banner3

Artikelindex

Bink

Geplaatst op 3 januari 2017, 14:43

Actie voor Bink

Voor Bink is er totaal 205 euro binnengekomen.

Onze hartelijke dank aan de donateurs voor Bink!

Bink werd in november gevonden door Neli, hij bleek onder de auto gekomen te zijn.
Het mannetje is eerst bekeken in de kliniek in Calarasi en daarna overgebracht naar dierenarts Marian in Boekarest.
Helaas bleken Binks breuken zo ernstig te zijn dat hij werd overgevlogen naar Nederland. En wij hem de kans gaven op een goed leven. In Roemenië zou hij dit niet hebben.
Bink is nog een jong hondje van ongeveer 1,5 jaar en écht een schatje.
Lopen kon hij niet toen hij in Nederland aankwam.
Inmiddels is Bink aan beide kanten geopereerd en is hij herstellende bij onze voorzitter Ton en zijn vrouw Annie.
De kosten voor Bink zijn 1800 euro, een flinke kostenpost voor stichting DAN.
Wij hopen dan ook dat mensen ons willen helpen met deze kosten.
Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30  
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht 
Onder vermelding van: Actie voor Bink
BIC: RABONL2U
Bink maakt het momenteel goed en is een klein schatje dat ná zijn revalidatie op de website zal komen ter adoptie. 
 
Bink in Calarasi. 
De dierenartsrekeningen. 
Dit staat op naam van voorzitter Ton van der Hel, in verband met korting dat DANhonden krijgen bij Dierenkliniek Rashof.
Bink bij Ton en Annie van der Hel
   
 
 
06-01-2017: Tussenstand voor Bink: €95,- 
 

Foxie

Geplaatst op 2 maart 2016, 20:46

Pechvogeltje Foxy/ Foxie

Update 07-12-2016: Een berichtje van Foxy:


"Zie mij eens met een mooi sjaaltje, dat Marieke (winkeltje) voor mij gemaakt heeft voor de koude dagen.

Liefs, Foxy"

   

Update 22 april 2016: Foxie haar wonden genezen goed, het plan was om haar in mei naar Nederland te laten overkomen. Bij de bloedtesten is helaas gebleken dat Foxie ook nog eens hartworm heeft. De eerste injectie heeft ze inmiddels ontvangen. Er zullen nog twee injecties volgen, dus de vlucht van mei is nog niet voor Foxie weggelegd, dit zal juni worden. 

Update 24 maart 2016: Foxie is 22 maart weer geopereerd. De huis van zijn flank is dicht gemaakt en de huid van zijn nek is naar elkaar toegetrokken en dicht gemaakt. Nu werken aan herstel, waarschijnlijk in mei zal Foxie naar Nederland komen om bij haar eigen baasje te mogen komen wonen.

  

Update 19 maart 2016: Foxie wordt maandag 21 maart opnieuw geopereerd, er zal huid van haar zelf in haar nek geplaatst worden, om het herstel te bespoedigen.

Update 15 maart 2016: Foxie heeft best nog wel wat verzorging en behandeling nodig, maar ze doet het prima, laat zich goed behandelen. Dit zijn natuurlijk mooie berichten, maar het mooiste is dat Foxie, als ze voldoende genezen is, naar Nederland kan komen. Ze mag bij haar Adoptie op Afstand adoptanten komen wonen!!! Tot die tijd zal ze nog even moeten volhouden.

Update 11 maart 2016 : De kans dat Foxie het gaat redden wordt met de dag groter! Dierenarts Marian denkt zelfs dat ze over een week uit de kliniek weg kan. Uiteraard willen we Foxie niet terug laten gaan naar het asiel, we zullen proberen een privé adres te vinden waar ze verder kan aansterken, tot zo lang laten we Foxie in de kliniek. De laatste bloedtesten waren allemaal goed, en de wonden genezen goed. Helaas is er veel vel uit haar nek afgestorven, hier heeft Foxie een soort matje geplaatst gekregen in de hoop dat het zo weer zal dicht groeien. 

Update 7 maart 2016 : Het gaat wat beter met Foxie, ze heeft zelfstandig wat gegeten, likt haar wonden schoon. De waarden van haar nieren is ook wat beter geworden. De lever is nog niet in orde, en de waarden van de ontstekingen zijn ook nog te hoog. Een groot pluspunt is, dat Foxie zich goed laat behandelen, en de wonden zijn rustig.

Update 2 maart 2016 : 

  De bloedtransfusie heeft Foxie goed gedaan. Foxie is buiten geweest en heeft haar behoefte gedaan, hoe blij kunnen we daar mee zijn!

Over een paar dagen zal haar bloed weer nagezien worden om te zien of haar nieren nu goed functioneren.

  

Update 1 maart 2016:

Foxie is geopereerd, ook om te zien wat de schade aan de binnenkant zou zijn. Haar niertjes zijn beschadigd, dit kwam aan het licht bij het bloedonderzoek. Ze heeft tevens een bloedtransfusie gekregen. De nek van Foxie is geheel ingepakt, er was zo veel vel weg, dat het nu niet mogelijk was om te hechten. 

                  

                  

28 februari 2016: 

Ton en Monique hebben Foxie hebben Foxie vanuit Calarasi meegenomen naar de kliniek in Boekarest. Hier zal bekeken worden of en hoe Foxie behandeld kan worden.

Foxie leefde als Adoptie op Afstand hondje bij Neli, samen met haar drie kinders. Alle vier zijn ze te angstig om geadopteerd te worden. Helaas is Foxie afgelopen week in een andere kennel terecht gekomen en ernstig verwond door andere honden. Foxie is door Neli naar een dierenarts gebracht, die haar behandeld heeft, daarna heeft Foxie nog een aantal dagen bij Neli thuis gezeten.

Donaties voor Foxie zijn van harte welkom!

Rabobank rekeningnummer:

NL95 RABO 0132 7530 30 

Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht 
Onder vermelding van: Foxie

Vanuit het buitenland: 

IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABON 

Dank u wel !!!


Rex

Geplaatst op 1 november 2015, 12:31

In oktober heeft Neli een hond gered uit het gemeente asiel (dodingsstation) Călărași. Neli kon het niet aanzien dat deze hond met zo'n slecht uitziende poot in het gemeente asiel verbleef. Deze hond had veel pijn en in een dodingsstation wordt daar niet naar gekeken. 

    

Neli is een behandeling gestart in samenwerking met de dierenarts in Călărași, maar de conditie van Rex verslechterde. Neli vroeg ons of ze Rex kon laten opereren, het bleek helaas dat zijn poot geamputeerd moest worden. 

Uiteraard hebben we geen nee gezegd, een hond met pijn moet geholpen worden. Rex is geopereerd en is inmiddels aan de beterende hand. Als Rex voldoende hersteld is, komt hij op onze website voor adoptie. Rex blijkt namelijk een lieverd te zijn. 

Rex is één van de voorbeelden van honden die geholpen worden met donatiegelden. Het is zo belangrijk dat er gedoneerd blijft worden. Niet alleen voor het voer, dat elke paar maanden weer op is en aangevuld moet worden, maar ook voor sterilisaties én dierenartskosten voor deze honden die onze hulp zo hard nodig hebben. 

Wil u meer weten over donateurschap KLIK HIER 


Ingrid (nu Shanti) met succes geopereerd!

Geplaatst op 29 januari 2015, 22:19

Update Shanti mei 2015

Shanti heeft de operatie en hersteltijd goed doorstaan en het gaat meer dan prima met ons meisje.

Zodra we hier wakker worden begroet ze ons allemaal met de meest grote knuffel die ze maar kan geven om snel naar buiten te vliegen om te spelen, rennen en genieten van het leven wat haar nu gegund is.

Zoals bekend zal haar voorpootje niet weer voor de volle 100% genezen en zakt ze er nog wel eens doorheen, maar ze kent haar eigen grenzen goed en houd daar ook rekening mee.

Ze houdt van het buitenleven en het beschermen van het erf, daar besteed ze ook de grootste deel van de dag aan, dus haar blafje horen we regelmatig.

Ook grote gaten graven gaat nog prima hoor met dat pootje van haar, zoals te zien is op deze foto s.. circa 7 kuub zand moeten we per dag verplaatsen om alle gaten weer te vullen waar zij met haar vriendjes haar best op heeft gedaan. Al met al zijn er dus alleen maar positieve berichten over ons kanjertje die dankzij jullie bij ons terecht is gekomen doordat ze de mogelijkheid kreeg geopereerd te worden.

Nogmaals dank jullie wel daarvoor Xxxx

Donateurs, Dogsadoptions Nederland, Chantal de Prouw, Cristiana Neli Chirea

Update 1 februari 2015 

Op 1 februari is het verband van Shanti verwijderd. Als er vocht om haar wond zou zitten zou dat waarschijnlijk betekenen dat ze te druk was geweest en het was best wel moeilijk haar rustig te houden afgelopen dagen. Was dus een spannend momentje....

Maar het zag er goed uit !! Ze werd helemaal wild toen het verband eraf ging en dook gelijk op de hechtingen om ze eigenhandig te verwijderen, dus heeft Hillie haar maar weer losjes verbonden tot de Taz sleeve (die besteld is) binnen komt.. Overigens geeft dit op dit moment nog niet voldoende bescherming voor haar wond.

Marcel heeft een dak voor haar verblijf ,voor de komende weken, gemaakt want inderdaad ze wilde eruit klimmen. Shanti haar geneesproces kan dus voortgezet worden en Hillie hoeft er niet meer 24 uur per dag naast te zitten, het huishouden kan dus weer op orde worden gemaakt..

Als het zo doorzet kan Ingrid over een paar weken weer rennen, graven en springen in de tuin...

Ingrid (nu Shanti) is op 29 januari 2015 geopereerd. Wij bedanken alle donateurs en mensen die dit meisje gesteund hebben en dit mogelijk gemaakt hebben. Baasje Hillie de Boer geeft uitleg omtrent de operatie:

Chantal (Coördinator inzameling goederen, AOA en FB van DAN) wees me een aantal maanden terug op dit meisje.Beide voorpootjes kapot en of ik dacht dat een hondje met zo'n ernstige blessure nog kans zou hebben op een hondwaardig bestaan.Ja, natuurlijk heeft ze dat, desnoods komt er een karretje voor haar die haar voorpootjes ondersteunen.Ze was jong en de levenswil was er, dat is wat telt.

Ik kreeg het meisje niet uit mijn hoofd, maar met onze grote roedel met de daarbij horende kosten was het niet verstandig een hondje op te nemen waarbij je bij voorbaat weet, dat ze een kostbare operatie nodig heeft, dat konden wij financieel niet opbrengen.

Stichting DAN kwam met een geweldig voorstel om een inzameling voor haar te houden.Zodoende kwam dit meisje in ons gezin terecht.

In Roemenië is haar slechtste pootje al geamputeerd en daarna werd ze gesteriliseerd.Na twee operaties, dus na twee keer onder narcose te zijn geweest, moest ze eerst een tijdje bijkomen voordat ze weer een operatie kon ondergaan.

Vandaag was de dag dat haar operatie ging plaatsvinden.Ik probeer zo kort mogelijk, weliswaar in moeilijke medische taal uit te leggen wat ze heeft ondergaan:

Subtotale Coronoidectomie: Aan de binnenzijde van de elleboog is het stukje ellepijp, wat een overmatige druk geeft in het gewricht, verwijderd.

Verwijderen Osteofyten: In het geval van artrose, gaan zich botnieuwvormingen ontwikkelen aan de randen van het gewricht, daar waar deze ook de gewrichtsfunctie belemmerd wordt, deze verwijderd.

Burp ofwel Release Ulnaire hoofd M Biceps brachil: de aanhechting van de bicepspees aan de ellepijn wordt ontlast, de aanhechting aan het spaakbeen blijft onveranderd. 

Een fikse operatie dus !Haar pootje zal ook niet weer optimaal functioneren, die werkte nog maar voor 30%, maar dat kan in ieder geval verbeterd worden tot 70%. 
Ons meisje is weer thuis en krijgt vanaf nu de best mogelijke verzorging en begeleiding die wij haar kunnen bieden.

Wij willen graag alle donateurs ontzettend bedanken voor hun bijdrage in Shanti haar toekomst, zonder jullie had ze deze kans niet gekregen.

DAN willen we bedanken gewoon voor wie ze zijn.... Een goede stichting die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

En Chantal voor het onder de aandacht brengen van dit meisje, ze heet niet voor niets Shanti... vernoemd naar ChantalDank jullie wel, ook namens Shanti xxx


Help Ingrid voor een operatie

Geplaatst op 17 oktober 2014, 15:29
Ingrid heeft een operatie in Nederland nodig!
Update 29 oktober 2014 : Er is totaal 855 euro binnengekomen voor de operatie voor Ingrid, spoedig zal zij geholpen worden!
Alle donateurs heel erg bedankt !!!
Update 22 oktober 2014 : Vandaag wederom donaties binnengekomen, er is al 745 euro binnen!!!
Update 21 oktober 2014 : Ingrid is in Nederland aangekomen, heeft de reis goed doorstaan en bij aankomst zwaaide haar staartje tegen iedereen. Er zal een afspraak met kliniek De Rashof gemaakt worden, waar haar linkervoorpootje geopereerd zal worden.
Op 21 oktober was er al 290 euro gedoneerd voor haar operatie!!! TOP!!! Op naar de 850 euro! 
Ingrid is een 11 maanden oud, vermagerd, maar ontzettend lief hondje dat langs de Roemeense snelweg is gevonden nadat ze aangereden was. Een lieve meneer kon dit niet aanzien en belde Neli. Neli kon niks anders dan haar aannemen en naar de dierenarts brengen.
 
De dierenarts vertelde dat Ingrid waarschijnlijk met een hard voorwerp geslagen is of van een hoog iets afgegooid/ afgevallen.Wie zal het zeggen?
 Ingrid, toen ze nog alle 4 haar pootjes had.
Ingrid is overgebracht van Calarasi naar de kliniek in Boekarest en daar is een voorpootje van Ingrid al geamputeerd.
  
                                             Ingrid na de amputatie.
 
Alleen is haar andere voorpoot ook niet goed. Er zijn foto's gemaakt en Ton heeft dit besproken met het Rashof (kliniek in Tilburg) en Ingrid kan geopereerd worden in Nederland (In Roemenië hebben ze niet de benodigde apparatuur). En dan is de kans groot dat alles goed gaat komen met lieve Ingrid. Ze is nog maar zo jong en kan een heel fijn leven gaan leiden. Alleen hebben we hulp nodig om de operatie voor Ingrid te bekostigen. De operatie zal ongeveer 850 euro kosten. Dit moet toch te doen zijn? Helpt u ons mee? 

U kunt ons helpen door te doneren op:
Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30 
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Raamsdonksveer
Onder vermelding van: Ingrid

Vanuit het buitenland:
IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABONL2U