banner3

Afscheid Ton van der Hel

rpt

 

Op 27 maart is doorgaans een dag in het jaar dat ik wat te vieren heb. Zo ook dit jaar want ik mag, hoop ik, weer een kaarsje extra uitblazen en vier ik dat ik 76 jaar mag worden.

Maar het is ook een dag van afscheid dit jaar. op die dag neem ik officieel afscheid van de stichting, die ik ruim 13 jaar geleden opgericht heb onder de naam "Dogs Adoptions Nederland" samen met Bianca en mijn vrouw Annie.

Hoe deze stichting ontstaan is en waarom, weten niet heel veel mensen en daarom misschien toch wel het vermelden waard.

Toen ik in 2007 in Roemenië was samen met een goede vriend om vrijwilligerswerk voor een ziekenhuis te doen, zag ik daar ongelofelijk veel honden met puppy's rondlopen.

Het ging me vreselijk aan m'n hart te zien, hoe deze kansarme honden overleefden van het ziekenhuisafval. Dit was het moment dat ik besloot hier een project van te maken.

De eerste zakken hondenvoer werden gekocht en zo hebben we de honden en pups aldaar bijgevoerd.

Ziekenhuis opname roemenie july 2009 041       

 

   Ziekenhuis opname roemenie july 2009 042

 

 

 

   

Dit was natuurlijk voor het moment een oplossing, maar er moest een grotere aanpak komen. Samen met nog meer enthousiaste (Bianca was daar één van) uit mijn omgeving is de stichting gegroeid en gegroeid.

Er ontstond een bestuur, er werd een website opgezet en langzaam maar zeker werden er plannen gemaakt en uitgewerkt om het project wat in mijn hoofd zat tot een succes te maken. Iedere cent die we los konden peuteren bij sponsoren waren we zo blij mee als een klein kind, er werden acties op touw gezet om voer in te zamelen, acties om de leefomstandigheden in de asielen te verbeteren en er zijn veel pleisters geplakt opo de wondjes die ontstonden tijdens de acties om angstige honden te vangen en te brengen naar een veiligere leefomgeving.

Ik heb vreselijke praktijken gezien in de dodingsstations, op en langs de wegen in Roemenië. De Roemenen zien de honden daar niet als gezelschapsdieren zoals wij in Nederland helaas.

Maar door de jaren heen hebben we met elkaar (in welliswaar een klein stukje van Roemenië) kunnen bewerkstelligen dat een aantal burgemeesters en diplomaten de positieve ontwikkeling van onze sterilisatie praktijken en adoptie projecten hebben kuneen gaan waarderen. Ze zien onze stichting niet meer als een bedreiging, maar zijn bereid om met ons "samen" te werken.

De hoeveelheid daadwerkelijk geadopteerde hondjes zijn we kwijt, maar we kunnen naar schatting zeggen, dat het zeker boven de 1500 honden zijn die een nieuwe kans hebben gekregen hier in Nederland. Een warm liefdevol nest, dat is waar we het allemaal voor hebben gedaan.

En dan niet te vergeten de hoeveelheid sterilisaties die we hebben mogen uitvoeren op locatie, naar schatting zijn dat er zo'n 2800. Bedenk daar eens bij hoeveel mogelijke pups er hierdoor een kansarm bestaan bespaard is gebleven. 2800 honden x 4 à 5 pups per dracht zo'n 2x keer per jaar = ongeveer 25.000 pups !!!

En ondanks deze grote successen is dan toch de tijd gekomen om afscheid te nemen. Zoals gezegd mag ik hopelijk op 27 maart aanstaande  76 jaar worden en is het tijd voor een andere generatie om deze missie voort te zetten.

Met pijn in mijn hart laat ik de stichting los en ga ik dan nu echt met pensioen en genieten van rust, vrouw, kinderen, kleinkinderen en ... achterkleinkind.

Er zijn goede afspraken gemaakt met het nieuwe bestuur en gteam van vaste vrijwilligers. Ik heb er vertrouwen in dat zij net als ik de missie van de stichting, zoals die ooit is bedoeld, op zo'n goed mogelijke manier zullen voortzetten. In dit vertrouwen zal dan ook de naam Dogs Adoptions Nederland voort bestaan.

Ik wil, via deze weg, iedereen die op wat voor manier de stichting heeft ondersteund, heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen en hun bijdrage.

Pas goed op uzelf, wees lief voor uw medemens en alle dieren.

Vriendelijke groet;

Ton van der Hel,

Voorzitter Dogs Adoptions Nederland

Algemeen bestuurslid Christa neemt afscheid
 
Rond 2007 zijn wij begonnen om hulp te bieden in Roemenië. Mijn man was voorzitter van helpende politie handen. Heel veel jaren hebben we dit heel intensief gedaan met enorm veel plezier. Onderweg kwam ik bij de stops die we maakten heel veel zwerfhonden tegen wat m’n hart deed huilen. We kregen toen een busje bij Ton van der Hel. De vrachtwagen reed eerder waarna wij deze volgden met de bus van Ton, zodat alles op de juiste plek aankwam. De eerstvolgende rit vroegen we Ton om mee te gaan om hulp voor Roemenië te bekijken. Ook hij zag hoeveel honden er daar hulp nodig hadden. Tot onze verbazing waren er in heel Roemenië weinig tot asiels. Dit verhaal is hoe we gestart zijn en de stichting daardoor ontstaan is. De eerste opvangadressen waren bij mij en Bianca. Heel veel jaren zijn heel veel honden via ons adres geadopteerd. Na inentingen in asiels in Roemenie tot pups uit de sneeuw redden. Honden overvliegen of rijden hebben we met veel liefde gedaan. Maar ook nu is het voor mij tijd om te stoppen met dit geweldige werk. Dus hierbij wens ik jullie een goede voorzetting en een moedige bereidwilligheid om dit voort te zetten. 

Hartelijk groet Christa. 
Afscheid Bianca Elzer
 
 
Vandaag, 27 maart, neem ik samen met Ton van der Hel afscheid van Dogs Adoptions Nederland.
Ruim 13 jaar geleden zijn we begonnen.
Wat begon heel klein van helemaal niks, zelfs geen website; in de beginperiode stonden er wat honden bij Pup in Nood op de website.
Een eigen website kwam en wat klein begon groeide uit tot toch wel een grote stichting.
Uiteraard moest er naar Roemenië gevlogen worden wat al snel uitgroeide tot elke maand en heel soms wat vaker.
We vlogen in het begin altijd via Italië of Duitsland, heel vervelend zo’n tussenstop met honden. Later via Brussel en tegenwoordig gewoon via Amsterdam met de KLM. Al is dat nu even lastig vanwege corona.
Voor vertrek hadden we altijd een duidelijke planning met wat we zouden gaan doen.
Vaak - nouja, meestal - verliep dit anders doordat we op de weg altijd wel een hond of honden vonden die gewond waren of waarvan we wisten dat ze het niet zouden overleven. Zo zijn er vele honden op de website gekomen die we van de straat hebben meegenomen.
Ton maakte altijd de foto’s en ik schreef alles van de hond op en probeerde altijd de hond goed voor de camera te krijgen.
De ellende met de honden in Roemenië op straat, de vele dode honden langs de weg, de dodingstationnen zal ik niet snel vergeten.
Ook het zomaar even zitten op straat en de honden wat te eten geven.
De vele sterilisatiecampagnes waar we bij mochten zijn, toch wel het alle belangrijkste, zodat deze honden geen pups meer krijgen die een ellendig leven tegemoet gaat.
Het voer wat met veel moeite altijd net op tijd weer werd ingezameld voor de asiels die we hielpen.
De aankomsten op Schiphol, de leuke foto’s die ik kreeg toegestuurd van adoptanten met zo’n verschil van hoe wij de hond kenden van de straat of van het asiel.
13 jaar geleden was het 1 drama voor de honden in Roemenië. Er is zeker wel wat veranderd maar helaas zullen stichtingen nodig blijven om deze honden te blijven helpen.
Een hond adopteren is ook zeker de moeite waard, hier loopt ook kleine Sandy rond uit Calarasi, maar het alle belangrijkste blijft het steriliseren van straathonden, steriliseren van honden die een eigenaar hebben want ook zij dumpen massaal hun pups in velden en parkeerplaatsen.
Ik zou een boek kunnen schrijven over alles wat we meegemaakt hebben in deze 13 jaar.
 

Ik wens Bob, Annette, Linda, Paula, Natascha, Mirella, Simone, Kelly, Manfred en Marieke dan ook heel veel succes toe en weet zeker dat ze het kunnen.
 
Bianca

Voor meer foto's van Bianca's Roemeense avonturen, check haar artikel op onze Facebookpagina: Album Afscheid Bianca

Afscheid Joke Wolbers, onze penningmeester

Beste dierenvrienden,

Joke Wolbers heeft ons te kennen gegeven te willen stoppen met haar werkzaamheden als penningmeester en bestuurslid van onze stichting Dogs Adoptions Nederland.

Ze heeft dit 10 jaar lang met veel toewijding en maximale inzet gedaan en daar heeft de stichting veel aan te danken.

Door haar manier van werken is iedere cent verantwoord verwerkt en hebben de inkomsten een mooie bestemming gekregen.

We vinden het heel jammer dat ze afscheid neemt van onze stichting maar respecteren uiteraard haar keuze om meer tijd te kunnen besteden aan haar administratiekantoor, kinderen en kleinkinderen.

Namens alle vrijwilligers en teamleden van Dogs Adoption Nederland wensen we haar voor de toekomst veel voorspoed, gezondheid en danken haar enorm voor haar inzet. 

Ton van der Hel
Voorzitter.

Negrutu is thuis !


    81465100 3173498549344821 2573694538639998976 nNegrutu, de hond die van zo ver moest komen door alles wat hij heeft meegemaakt, heeft een baasje in

    Nederland.

    Deze dappere kerel is zaterdag in Nederland aangekomen, en was meteen blij met zijn nieuwe thuis.

    Negrutu zijn operaties en overige medische kosten zijn betaald door vele donateurs.

    DAN wil deze donateurs nog eens ontzettend bedanken. Negrutu is thuis en erg gelukkig in zijn nieuwe  

    omgeving en met zijn nieuwe zusje. Negrutu3