er heel veel van zijn was het zaak dat we de meldingen heel goed onderzochten op betrouwbaarheid of het wel om Shady ging.


 

Shady bewoog zich als een schim in het duingebied achter Meer en Bosch en werd maar heel sporadisch gezien.
Tot dat moment bijna 4 weken nadat ze vermist was..
Er belde een dame die haar 100% beschreef door spontaan over haar opvallende rode halsband te beginnen waar niemand behalve wij van wisten.
De dame kwam ter plaatse en wees de exacte plaats aan op het Paddenpad.
Daarop besloten we voerplekken te maken in de buurt waar ze uitgekomen was en ook weer snel in verdwenen was met een camera erop.
Maar de beelden lieten vele smikkelende vossen zien en geen Shady.
Weer verstreek er anderhalve week waarin we vol goede moed alle flyers verversten die weggehaald of verwaterd waren.
Suzanne en Klaas waren de wanhoop nabij maar ondanks dat we zo weinig houvast kregen waren we allemaal overtuigd dat ze er nog wel was. Echter we waren ons er ook van bewust dat de tijd begon te dringen.. Shady was al erg slank toen ze vermist raakte en ondanks dat er altijd wel wat te vinden is om op te overleven kon ze niet veel langer teren op haar reserves.

Afgelopen zondag kwam er eindelijk een gróte doorbraak!! Toen belde er ‘s avonds ineens een mevrouw die vertelde dat haar man een broodmagere hond uit de bosjes had zien schieten en wegvluchten doordat hun hond die bosjes in dook.
Meneer heeft zijn eigen hondje thuis gebracht en was terug gegaan.
Daar vond hij het tuig en de rollijn helemaal verstrikt eraan vast. En een schuilplek van 1 meter bij een meter waar nog duidelijk gebruik van gemaakt werd.
Hij legde daar brokjes neer en nam het tuig mee naar huis.
Mevrouw stuurde ons foto’s en dit ging daadwerkelijk om het tuig en de riem van Shady!
We haalden als de donder het tuig en de riem bij ze op en legden het terug op haar veilige plekje.
Suzanne en Klaas hebben die nacht nog op een afstand van haar schuilplek in Meer en Bosch gezeten in de hoop dat Shady op ze zou reageren. Maar dat gebeurde natuurlijk niet.
De volgende dag was het tijd voor de Missytrap! Vlakbij haar schuilplek zodat ze de geursporen snel op kon pakken.
Alleen we konden daar niet met vrijwilligers vanuit de auto posten dus ook dat moest voor één keertje dan maar met camera’s.
Het werden nog 2 spannende nachten waarin Shady zich regelmatig liet zien maar ook weer verdween tot gisteravond rond 23.30 uur.

IMG 20190905 WA0000 IMG 20190905 WA0001
Nadat ze ons een paar uur zoet had gehouden met getrippel rondom de kooi kon ze het lekkers in de MT niet langer weerstaan en waagde ze de stap naar binnen.
Niet lang daarna zat de deur dicht! Ze raakte onmiddellijk in paniek maar de vrijwilligers die standby stonden en meekeken waren in no time ter plaatse om haar gerust te stellen en voorzichtig veilig uit de kooi in de auto te tillen.

69749117 2034029896698844 6798330452382842880 n IMG 20190906 WA0001
Na bijna 6 lange intensieve weken was dit lieve dappere meisje eindelijk veilig
Tranen van geluk vloeiden rijkelijk! Wat hadden we hier met z’n allen voor gewerkt en wat waren we verschrikkelijk blij voor deze kleine prachtige lieverd en voor Suzanne en Klaas!

Lieve Shady maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Ze is uitgeput en vermagerd van dit enorme avontuur maar dát komt bij Suzanne en Klaas zeker weer goed 

69673507 2034995553268945 6737909080095981568 n

Boswachterij Den Haag/Boa's en de Politie Loosduinen enorm bedankt voor jullie hulp en medewerking.

Zoekteam vermiste honden Haaglanden en onze eigen vrijwilligers enorm bedankt voor alle inzet de afgelopen 6 weken.
Het is niet te beschrijven hoeveel werk er met elkaar is verzet..
2 teams.. 1 missie...
WE DID IT!!!

Suzanne & Klaas geniet van jullie meisje. 


• Mocht u ons willen helpen bij vermissingen in uw omgeving, meldt u zich dan aan via onderstaande link. https://goo.gl/forms/PkzUhFi5NUw8xvtt1?fbclid=IwAR0D4QaOngLaH9oiLDb-TGJDHN1q4S-wux9RZE57Paa2ZV3bXSzM-elTu6w

 

Florin vermist

FB IMG 1538905371687

We leerden Florin in juli 2018 kennen als een klein bangepoepertje in de ps in Calarasi. Hij was daar allerminst op zijn gemak en hij kroop overal onder en tussen. Toen we Florin optilden vond hij dit wel erg fijn, daarom kwam hij bij ons op de website. 

Florin had het grootste geluk van de hele wereld toen er mensen in hem geïnteresseerd waren en hem wilden adopteren. Florin kwam gereserveerd te staan. Maar op een gegeven moment kregen we het nieuws dat de medewerkers van de ps Florin niet meer konden vinden, hij was vermist. En sindsdien is Florin ook niet meer gezien of van gehoord. 

Lieve Florin, we hopen dat je ergens veilig bent. 

Donut vermist

Tijdens ons laatste bezoek in de ps in Calarasi konden we Donut niet vinden, maar in de administratie stond dat hij er wel moest zijn. Maar door de tijdsdruk lukte het niet om hem te zoeken. Donut was de laatste hond van onze website die er nog zou zijn. Na het navragen voor updates over Donut is vandaag gebleken dat Donut niet meer in de ps te vinden is. Waar of wat er met hem gebeurd is, weet niemand.

Lieve Donut, je wordt gemist.

 

18274942 1666480923379932 1592061687629514440 n

 


 Luna vermist in Frankrijk

Update juli 2018: Luna wordt regelmatig gezien door haar "baas". Elke ochtend wordt er voer neergezet en met de wildcamera's gezien dat ze dit opeet. Maar met vangkooien etc laat Luna zich niet vangen. Ze lijkt zich gesetteld te hebben in de bos van Frankrijk. 

_____________________________________________________________________________________

Update 11-02-2017: Luna is weer gesignaleerd en dus nog in leven. Ze stond bij twee stieren in de wei die haar schijnbaar kennen, want die reageerden niet op haar. Er word nu nog een grotere vangkooi gemaakt om haar nogmaals proberen te vangen. 

____________________________________________________________________________

Update 29-01-2017: Helaas geen goed nieuws. Luna is niet meer gezien, ook niet op de wildcamera's. We zijn bang dat ze of niet meer in de buurt is of niet meer in leven. 

______________________________________________________________________________

Update 20-12-2016: Het baasje van Luna heeft een wildcamera geïnstalleerd en er zijn filmpjes en foto's gemaakt van een weldoorvoede Luna. Ze komt regelmatig terug naar de plek waar de camera staat, dat is een lichtpuntje. Het baasje heeft nog twee wildcamera's besteld om meer vast te leggen van Luna. We zijn zeer opgelucht dat Luna nog leeft en zich lijkt te redden. Maar zolang ze niet gevangen is zullen haar baasje en wij niet rusten. Zodra we meer nieuws krijgen hoor iedereen dat via deze weg.

_________________________________________________________________________________

Update 04-12-2016: Luna was dik een week niet meer gesignaleerd. De moed zakte bij iedereen in de schoenen. Maar godzijdank heeft Luna zich gisteren weer even laten zien. De adoptant heeft een nieuwe wildcamera besteld zodat hij Luna wat meer hoopt te zien. Als team zijn we in overleg met adoptant wat wij kunnen betekenen zodat dit meisje snel veilig is. 

_________________________________________________________________________

Update Luna 22-11-2016. Liet Luna zich bijna elke dag zien en/of horen, nu heeft de adoptant van Luna haar al een paar dagen niet gezien. Vangkooien staan, maar deze vangen alleen dikke katten. En op de camera is Luna ook niet meer te zien. Adoptant zorgt ervoor dat Luna kan schuilen met en zonder de andere honden. Duim, bid, hoop allemaal dat Luna snel thuiskom.

14938237 1447286651966028 2212889824885749543 n

____________________________________________________________________________________

31-10-2016

Luna vermist in Espinasse Frankrijk.

Sinds zaterdag 29 oktober geadopteerd.

Maandag 31 oktober ontsnapt uit buitenren en riem doorgebeten.

Hondje is zeer bang.

Het is een wijde omgeving en voor ons niet bekend. Dit maakt een zoektocht coördineren voor ons ook lastig. Hulp is welkom.

 

16730326 1571803826180976 7671514883048528512 n


Urecheata vermist in België

 

Urecheata is vermist sinds 11-11-2014.

11193413 1177358232292206 8083169499653940368 n

2 Dagen na haar aankomst bij haar nieuwe baasjes in Dongen (Gent), is ze ontsnapt uit het huis. Een zoektocht volgde, maar Urecheata werd niet gevonden.

We hopen dat Urecheata ooit gevonden wordt en het leven krijgt dat wij voor ogen hadden. 

Urecheata is gechipt en geregistreerd in België

Mocht u omtrent deze hond iets horen of zien

Neem contact op met :

Mevr. Ghijselinck

0471 111 980

of Stichting DAN

0525-652339 (Bianca Elzer)

Lieve Urecheata, je wordt gemist.

 

02-02-2018: Helaas moeten we vermelden dat er nooit meer iets gezien of gehoord is van en/of over Urecheata.