banner3

Breugel, 5 augustus 2013

Bonita, nu Loetje, is 20 mei aangekomen op Schiphol.

Mijn man en ik hebben altijd asielhonden gehad.  Dit is de eerste keer dat we op afstand een hond adopteerden. Ik was er wat onzeker onder. Dit omdat over haar voorgeschiedenis niets bekend was, ze was recent gevonden. En ik niet in het echt kon zien wat voor karakter en energie niveau ze had. Van Bianca kreeg ik goede en eerlijke informatie, dus toch gekozen voor dit hondje en daar was ze dan. 

Wat flexibel zijn honden. Want van vermoedelijk een stadse zwerfhond, het leven in huis niet gewend, heeft Loetje zich snel aangepast aan ons huishouden. Ze heeft geleerd aan de riem te lopen en is zindelijk.

In Roemenië was ze aangevallen in het asiel door andere honden. De wonden en hechtingen die ze hierbij opliep  zijn  goed genezen.

Ze kan het prima vinden met onze grote hond Zeus. Loetje kijkt hoe hij dingen  doet en  doet het na. Onze oude kat vond ze in eerste instantie spannend en leuk om achterna te zitten. Nu liggen ze tegen elkaar aan op de bank te slapen. Loetje is mentaal en fysiek snel. Ze sprint door het kattenluikje, klimt, springt en loopt als een speer over muurtjes en schuttingen. Eten is voor haar niet veilig. Ze weet nu dat het niet mag maar als ze de kans ziet pakt ze alles wat enigszins eetbaar is. Je merkt dat ze heeft moeten overleven. Mannen met reflecterende hesjes, bezems, wandelaars met stokken, daar is ze nog steeds bang van.

Het is een slim ding en een schat. Je kan niet anders dan veel van haar houden. Ze geniet van boswandelingen en gaat graag mee. Na enkele weken de kat uit de boom kijken ging ze ook spelen met Zeus, andere honden en met voorwerpen. Ze luistert prima. Ze is dapper, slim en aanhankelijk.

Loetje slaapt in de mand naast ons bed en iedere ochtend wacht ze enthousiast tot we uit bed komen. Ze zit stilletjes te kijken terwijl haar staart als een propeller rondjes draait. Je krijgt er goeie zin van.   

Mijn moeder is dement en verblijft in een verpleeghuis. Loetje gaat eenmaal in de week mee en ligt op schoot bij diverse mensen.

Ze wordt dan flink geknuffeld en ze laat het zich allemaal prima aanleunen. 

Loetje is een fijn hondje en wij zijn  blij met haar. 

                                         

Mensen van DAN, chapeau! Jullie doen goed werk en vormen een betrouwbare organisatie. 

Hartelijke groeten van Peter en Joos.