banner3

Artikelindex


Sterilisatie campagne Red Panda

Geplaatst op 7 december 2016, 10:54

Op 26 en 27 november heeft Red Panda in samenwerking met Dogs Adoptions Nederland een sterilisatie-campagne gehouden in Boekarest. Straathonden werden gesteriliseerd en baasjes konden gratis hun honden laten steriliseren. Monique is daar even geweest met Roxanna om dit te bekijken en het bleek dat heel veel mensen met zwangere honden kwamen. Een groot deel van deze zwangere teefjes bleken bijna voldragen pups te dragen. Met pijn in het hart van iedereen zijn de teefjes gesteriliseerd en de pups ingeslapen. We zijn dankbaar dat deze pups niet het leven als straathond in Roemenië zullen krijgen.

    

 

Wij danken Stichting Dierenlot heel hartelijk!

Dierenlot heeft van de zomer 5000 euro voor sterilisaties gedoneerd waardoor deze campagne mogelijk gemaakt werd.

 

dierenlot

26 en 27 november sterilisaties Boekarest

Geplaatst op 22 november 2016, 11:09

Op 26 en 27 november verzorgt het adoptiecentrum Red Panda in samenwerking met Dogs Adoptions Nederland een gratis sterilisatie campagne in Boekarest en omgeving. Op onze website zullen we u op de hoogte houden met foto's ed. 

 

Sterilisatie campagne 28 en 29 mei in Barlad

Geplaatst op 9 juni 2016, 18:23

Op 28 en 29 mei is er een sterilisatiecampagne in het Roemeense Barlad geweest en zijn er in totaal 73 honden en een aantal katten door dierenarts Marian en zijn team gesteriliseerd. Hiervan zijn 50 sterilisaties gesponsord door Dogs Adoptions Nederland. Uiteraard met de hulp van de donaties van u. 

    

Veel mensen uit Barlad kwamen dit weekend naar de bus om hun huisdier te laten steriliseren. Het doet ons deugd om te zien dat deze mensen het inzien dat dit belangrijk is. 

  

   

En Marian en Roxanna waren daar om toelichting te geven aan de zorgelijke baasjes.

 

De voorbereiding en narcose werd op een tuintafel gedaan. 

De sterilisaties werden gedaan in de mobiele bus door dierenarts Marian. 

  

En waren de sterilisaties gedaan.... dan uitslapen maar. 

 

 

Op naar de volgende sterilisatiecampagne. Hopelijk kunnen we er dan een aantal sponsoren. 

 


 


Sterilisatiedag 7 mei 2016

Geplaatst op 22 mei 2016, 12:40

 

Op 7 mei 2016 heeft DAN een sterilisatiedag in het stadje Frumushina gesponsort. Dit konden wij doen met de hulp van de  €3.343,75 dat speciaal hiervoor ingezameld was. Dus dankzij uw donaties worden er weer héél veel puppies niet geboren. 

Roxanna, onze collega Monique Dubbeldam, haar man Micheal en hun dochter Yentle waren hierbij aanwezig. Monique vertelt: 

"Zaterdag 7 mei was het dan zover. De DAN sterilisatiedag waar ook ik zelf een leuke bijdrage aan heb kunnen doen. Vroeg uit de veren om ons te melden bij het artsen-en assistententeam en overige vrijwilligers. De artsen moesten eerst de mobiele kliniek met startkabels starten, helaas vertoont deze nog wat mankementen. Maar voor vervanging ontbreekt het geld, dus men roeit met de riemen die ze hebben.

Op naar de locatie en aldaar met het hele team alle voorbereidingen getroffen. De vrouw van de Burgemeester van de stad Frumushani was ook zelf de hele dag aanwezig en hielp ook daar waar ze kon. Eerst de operatiekamer ingericht, de voorbereidingshal en de uitslaapkamer.

            

  

 

Het mag wel duidelijk zijn dat je als buitenstaander verbaasd bent over hoe primitief het allemaal gaat en is. Er was bijvoorbeeld maar 1 orginele OK-tafel, de andere was een haltafeltje dat met allerlei toeren verhoogd moest worden, de voorbereidings tafel was een plastieke tuintafel. Terwijl we bezig waren met de voorbereidingen werden de eerste honden gebracht. Zij moesten nog even in de benches wachten totdat alles en iedereen klaar was voor de start.

   

Maar toen de eerste honden het eerste kalmeringsmiddel hadden gehad en sliepen, ging het opeens verbazingwekkend snel en kundig. De ene na de andere hond ging de OK in en weer uit. Natuurlijk hebben we de kans benut om ook operaties mee te kijken en wil bij deze nogmaals mijn “respect” en bewondering uitspreken over de artsen en assistenten. Gemiddelde ok tijd was 12 tot 15 minuten.

Dierenarts Marian heeft ons tot in den treure uitgelegd wat hij waarom precies deed en wij hebben met verbazing staan kijken. Er was enorm goed nagedacht over de wijze van kalmering en verdoving maar ook pijnstilling en antibiotica waardoor de uitslaaptijd verkort wordt en de honden al weer vrij snel op de been waren en ons hongerig aan keken… een goed teken uiteraard.

    

                                     

Heel af en toe zat er een hond bij die al zwanger was, dat vergde wat meer tijd en die werd ook keurig genomen. En natuurlijk zaten er honden bij die anderszins wat problemen hadden en die werden dan eventueel tegelijkertijd geholpen. Binnen no time was het 13:00 uur en waren we al 29 honden verder.

    

In de middag zijn we de arme wijk nog ingereden en hebben daar nog honden opgehaald die allemaal nog geholpen zijn en de aanloop bleef gedurende de gehele dag doorlopen. De dankbare bevolking had hun bijdrage gedaan door, voor het team en ons,  een lunch te bereiden en daar werd zeker door de artsen even goed gebruik van gemaakt. Want zij waren toch degenen die de hele dag door moeten staan en hond voor hond weer de concentratie en kundigheid op peil houden. 

Er zijn in totaal over 50 honden gesteriliseerd!

Een geweldige dag met een geweldig resultaat en dankbare mensen. Velen hebben mij daar persoonlijk bedankt en omdat ik ze helaas niet versta dan maar flink veel knuffels gekregen en daar doen we het allemaal voor."

 

Wij bedanken iedereen die geholpen heeft deze dag tot een succes te maken. Ook bedanken wij Monique en haar gezin, omdat ze hun vakantie in Roemenië speciaal in het teken van de honden heeft doorgebracht. We hopen nog veel vaker zulke dagen te kunnen sponsoren en daarmee organiseren, omdat dit toch wel dé oplossing is voor het grote zwerfdierenprobleem. 

U kunt helpen door te doneren: 

Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30   
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht  
Onder vermelding van: Sterilisatie 

Vanuit het buitenland: 

IBAN: NL95RABO0132753030 

BIC: RABONL2U

7 mei fotoaar doen we het allemaal voor.


 


Sterilisaties april 2016

Geplaatst op 25 april 2016, 13:02

In het weekend van 9 en 10 April heeft een sterilisatieteam, onder leiding van Marian de dierenarts, in totaal 88 honden en katten gesteriliseerd. Hiervan zijn er 10 honden door Dogs Adoptions Nederland gesponsord.  

            Linksachter zoon van Romeo en Vera Paun én dierenarts in training. Naast hem Marian Dorobantu en de rest van zijn team. Roxanna maakte de foto's.

 

De mobiele bus waar de sterilisaties in gebeuren.

 

Mensen kwamen al vroeg met hun huisdier om deze te laten steriliseren. Steriliseren betekent dat deze dieren géén nageslacht meer kunnen produceren en dat is dé oplossing van het zwerfdierenprobleem. We kunnen dit niet vaak genoeg benoemen. 

                                                

                                                  

 

 

De eerste sterilisatie van een hond was al snel een feit. 

 

          

En dat van een eerste kat ook.                                               Met nog veel die zaten te wachten.                                                                                                                                       

 

  

       Hond 2                                                         Hond 3                                               Hond 4

 

   

      Hond 5                                                            Hond 6                                                  Hond 7

  

      Hond 8                                                            Hond 9                                                      Hond 10

 Uitslapen hoort er ook bij

 

 

Een flink aantal katten kunnen ook geen kleintjes meer krijgen. 

Op 7 mei is er nog een sterilisatiedag gepland. Deze dag wordt in het geheel gesponsord door Dogs Adoptions Nederland. Onze collega Monique Dubbeldam zal hierbij aanwezig zijn en uitgebreid verslag uitbrengen. 

 


Sterilisaties in november in Popesti

Geplaatst op 7 december 2015, 19:49

In november 2015 zijn er bij Carmen, in het asiel Popesti, 15 honden gesteriliseerd. Dankzij donaties van mensen kunnen deze honden niet meer zorgen voor nageslacht. 

Hieronder een aantal van de honden op de operatietafel. Bij een aantal honden werd ook meteen het gebit gecheckt en zo nodig behandeld. 

      

  

       

 

    

'

'

  

  

  


Sterilisaties 4 oktober 2015

Geplaatst op 13 oktober 2015, 16:53

Wij vroegen u om met z'n allen 875 euro te doneren, zodat DAN 35 sterilisaties kon bekostigen op 4 oktober. Binnen no time was dit bedrag plus een beetje meer ingezameld. 

Op 4 oktober heeft er in Boekarest een sterilisatie ronde plaatsgevonden en zijn er maar liefst 38 honden gesteriliseerd. Daardoor worden er niet meer gemiddeld 38 x 5 pupjes = 190 pupjes geboren die de aankomende winter moeten overleven. 

Wij bedanken iedereen die hieraan meegeholpen heeft.

Hieronder ziet u een kleine greep uit de foto's van de sterilisatiedag. 

    

De mobiele dierenarts bus met het team, onder leiding van dierenarts  Marian. De arts die ook onze honden helpt in Boekarest. Een zeer  bekwame arts.

    Mensen die hun honden naar de kliniek brachten.

   

    

   

De kinderen hebben de toekomst. Hopelijk geldt dat voor de Roemeense kinderen ook. In ieder geval werden de aanwezige kinderen voorgelicht.

    

De hondjes die wachten op wat komen gaat. Toch best wel spannend.

   

   

Dan wordt het tijd de honden onder narcose te brengen. Op een tuintafel.  

 

          

Tijd om onder het mes te gaan

          

          

Het team moest ook lunchen.

Zou hij de dierenarts voor de volgende generatie worden?

En dan is het tijd om uit te slapen.

   

   

En dan weer tijd om terug te keren of de honden vrij te laten. 

  

Hopelijk kunnen we na de winter nog meer betekenen. Want sterilisaties zijn dé oplossing voor het zwerfhondenprobleem. 

Bedankt voor uw steun. 


 

Sterilisatie juni 2015

Geplaatst op 5 juli 2015, 15:14

Sterilisatie-actie juni 2015 te Focsani

In het weekend van 27 en 28 juni heeft er een grote sterilisatie-actie plaatsgevonden. In een asiel met vele honden zijn er 55 honden gesteriliseerd. Met de mobiele kliniek hebben de dierenartsen keihard gewerkt om te voorkomen, dat 55 honden gemiddeld 5 pups zullen krijgen, waar wederom ook weer pups uit geboren zouden worden.

 

Zowel binnen als buiten de mobiele kliniek wordt er hard gewerkt

Ondertussen kijken de locale hondjes toe, nog niet wetende dat zij ook eens aan de beurt zullen zijn

En de hondjes die al gesteriliseerd zijn mogen op een bedje van stro en karton hun roesje uitslapen

Binnen het asiel kijken ze argwanend toe wat er allemaal te gebeuren staat, het is een drukte wat de hondjes niet kennen

         

Marian, de dierenarts die al vele hondjes voor DAN gesteriliseerd heeft, is de drukte van het steriliseren goed gewend. De acties worden vele malen per jaar uitgevoerd en dan wel in hun vrije weekend.

     Ook de lunch gebeurt in het open veld

Ook de lokale bevolking is van harte welkom om hun hond te laten steriliseren

        En de volgende dag is de mobiele kliniek weer op pad

      

    De plaatselijke bevolking helpt graag mee

De mensen maken dankbaar gebruik van het sterilisatie aanbod

Vaak komen ze het hondje lopend brengen, wachten tot hun hondje gesteriliseerd is en gaan dan weer lopend naar huis

Namens de vele hondjes, het asiel in Focsani en de plaatselijke bevolking heel erg bedankt voor uw donaties!


 

Sterilisatie oktober 2014

Geplaatst op 16 november 2014, 21:35

18 Oktober 2014 zijn er weer een aantal honden op kosten van DAN gesteriliseerd.

In de plaats Gaesti heeft er een sterilisatie-project plaats gevonden waar stichting DAN ook een 15 tal heeft bekostigd.

Dierenarts Marian met zijn team, waaronder ook dierenarts in opleiding Addy (zoon van Romy en Vera) hebben deze dag vele (onder andere ook straat)honden kunnen steriliseren. Een sterilisatie kost ongeveer 25 euro per hond. 

In benches worden vanuit de hele omgeving hondjes aangevoerd, mensen die hun honden meegeven, maar ook straathonden

De bus beschikt over twee operatietafels, waardoor er in korte tijd vele honden geholpen kunnen worden

En dan krijgen de honden de tijd om (letterlijk) wat bij te komen van de narcose, voor ze weer naar de plek  van waar ze vandaan kwamen teruggebracht worden. Gemiddeld geeft een nest vier honden, dus dit was weer een "vruchtbare" dag

Deze sterilisaties kunnen tot stand komen van de prachtige donaties

Donateurs heel hartelijk bedank!


Sterilisaties september 2013

Geplaatst op 6 oktober 2013, 12:36

In september zijn er 25 honden gesteriliseerd in Popesti. Deze operaties werden betaald door Dogs Adoptions Nederland. Met dank aan onze donateurs!!!

Email van asielhoudster Carmen:

"Hi, and many many thanks, dear DAN, for sponsoring 25 sterilisation this weekend. We caught some emergency pregnant dogs from the village and sterilise, then on monday we returned them. Some of our puppies grew so time to be sterilised had come and without the support of DAN we couldn't do this.

So, big thanks!
and big hugs!"
Wederom lopen er weer vele honden in de velden en op straat zonder het oormerk (niet gesteriliseerd!)

Ze worden naar asiel Popesti gebracht en daar gesteriliseerd

                  De ingang van asiel Popesti                         

 De dierenartsen gaat weer aan de slag

Bijkomen in een kinderbadje...

Ook in de reiskennels, die eigenlijk bestemd zijn voor de geluksvogeltjes die naar Nederland mogen reizen, mogen nu de honden even bijkomen van de operatie

Alle gesteriliseerde honden krijgen een oormerk

En dan de volgende dag voor de meesten weer terugkeer naar de plek waar ze vandaan kwamen.

DE STAND IS NU 120 STERILISATIES SINDS 1 DECEMBER 2012.