banner3

In memoriam Panda

fda53ad9 bfac 4ae5 b6f4 61754adc10d9          Dag Meissie,

Onlangs hebben we, na ruim dertien jaar helaas afscheid van je moeten nemen. Je koppie was nog zo helder, alleen je lijfje had steeds vaker de kracht niet meer om te lopen en niet veel later tevens om zelfstandig om te kunnen staan. Met ondersteuning van medicijnen ging dat eerst nog redelijk goed. Tot recent ook deze niet meer hielpen en zelfs 'gewoon' staan niet eens meer lukte. Volledig tegen ons eigen gevoel en behoefte in, hebben we, uit liefde voor jou, daarom het moeilijke besluit genomen om afscheid van je te nemen. Een andere keuze was er niet meer. Maar wat doet dat pijn!

Jouw plekje in de mand bij de deur is nu leeg. Dertien jaar lang liepen we de huiskamer in en zagen dan als eerste dat mooie koppie van jou dat ons vriendelijk aankeek vanuit je mand. Daar lag dan 'ons meissie', zoals we je steevast noemden, te wachten. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we jouw foto's zagen op de website van DAN. En hoewel we alle te adopteren hondjes een fijne plek gunden, wisten we gelijk: Panda wordt het! Geen enkele twijfel hierover. Een gevoel dat niet uit te leggen is. Direct te voelen, zij hoort bij ons. Wat waren we dan ook gelukkig toen we je op Schiphol in onze armen konden sluiten. Eindelijk was je veilig bij ons. Het was van beide kanten liefde op het eerste gezicht. Een band tussen ons welke tot op je laatste dag alleen maar sterker werd. Wat hebben we van jou, je heerlijke streken en je eigenzinnige karakter genoten. Lieve Panda, je hebt ons leven enorm verrijkt. En natuurlijk die van je vriendje Guus. Ons manneke die onder 'jouw hoede' veranderde van een zenuwachtige in een stabiele, zelfverzekerde hond.

Panda we missen je verschrikkelijk. Een pijn welke je niet wilt voelen. Maar dit gemis niet voelen zou betekenen dat jij nooit in ons leven was gekomen. En dat, lieve Panda, hadden we voor geen goud willen missen. Meissie, enorm bedankt voor de fijne jaren dat je deel van ons gezin was. Je bent dan wel niet meer hier, de herinneringen aan jou, leven bij ons altijd voort.

Voor altijd in ons hart 💜

Peter, Marieke en Guus❤️