banner3

Artikelindex

 

 

Yes! We care 2015

Geplaatst op 14 juni 2015, 20:28

Yes! we care 2015!

'Heart For Romanian Stray Dogs!'

Op zaterdag 16 mei vond er een internationale: ‘Yes! We Care!’ manifestatie plaats.

Rond 14.00 uur die middag verzamelden dierenliefhebbers vanuit heel Nederland zich in het park bij de Euromast in Rotterdam om opnieuw een vuist te maken tegen de massadoding van Roemeense zwerfhonden! 

Na een korte toespraak door de organisatoren, werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vele onschuldige slachtoffers en de arme honden die nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden hun dood moeten afwachten. 

Om deze manifestatie ‘Yes! We Care!’ extra impact te geven werd er een videoclip opgenomen. Onder leiding van de bekende choreografe Liat Magnezy werd d.m.v. van rode paraplu’s een groot kloppend hart gevormd dat symbool staat voor het lot van de Roemeense zwerfhonden. 

Deze dans is zowel vanaf de Euromast als beneden gefilmd (de foto- en filmbeelden zullen via Facebook en YouTube ook gedeeld worden.)

In de ‘hartenwensbus’ kon iedereen een hartenwens achterlaten. Deze worden aangeboden aan de Roemeense ambassade! 

  

‘Yes! We care!’ Nederland is een onderdeel van een internationaal protest tegen de massadoding van Roemeense zwerfhonden. Dit protest werd in 28 steden tegelijkertijd gehouden, van Londen tot Valencia, van Hamburg tot Rome! 

De organisatie was in handen van Richard Schellekens, Trudie Beverloo en Nancy Villerius.

Ook namens DAN hartelijk dank!

 

Vrachtwagen gestolen met 10.000 kilo hondenvoer en bijna al het geld gedoneerd gekregen.

Geplaatst op 9 maart 2015, 21:46

In de nacht van 1 op 2 maart werd de vrachtwagen van onze voorzitter Ton van der Hel gestolen met 10.000 kilo hondenvoer, bestemd voor honden in Roemenie. Op 2 maart zou de vrachtwagen naar Roemenië rijden om de asielen van het voer te voorzien. Maar dit kon nu niet doorgaan.

Het bericht van deze laffe diefstal werd ongeveer 5000 keer gedeeld op facebook en stond op websites van vrachtwagens en chauffeurs. Op 3 maart kwam het bericht van een oplettende kijker, dat de vrachtwagen op een parkeerplaats in Zeist stond. Deze is in beslag genomen door de politie en het voer bleek eruit gestolen te zijn evenals dure apparatuur uit de vrachtwagen ter waarde van 2000 euro. Het voer had ruim 5200 euro gekost. Dit was grotendeels bekostigd door donaties en giften van donateurs. 

Aangezien de asielen deze week geen voer meer hadden, moest de vrachtwagen daar wel naar toe. Dus er werd 5233 euro geleend om alsnog voer te regelen, zodat op 4 maart de vrachtwagen toch kon vertrekken. 

De geleende 5200 euro moet natuurlijk terugbetaald worden en we zijn een actie gestart. Binnen 4 dagen hadden we met z'n allen al ruim 3500 euro ingezameld. Wat is dat geweldig!

Maar we zijn er nog niet. Dus heeft u een euro of een paar euro over, help ons onze schuld terug te betalen. 

Doneer op:
NL95 RABO 0132 7530 30 
Stichting Dogs Adoptions Nederland,
Onder vermelding van: gestolen voer.

Vanuit het buitenland:
IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABONL2U

Elke euro is er 1.

www.dogsadoptionsnederland.nl

Update 3-3: Stand 875 euro.

Update 4-3: Stand 2275 euro.

Update 5-3: Stand 2.650,35 euro

Update 6-3: Stand 3.110,35 euro

Update 9-3: 3544,35 euro. 

Laatste stand; € 3.865,35 en dit word aan gevuld tot 5.000 euro door een anonieme donateur. 

Wij bedanken iedereen die hieraan meegewerkt heeft. 


In Memorium Areke Guijs

Geplaatst op 4 maart 2015, 12:15

Areke Guijs

04-03-2014 # 04-03-2015


Vandaag is het precies een jaar geleden dat Areke Guijs overleed.


Op 4 maart 2014 hebben we allemaal afscheid van Areke moeten nemen.
Lieve Areke, je meest dierbare bezit, de honden en katten, hebben allemaal een fijn huisje gevonden en ze maken het goed. Maar dat heb je natuurlijk allemaal al gezien. 

We zullen je nooit vergeten.


"Als een vlinder zo vrij zal Areke verder leven in onze gedachten"


geïsoleerde hondenhokken gedoneerd

Geplaatst op 9 oktober 2014, 11:11

Geïsoleerde hondenhokken gedoneerd!

Marlijn Versteegh heeft enige tijd geleden drie hondenhokken voor Neli (Cristiana Chirea) gemaakt. de hokken hebben een geïsoleerd binnenhok en de bovenkant kan opengeklapt, ideaal voor de strenge winters in Roemenië. De drie hokken zijn inmiddels in het asiel en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Eli Gers vond dit een prachtig plan en heeft geld gedoneerd voor nog eens twee hokken. Marlijn en haar man zijn aan de slag gegaan en hebben nog eens twee hokken gemaakt, deze zullen met het voertransport van 10 oktober mee kunnen reizen naar Neli. Dus een aantal honden zullen deze winter in deze mooie hokken mogen vertoeven.

Bedankt Ell Gers voor de donatie zodat deze hokken gemaakt konden worden.

Bedankt Marlijn en Marco voor dit prachtige stukje werk!


Dushi en Gia winnen een hondenleven lang voer.

Geplaatst op 15 september 2014, 12:09

Jolanda Lewis en Radjan Barhoe hadden een foto van hun hondjes Dushi (Alecia) en haar zusje Gia ingezonden voor de Hill's Fotowedstrijd. Men kon een foto van hun hond inzenden en dan een hondenleven lang voer winnen voor de winnende viervoeter. 

Deze foto werd ingezonden.

 En deze foto werd de winnende foto. 

Dushi is ook zeer fotogeniek. 

Hieronder het Youtube filmpje waarbij de familie van Dushi en Gia horen dat ze gewonnen hebben. 

En de familie heeft besloten het voer voor Dushi aan Dogs Adoptions Nederland te doneren. Dit houdt in voor 10 jaar aan brokken. 

Ontzettend bedankt Jolanda, Radjan, Dushi, Gia en natuurlijk Hill's enviadierenwinkel.nl