banner3

Afscheid Bianca Elzer
 
 
Vandaag, 27 maart, neem ik samen met Ton van der Hel afscheid van Dogs Adoptions Nederland.
Ruim 13 jaar geleden zijn we begonnen.
Wat begon heel klein van helemaal niks, zelfs geen website; in de beginperiode stonden er wat honden bij Pup in Nood op de website.
Een eigen website kwam en wat klein begon groeide uit tot toch wel een grote stichting.
Uiteraard moest er naar Roemenië gevlogen worden wat al snel uitgroeide tot elke maand en heel soms wat vaker.
We vlogen in het begin altijd via Italië of Duitsland, heel vervelend zo’n tussenstop met honden. Later via Brussel en tegenwoordig gewoon via Amsterdam met de KLM. Al is dat nu even lastig vanwege corona.
Voor vertrek hadden we altijd een duidelijke planning met wat we zouden gaan doen.
Vaak - nouja, meestal - verliep dit anders doordat we op de weg altijd wel een hond of honden vonden die gewond waren of waarvan we wisten dat ze het niet zouden overleven. Zo zijn er vele honden op de website gekomen die we van de straat hebben meegenomen.
Ton maakte altijd de foto’s en ik schreef alles van de hond op en probeerde altijd de hond goed voor de camera te krijgen.
De ellende met de honden in Roemenië op straat, de vele dode honden langs de weg, de dodingstationnen zal ik niet snel vergeten.
Ook het zomaar even zitten op straat en de honden wat te eten geven.
De vele sterilisatiecampagnes waar we bij mochten zijn, toch wel het alle belangrijkste, zodat deze honden geen pups meer krijgen die een ellendig leven tegemoet gaat.
Het voer wat met veel moeite altijd net op tijd weer werd ingezameld voor de asiels die we hielpen.
De aankomsten op Schiphol, de leuke foto’s die ik kreeg toegestuurd van adoptanten met zo’n verschil van hoe wij de hond kenden van de straat of van het asiel.
13 jaar geleden was het 1 drama voor de honden in Roemenië. Er is zeker wel wat veranderd maar helaas zullen stichtingen nodig blijven om deze honden te blijven helpen.
Een hond adopteren is ook zeker de moeite waard, hier loopt ook kleine Sandy rond uit Calarasi, maar het alle belangrijkste blijft het steriliseren van straathonden, steriliseren van honden die een eigenaar hebben want ook zij dumpen massaal hun pups in velden en parkeerplaatsen.
Ik zou een boek kunnen schrijven over alles wat we meegemaakt hebben in deze 13 jaar.
 

Ik wens Bob, Annette, Linda, Paula, Natascha, Mirella, Simone, Kelly, Manfred en Marieke dan ook heel veel succes toe en weet zeker dat ze het kunnen.
 
Bianca

Voor meer foto's van Bianca's Roemeense avonturen, check haar artikel op onze Facebookpagina: Album Afscheid Bianca