banner3

Flint overleden. 

Vandaag bereikte ons het intens verdrietige nieuws dat baby Flint is overleden. 

64b1856a7baa843b71ac307d0764acdf b6e2a1034ac2f53c7518eeeb10c24d22

Flint was nog maar een pupje van ongeveer een half jaartje oud. Hij verbleef in het dodingsstation in Calarasi.

In december zagen we dit onzekere mannetje ontzettend zijn best doen om iets lekkers aan te pakken van ons team. We vonden hem zo aandoenlijk dat we hem op de website zette en hoopten dat iemand op hem zou vallen. Terwijl we bezig waren met iemand die een aanvraag voor hem gedaan had, kregen we het bericht dat Flint de ps niet overleefd heeft. 

Wat de oorzaak was weten we niet. De kou? Ondervoeding? Ziek? Wie zal het zeggen? Dit bewijst weer dat een dodingsstation geen plek is voor babies. 

Flint kwam daar binnen met het nummer 7661, maar hij is kreeg van ons een naam. Geen anoniem hondje meer. Voor altijd in onze gedachten. 

Sorry Flint, je was er zo dicht bij. Rust zacht, geen angst meer. 

Quiro en Zylke overleden

Begin november 2019 bezochten we het pension in Boekarest. Op het moment dat we daar waren werden mama Yosha en spruiten Quiro, Zylke en Pepe binnengebracht. Wat een vreselijk leuke en enthousiaste hondjes waren dit. Quiro en Pepe waren al snel gereserveerd, rondom Yosha en Zylke bleef het een beetje stil. Totdat we in december hoorden dat Quiro en Zylke overleden waren aan een soort parvo en dat gevreesd werd voor Pepe's leven. Hoe cru kan het leven zijn. Twee hele mooie en lieve pups uit het leven genomen. Gelukkig heeft Pepe het wél overleefd, maar voor zijn kleine broertjes zal de tijd altijd stil blijven staan.
20191227 234849
 Dag lieve kleine moppies. Rust zacht. ❤
  
 

Bella overleden 

Een paar maanden geleden, op 22 juli 2019, is heel onverwacht en snel, onze kleine grote vriendin Bella overleden. Een DAN-hond die 11 jaar bij ons is geweest.
 
Bella in fietsmand
De commentaren die we kregen over haar varieerden van "grappig", "een bijzonder dametje" tot 'het meest curieuze wezen dat ik ooit heb ontmoet'. En dat dekte zeker de lading.
Voor anderen had ze nauwelijks belangstelling, en aaien? "Ik heb met jou niet geknikkerd, dus nee hoor, gaan we niet doen!".
Voor ons was ze heel lief, trouw, eigenwijs en ook echt grappig. Zo kon ze een pootje geven - als je aandrong - door naar één kant over te hellen en het andere pootje kwam dan vanzelf wat van de grond. Daar moest je het mee doen :-)
Bellazomer2015 
 
Bella leek vaak stoïcijns, maar was zeker ook expressief. Ze kon grauwen, grollen en graag lachen. En wij hebben samen met haar - heel - veel - gelachen. Zij was een komische en vooral trouwe vriendin. En we zijn blij dat zij via de stichting bij ons mocht komen. Het was een bijzonder kind, en dat was het!
 
 
Bella op de arm jan20162
 
Lieve Bella, rust zacht. 
Untill we meet again.Tudor overleden

70825812 2933328986695113 1778528635670495232 n


Hoe oneerlijk kan het leven zijn? Hoe erg kan het universum tegen je zijn?

Dan zit je als schoonheid in een dodingsstation en werd je door andere stichtingen over het hoofd gezien om bemiddeld te worden. Maar toen wij kwamen bleek je het enige te adopteren hondje daar nog te zijn, dus beschikbaar. Dachten wij dat je ticket naar huis wel snel zou komen, zo leuk was je. Alleen dat duurde even, dus je zou 28 september dan in de opvang bij iemand mogen.

Maar dan krijgen we 27 september te horen dat je dood in je kennel was gevonden. Oorzaak onbekend. Hoe oneerlijk, hoe verdrietig?!

Sorry Tudor, dat we niks voor je konden betekenen. Maar vergeet 1 ding niet: je was niet anoniem, je had een naam en wat voor 1. Rust zacht, klein kereltje

8d83176e6f662ce9b413df4c5400cb7f

 
Mika overleden.
Onze Mika, een hele lieve vriendin met wie we vele honderden kilometers hebben afgelegd in binnen en buitenland is er niet meer. 

thumbnail P1020914

Hoewel Mika een hele makkelijke hond was, had ze ook wel zo haar bijzondere en ook grappige dingen. Zo wilde ze altijd om half 11 naar haar slaapkussen, ongeacht of wij nog opbleven.
Bij wisseling van zomer naar wintertijd had ze het een paar dagen moeilijk.
Ze is 10 jaar bij ons gebleven en we missen haar ontzettend. Vooral mis ik de eerste ochtend wandeling als we voor dag en dauw door de velden liepen.

thumbnail P1000473

Het is moeilijk om aan haar afwezigheid te wennen, het waren 10 mooie jaren.
 
thumbnail P1000612
 
Mika kwam uit Slatina, uit het asiel van Teodora en Gratiela en heeft in de opvang gezeten van Bianca Elzer. Wij wensen de baasjes van Mika ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.