banner3

Frumushina 7 mei 2016

Frumushina

Op 7 mei 2016 heeft DAN een sterilisatiedag in het stadje Frumushina gesponsort. Dit konden wij doen met de hulp van de €3.343,75 dat speciaal hiervoor ingezameld was. Dus dankzij uw donaties worden er weer héél veel puppies niet geboren.

Frumushina1

Roxanna was hierbij aanwezig.

"Zaterdag 7 mei was het dan zover. De DAN sterilisatiedag waar ook ik zelf een leuke bijdrage aan heb kunnen doen. Vroeg uit de veren om ons te melden bij het artsen-en assistententeam en overige vrijwilligers. De artsen moesten eerst de mobiele kliniek met startkabels starten, helaas vertoont deze nog wat mankementen. Maar voor vervanging ontbreekt het geld, dus men roeit met de riemen die ze hebben.

Frumushina2

Op naar de locatie en aldaar met het hele team alle voorbereidingen getroffen. De vrouw van de Burgemeester van de stad Frumushani was ook zelf de hele dag aanwezig en hielp ook daar waar ze kon. Eerst de operatiekamer ingericht, de voorbereidingshal en de uitslaapkamer.

Frumushina3

Frumushina4


Frumushina5Frumushina6

Frumushina7


Het mag wel duidelijk zijn dat je als buitenstaander verbaasd bent over hoe primitief het allemaal gaat en is. Er was bijvoorbeeld maar 1 orginele OK-tafel, de andere was een haltafeltje dat met allerlei toeren verhoogd moest worden, de voorbereidings tafel was een plastieke tuintafel. Terwijl we bezig waren met de voorbereidingen werden de eerste honden gebracht. Zij moesten nog even in de benches wachten totdat alles en iedereen klaar was voor de start.

Frumushina8

Frumushina9Frumushina10

Frumushina11

Maar toen de eerste honden het eerste kalmeringsmiddel hadden gehad en sliepen, ging het opeens verbazingwekkend snel en kundig. De ene na de andere hond ging de OK in en weer uit. Natuurlijk hebben we de kans benut om ook operaties mee te kijken en wil bij deze nogmaals mijn “respect” en bewondering uitspreken over de artsen en assistenten. Gemiddelde ok tijd was 12 tot 15 minuten.

Frumushina12

Dierenarts Marian heeft ons tot in den treure uitgelegd wat hij waarom precies deed en wij hebben met verbazing staan kijken. Er was enorm goed nagedacht over de wijze van kalmering en verdoving maar ook pijnstilling en antibiotica waardoor de uitslaaptijd verkort wordt en de honden al weer vrij snel op de been waren en ons hongerig aan keken... een goed teken uiteraard.

Frumushina13

Frumushina14Frumushina15

Frumushina16

Frumushina17

Heel af en toe zat er een hond bij die al zwanger was, dat vergde wat meer tijd en die werd ook keurig genomen. En natuurlijk zaten er honden bij die anderszins wat problemen hadden en die werden dan eventueel tegelijkertijd geholpen. Binnen no time was het 13:00 uur en waren we al 29 honden verder.

Frumushina18

Frumushina19

 

 

 

In de middag zijn we de arme wijk nog ingereden en hebben daar nog honden opgehaald die allemaal nog geholpen zijn en de aanloop bleef gedurende de gehele dag doorlopen. De dankbare bevolking had hun bijdrage gedaan door, voor het team en ons, een lunch te bereiden en daar werd zeker door de artsen even goed gebruik van gemaakt. Want zij waren toch degenen die de hele dag door moeten staan en hond voor hond weer de concentratie en kundigheid op peil houden.

Frumushina20

Er zijn in totaal over 50 honden gesteriliseerd!

 

Een geweldige dag met een geweldig resultaat en dankbare mensen. Velen hebben mij daar persoonlijk bedankt en omdat ik ze helaas niet versta dan maar flink veel knuffels gekregen en daar doen we het allemaal voor."

Frumushina21

 

Frumushina22

Wij bedanken iedereen die geholpen heeft deze dag tot een succes te maken. 

U kunt helpen door te doneren:

Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht
Onder vermelding van: Sterilisatie
Vanuit het buitenland:

IBAN: NL95RABO0132753030

BIC: RABONL2U