banner3

Hallo,
 
Hier een stukje over Iky, een kleine hond, hij is nu ongeveer 6 jaar en is twee jaar geleden bij ons gekomen. Het was een heel zielig hondje, op de foto's van de adoptie zat hij in een afvalput met een ketting om zijn nek, zijn keeltje lag open en hij had een grote brandplek op zijn neus.

             

Ondank dat alles zag hij er heel lief uit. Iky was al in Nederland, hij zat daar een week en vond het moeilijk om buiten te plassen.
 

Wij hebben thuis twee teefjes nu 11 en 7 jaar. Onze grote hond (Finse Lappenhond) vond Iky bij de eerste kennismaking bij het gastgezin meteen heel erg leuk. Dat maakte de keuze een stuk simpeler. Iky was erg getraumatiseerd en funtioneerde slecht. Wij hebben hem de eerste twee maanden een beetje met rust gelaten en zoveel mogelijk met de andere honden mee uit wandelen genomen. Zo rond de drie maanden werd hij weer een beetje een hondje. Vanaf zes maanden ging hij nog sneller vooruit.

Nu is hij alweer twee jaar bij ons. Hij slaapt 's nachts op het grote bed. Op vakantie zit hij achterop de fiets, en vindt hij het strand geweldig. Het is een super lieve hond, erg aanhankelijk en een echte charmeur. Hij kan overal los in het bos. Hij blijft wel heel argwanend tegenover vreemden, daar moeten we alert op zijn, want hij verdedigt zijn huisje goed, door in schoenen/voeten van vreemden die binnenkomen te bijten.
Hierbij sturen we ook nog heel wat mooie foto's, zoals je kunt zien is het een echt fotomodelletje!
 
 
Groetjes Fenna, Aletta, Eddy & Rein Arnoldussen