banner3

Nu in liefde ondergedompelde Choï!

Zondag 7 oktober 2018.

Samen met andere mensen staan we vol verwachting te wachten op onze hondjes die, door Stichting Dogs Adoptions Nederland, vanuit Roemenië naar Nederland getransporteerd worden. Honden, op weg naar een beter leven.

De eerste kennel komt aan. Daar zit mijn hondje in, Choï (in Roemenië heette ze Chocca). Liefdevol wordt ze uit de kennel gehaald. Mijn dochter wijst me op haar oogje. Oh help…. Een uitpuilend oogje, ziet er niet goed uit. Een schok gaat door mijn hele lichaam. Dit heb ik eerder meegemaakt. Ik had een kleine Cavalier King Charles Spaniel (Boy). Al voor zijn eerste verjaardag kreeg hij een klap op z’n koppie van een grote hond. Gevolg…..oog eruit. De dierenarts heeft geprobeerd het oogje te redden, maar helaas. Het oogje werd alsnog verwijderd. Door de klap is ook het 2oogje blind geworden. Maar, deze kleine Boy heeft nog 11 jaar, samen met zijn broertje, een heerlijk leventje bij ons gehad.

Choï SchipholJe snapt nu waarom ik zo schrok. Ook de organisatie stond versteld. Op de foto, op de site, had ze 2 gezonde oogjes. Er is ook geen bericht vanuit Roemenië gekomen van één of ander trauma. Maar goed…je hebt het beestje (waar je zo naar verlangde) vast. De eerste klik is er. Op Schiphol kreeg ik alle steun en begrip van alle mensen van de organisatie. Ton gaf meteen door naar de dierenarts van de organisatie te gaan en alle kosten mogen op naam van de organisatie. Wat een lieve mensen allemaal. Wat een mooie toezegging!!

Op dinsdag 9 okt. Had ik bij mijn eigen dierenarts al een afspraak voor intake/kennismaking Choï. Ergens kreeg ik, wat het oogje betreft nog hoop dat het goed zou komen. De volgende dag moest er nog een oogboldrukmeting plaatsvinden. In overleg met Ton, heb ik de verdere behandeling hier plaats laten vinden.

Volgende dag de meting: niet goed….veel te hoog. Met spoed doorverwezen naar een oogarts in Dordrecht waar ik een uur later terecht kon. Het ziet er niet goed uit. Waarschijnlijk is het oogje doorboord geweest. In elk geval heeft Choï pijn en is ze aan dat oogje blind. Het 2oogje is ook geraakt, maar zal in de toekomst, naar we hopen, niet te veel problemen opleveren. Advies: oogje zo snel mogelijk laten verwijderen. 

Dezelfde dag werd ik door Ton gebeld. Hij had contact gehad met Roemenië. Choï was enkele weken geleden in gevecht geweest met een grotere hond. En idd… oogletsel. De dierenarts kon niet veel voor haar doen. Ton kwam meteen donderdag naar me toe om te informeren hoe alles ging. Wat enorm fijn!! Je staat er niet alleen voor.

Choï na OKVrijdag is Choï al geopereerd. Haar oogje is eruit. Nu mag Choï lekker uitrusten. Uitrusten van haar leven in Roemenië, van het gevecht, het transport, de pijn en de operatie. Mijn kleine meisje. Wat ben ik blij dat ze in Nederland is. Dat we haar met spoed hebben kunnen helpen.

En weer, daags na de operatie kwam Ton op bezoek. Super…wat een enorme steun heb ik mogen ontvangen. En wat heb ik genoten van de mooie verhalen van Ton !! Over een week gaan de hechtingen eruit en dan kan ik Choï gaan trainen. Nu is het vooral verwennen.

Lieve mensen van Dogs Adoptions Nederland. Bedankt voor het goede werk wat jullie doen. Bedankt voor het naar Nederland halen van deze lieve honden. En vooral…bedankt voor de steun die ik heb mogen ontvangen !!!!

Lieve groetjes en nog heel veel succes met jullie prachtige organisatie.

Groetjes Elly van den Wijngaard