banner3

13-05-2013
                                        Lucky, een toppertje!!!                                        

lu

Op 10 maart 2013 hebben we hem opgehaald bij het gastgezin in Gouda (Natasja en Jan). Lucky was toen ca. 45 cm hoog en woog 19 kilo. Inmiddels is Lucky ruim 10 maanden en loopt ie tegen de 60 cm en weegt al meer dan 22 kilo. Toch oogt hij soepel en beweegt licht en elastisch! Het is een scheet van een hond. Weet zijn plaats en is goed met grote en kleine mensen. Na een week of twee begon ie zich meer en meer te laten ‘zien’ en we genieten van een zelfbewuste, maar niet dominante hond. En een vrijkont, niet te filmen. Het liefst kruipt ie in je, wat een heerlijke momenten. Tot op heden gaat het ook met andere honden heel goed. Als we wandelen in de vrije natuur hier in Drenthe, dan kan hij lekker zijn energie kwijt, speelt en rent vrijelijk met andere honden en neemt afstand als hij bemerkt dat hij minder ‘welkom’ is. Hij kán blaffen, maar doet dat weinig.lu

We zijn wel direct begonnen met de basale opvoedingscommando’s, en we merkten dat het gastgezin (dank!!) daar ook al een goede start mee had gemaakt. 

Hij blijft keurig zitten als de klep van de kofferbak opengaat, hij volgt goed aan de lijn, komt voor en aan de voet etc. Hij staat dus al redelijk goed onder appèl, behalve als ie een kat ziet of een vogel op een akker....  Daar moet je, als je Lucky heet, beslist en tomeloos achteraan. Okee, dat weten we dan....

Sinds drie weken is er plaats op de basistraining op de hondenschool. Wát een indrukken voor hem, die eerste keer. Zijn oren flapten alle kanten uit en hij was na een half uur al vrijwel uitgeteld...  Met name al die geurtjes.... Lucky leeft voor/met zijn neus. We denken dat we op termijn wel met hem gaan speuren of zo.

Verder is het een lekkere puber. Als hij de kans krijgt dan paradeert hij trots en ondeugend met een gestolen sok, en hij heeft een bh-tje al omgetoverd tot een kanten lingeriegeval.

lulu

We nemen hem overal mee naar toe en hij voegt zich geweldig. Eergisteren moesten we meewerken bij de inrichting van een tentoonstelling in een galerie. Na wat snuffelen en scharrelen, heeft ie braaf aan de lijn gelegen met een speeltje. Het lijkt erop dat ‘erbij mogen zijn’ gewoon goed werkt. Hij kan inmiddels ook zo’n twee uur alleen zijn. luUiteraard zijn ook mindere momenten: het aanrecht is een bron van verleiding en een tartaartje was zomaar verdwenen.... en we ontdekten achter een heggetje in onze tuin een ‘gat’ van het formaat schuttersputje..... Tja.

Voor ons is Lucky de mooiste en liefste mix van de héle wereld!

Bye bye Romania !!!

Trotse baasjes Hans en Betty Smit, Nieuw Buinen