banner3

Neli zonder werk per februari 2018!


Mensen die Neli kennen, weten dat ze altijd gewerkt heeft, naast het verzorgen van de honden in het asiel. 's Morgens om vier uur staat ze op, verzorgt haar eigen honden in huis, maakt het huis schoon en vertrekt naar haar werk. Na haar werk gaat ze naar haar asiel, waar zo'n 150 honden verblijven, en krijgen ze eten en worden verzorgd. Dag in dag uit, 10 jaar lang, Neli leeft voor haar honden. Zoals de meesten weten, wordt het asiel van Neli ondersteund door DAN. Een paar maal per jaar ontvangt ze voer voor de honden. Medische kosten, als ook operaties, sterilisaties, vaccineren, bloedtesten, immiticide behandelingen, noem maar op worden ook door DAN aan haar vergoed na inleveren van facturen van dierenartsen. Neli is een grote dierenvriend, wanneer ze onderweg naar haar werk of asiel of wat dan ook een achtergelaten, verwaarloosd, hongerig hondje tegenkomt, zal deze op de hulp van Neli kunnen rekenen, zo is Neli.

Wat vele mensen niet weten van Neli, is dat zij al enige jaren ziek is. Haar schildklier werkt niet naar behoren en helaas is hier niets aan te doen.

Ze is eenmaal in het ziekenhuis opgenomen, deze kosten worden vergoed als je werkt in Roemenië, maar de operatie werd niet vergoed, dat moest ze zelf betalen, onmogelijk van een laag salaris, in deze heeft onze voorzitter Ton privé de operatie betaald.

Door automatisering van het bedrijf waar Neli werkt, komt zij helaas zonder werk per eind februari. Wat velen direct denken is, dan heeft ze veel tijd om bij de hondjes te zijn, en dat zal ook gebeuren. Echter de nadelen van deze situatie zijn vele malen groter, zo niet puur ellendig in een land als Roemenië. Dit land heeft niet de goede voorzieningen voor haar burgers als die wij kennen. Een uitkering bestaat daar niet, ze is alleen nog een jaar verzekerd tegen dokterskosten (geen operaties). Neli komt dus zonder inkomsten!!! Geen geld voor het eerste levensonderhoud of bv voor de huur van haar appartementje. Bepaald geen rooskleurige vooruitzichten.

Omdat Neli altijd, dag en nacht voor de hondjes klaar staat, wilden wij haar in deze ook bijstaan zolang dit nodig is. Want wat ruikt uw hondje niet heerlijk naar bloemetjes als hij aankomt op Schiphol, omdat Neli ze stuk voor stuk, groot of klein, de avond voor vertrek naar Nederland, mee naar huis neemt en onder de douche zet. Ze zal nooit een hondje wat naar Nederland vertrokken is, vergeten, ook na jaren niet. Dit is dan mede ook de reden dat wij Neli ook financieel willen steunen met ook hopelijk met uw hulp, zolang zij niet een nieuwe baan gevonden heeft.

Het idee Neli tijdens haar periode van werkeloosheid financieel te ondersteunen is een privé initiatief van ons als vrijwilligers bij Dogs Adoptions. Dogs Adoptions heeft als doel de zwerfhonden in Roemenië te ondersteunen. Enkel voor dat doel heeft DAN de ANBI status. Dogs Adoptions kan vanwege die ANBI status Neli niet privé ondersteunen. Aangezien Neli goed bekend staat en menigeen haar een warm hart toedraagt, geven we haar privé bankrekeningnummer, voor als u haar tijdelijk financieel wil ondersteunen.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte als Neli weer een baan heeft gevonden.

RO48 RZBR 0000 0600 1280 0425  op naam van Chirea Cristiana

Of via paypall: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij willen u nadrukkelijk wijzen op het feit dat :  

  • Dit is een rekening in Roemeense valuta, deze Roemeense bank houdt omrekenprovisie in, voor het op de rekening wordt bijgeschreven
  • Wanneer u Neli wilt ondersteunen, dit geheel buiten DAN om gaat
  • De giften rechtstreeks aan Neli komen niet in aanmerking voor belastingaftrek in Nederland