banner3

Hessel

Zonder hulp van Dogsadoptions was deze kanjer waarschijnlijk gedoemd geweest tot een zwerfhondenbestaan…..als hij zijn puppytijd tenminste overleefd had… Hij komt september 2009 als verrassingspakketje in de buik van zijn drachtige moeder naar Nederland. Zijn moeder is gered door een vrachtwagenchauffeur die haar uitgemergeld en aan het eind van haar krachten tegenkomt.

 Drie dagen later worden de 10(!) puppy s geboren. Het moedertje verstoot haar pupjes na een week. Misschien door de uitputtin,g misschien door de grote veranderingen in korte tijd. Gelukkig is opvang-baasje Chantall een super pleegmoeder en groeit het 10-tal toch voorspoedig op. Wat natuurlijk een hele grote klus is met heel veel voedingen, plasjes en poepjes en alles in 10-voud!!!

 Op het moment dat bijna alle pupjes al een eigen baasje gekregen hebben, gaan wij voorzichtig op zoek naar een pupje om het gapende gat, dat ons overleden hondje heeft achter gelaten, weer een beetje op te vullen. Via internet vinden we Dogadoptions en de pupjes bij Chantall. We moeten kiezen tussen de twee laatste pupjes, wat nog helemaal niet gemakkelijk is. Ze zijn alle twee even lief en leuk, hoe moet je daar nu uit kiezen??

Op de een of andere manier lukt dat toch en zitten we helemaal verliefd met ons kleine wolfje Hessel op de terugweg in de auto.

 Thuis blijkt het een voorbeeldig ventje: Al bijna zindelijk, niets slopen en, na een beetje oefenen, lief tegen de kat en de fretjes.

Hessel heeft wel duidelijk wat zgn. wilde genen, misschien zelfs wel een klein druppeltje wolvenbloed, wie zal het zeggen. Hij is gereserveerd, heel alert en wat schuw vooral naar mensen en situaties die onbekend zijn.

 Het opgroeien en puberen gaat niet helemaal van een leien dakje met als dieptepunt zelfs een bijtincidentje. Gelukkig ben ik zelf het slachtoffer en eigenlijk gaat het sindsdien allemaal steeds beter. Hij wordt langzaam rustiger en relaxter en gaat steeds beter luisteren.

We beginnen iedere dag met een een a twee uur durende  roedelwandeling, wat voor de honden en voor de baasjes een feest is. Ik hoef hem nooit te roepen, hij houdt me, ook tijdens het spelen, heel goed in de gaten en blijft in de buurt.

Daarnaast zitten we samen met veel plezier op hondentraining: Hessel begint zelfs te piepen zodra hij in de gaten krijgt dat we naar de training gaan. Het is een leuke tegenhanger voor het vrijgevochten roedelloopje.

 Ondanks meer dan een halve eeuw ervaring met honden is Hessel een hele klus maar wel een hele dankbare klus. We zien zoveel vooruitgang! We zijn heel erg blij met ons wolfje!!