banner3

Simba is niet meer

Simba

Mijn mooiste, liefste, gekste en trouwste Simba (13,5) heeft op 27 december zijn strijd verloren. Hij was al een
kleine 2 maanden anders aan het eten. Hij leek er moeite mee te krijgen en dat was voor een veelvraat heel
opvallend. En na het overlijden op 28 november van zijn soulmate en broer Davy en zijn narcose (gebitsbehandeling) op 30 november is het meer en meer bergafwaarts gegaan met hem. Tot we met kerst bij de spoeddienst zaten met een longontsteking en hij twee dagen later ingeslapen moest worden doordat hij heel ernstig benauwd was, hij niet meer kon eten en hij niet meer kon. Het was een uitdaging om een dierenarts aan huis te krijgen, wat me uiteindelijk met veel gesmeek lukte. Om 10:21 verloren zijn zus Sunny en ik ons mannetje. Hierna hebben we Simba naar het dierencrematorium gebracht, een urn uitgezocht en afscheid genomen. Met een gebroken hart moest ik hem achterlaten. Simba vond het vreselijk als ik hem ergens achterliet, hij was altijd zo trouw aan mij. 

Simba en DaveyOp 30 december zijn Simba en Davy weer herenigd bij mij thuis. 
Ik, Davy en Sunny leerden Simba op 30 juni 2018 kennen.
Simba kwam bij ons op bezoek, omdat er een gastgezin voor deze 9
jarige enkelbijter gezocht werd. Simba werd in 2009 als pup
geadopteerd in Nederland en in 2018 moest hij herplaatst worden. Tijdens dit bezoek ging alles goed, dus op 16 juli kwam hij bij ons in de opvang. Hij ging compleet stuk toen hij bij ons gebracht werd en zijn baasjes weggingen. Ik had en heb nog nooit een hond zo zien stuk gaan. Ik zag de wanhoop in zijn grote ogen. 

Simba3Dit duurde gelukkig niet lang. Want hij voegde zich perfect tussen Davy en Sunny. Simba was voor de duvel niet bang en had ook zo zijn gebruiksaanwijzing, die we accepteerden.
Hij moest bij de adoptant weg, omdat hij wel eens een enkel kon piercen. 
Dit heeft hij hier maar 1x ooit geprobeerd te doen en daarna is hij nooit meer in de positie geweest waardoor hij dat moest doen. 

 

 

SimbaDavey 

Simba en Davy waren 4 pootjes op 1 buik. Beiden al oude mannen. Maar bejaardenboksen was hun hobby. Wat konden die twee leuk met elkaar spelen. Alle ledematen van Dave gingen dan de lucht in en Simba maakte veel kabaal met het gegrom. Het klonk heftiger dan dat het eigenlijk was. Zus Sunny probeert dan als een derde partij mee te spelen en de poten onder Daves lichaam weg te trekken.

Wat een gouden match waren zij bij elkaar. Met nicht Xenna erbij was het helemaal een mooi Roemeens onderonsje. 
 


met XennaSimba had aardig wat lichamelijke mankementen toen hij bij ons kwam en die werden allemaal aangepakt. Van de dierenarts naar de fysio. Maar toen er op röntgenfoto's witte vlekjes op zijn longen gezien werd, besloot ik dat die oude gek gewoonweg bij ons hoorde en hij bleef. Ik kon het hem niet weer aandoen om verlaten te worden.
De stichtingsdierenarts in Tilburg zei me dat ik me niet te veel zorgen hoefde te maken over zijn longen en gewoon lekker moest genieten. En dit hebben we 4,5 jaar gedaan. Simba werd de gek van de buurt. Iedereen die langs de tuin of langs de auto liep, als Simba erin zat, werd luid en met volle teugen weggescholden. Maar zodra hij op neutraal terrein was en losliep, was er niks aan de hand en pakte hij iedereen in met zijn karakteristieke kop en vele uitdrukkingen.
Simba was ook verzot op border collies, en dan met name de reuen (maar soms ook een andere mooie dame of een ander ras). Zijn staart ging dan omhoog en hij werd helemaal het mannetje. Gekscherend noemde ik hem dan ook "mijn regenbooghondje".

ChanSimHij hield gewoon van iedereen. Simba was geweldig voor ons en de mensen en dieren die hij liefhad. Hij verdedigde zijn gezin ook met verve. Simba was zeer trouw aan mij, hij wilde altijd aan mijn zijde zijn en hij vond het niks als ik hem ergens (bij de oppas) liet. Als ik hem dan weer ophaalde gingen alle registers open en werd ik luid verwelkomd. Simba was mijn grootste fan en ik die van hem. 

Simba wist altijd precies hoe hij bepaalde vierpotige vrienden op de kast kreeg. Bepaalde honden liepen hem graag met een grote boog voorbij, omdat hij een bepaalde natuurlijke dominantie meedroeg. Met hem viel niet te sollen, dat wist iedereen en je hoefde dat niet eens te zeggen, honden wisten het gewoon. 
En mocht er een onverlaat dit niet respecteren, dan liet Simba dit graag even
zien, horen en vooral even voelen.

Sim4
Mijn Simba die hield van de zon en heel graag de wereld
ondersteboven bekeek. 
Ik heb zoveel foto's van Simba die op zijn rug ligt. 
In het dorp stond hij ook bekend om zijn favoriete pose. 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
Dave Sim wandelwagen
De laatste twee jaar werden de twee mannen een stuk langzamer en werden er hondenwagens aangeschaft. 
Beiden lieten zich er graag mee rondrijden. Vooral ook toen Simba in januari 2021 een operatie ondergaan had aan zijn kruisband. 

Je werd na deze operatie snel ouder. En de pijnstilling werd opgeschroefd en om de week naar de fysio. We hielden het eigenlijk lang vol zo. Je had de meeste senioren manden in de woonkamer en je genoot van elk van hen.
Simcol


De laatste paar weken, zeker na de dood van Davy, zag ik je veranderen.
En vooral de laatste dagen was je nog maar een schim van jezelf.
De Simba die we kenden was niet meer. Je at niet meer, je blafte niet meer,
je hoorde niet meer, zag minder, je wilde niet meer lopen.
Je was er klaar voor.
Bedankt dat je zo duidelijk was.  
     
     
Dag lief mannetje, en weet, al was je maar 4,5 jaar bij mij: je was zo welkom en
geliefd. En wat ga ik jou en al je gekkigheden missen. Je was uniek.
Ik berust me erin dat jij en Dave weer samen zijn en verlost zijn van jullie pijntjes en ongemakken. 
Till we meet again ♥️

Simba boog

Sunny en Chantal