banner3

Selma overleden

Op 14 mei 2018 werd er een oud ziek hondje afgeleverd bij Neli.
Het was een afgedankt kettinghondje en haar baasje wilde haar niet meer. Een vrouw die het hondje kende heeft haar leven gered door ze naar de shelter te brengen.
Ik zag haar foto en tranen sprongen in mijn ogen. Wat een hoopje ellende. Zoals ze er aan toe was had ze zonder zorg niet lang meer te leven. Ze kreeg een naam: Selma.

 

image1
 

Ik wist meteen dat ze hier moest komen. Ik wilde haar zo graag nog een fijne oude dag bezorgen.
Ze had schurft en haar tepels waren ontstoken. Later bleken er tumoren te zitten. Tot overmaat van ramp werd ze positief getest op hartworm. Gelukkig mocht ze na 2 maanden reizen en kon de succesvolle behandeling van hartworm hier plaatsvinden.
Ze knapte enorm op. Ze was vrolijk en genoot van de boswandelingen en dankzij de andere honden (en katten) leerde  ze snel hoe het leven van een hond hoort te zijn.

 

thumbnail image2
 

Ze was dol op eten en snackjes. De eerste gevulde kong was een feestje voor haar.
Tijdens de bakken vullen danste ze om me heen. Ook tijdens het koken zat ze naast me. Stel je voor dat er iets zou vallen....
Helaas hadden haar longen en hart schade opgelopen en het harde leven hadden haar gewrichten zwaar belast. Het ging langzaam slechter en haar wandelingen werden steeds korter. Tot de dag dat ze aangaf dat het op was door op haar bedje te blijven liggen en ze niet meer wilde eten.

Je stelt je er op in dat je een zieke senior niet lang bij je kunt houden en toch komt de klap enorm aan. Maar ik zou het zo weer doen. Het is fantastisch om een dier zo te zien opbloeien en je krijgt er zoveel voor terug.

Dank je wel mooie lieve Selma voor deze 2 geweldige jaren.
Voor altijd in mijn hart 💔 ❤️ ♥️

 

thumbnail image0