banner3

Iky

Hallo iedereen,

Sinds november 2010 ben ik in Nederland en al zeg ik het zelf: dat baasje en vrouwtje van mij hebben daarmee toch echt de hoofdprijs te pakken:

 Ik geef ze immers alle aandacht en betrek ze ook zoveel mogelijk bij alle dagelijkse zaken. Ik ga vrijwel altijd met ze mee wanneer ze eens weg gaan. Ook lig ik regelmatig tegen ze aan te slapen om ze maar lekker warm te houden en ik wandel minimaal twee uur per dag met hen in de parken achter ons huis of ergens in het bos. Ja, ja, jullie lezen het goed, het is best hard werken om het mijn baasjes een beetje naar de zin te maken….

Gelukkig ga ik af en toe ook overdag naar een hondendagopvang hier in de buurt waar ik even lekker een paar uurtjes kan spelen met m’n soortgenootjes op een groot speelveld. En ook daar hebben de medewerkers nu al een zwak voor mij. Ja, deze dame had al snel door hoe ze verleidelijk moet kijken om die Hollanders te laten smelten.

Mijn baasjes hebben mij opgehaald uit een gastgezin waar ik eerst een week zat, omdat ze nog even aan het verhuizen waren. Bij het gastgezin heb ik in korte tijd al veel geleerd. Ik had al gauw door dat de geleerde  “trucs” mijn nieuwe baasje en vrouwtje vaak erg versteld deden staan en uit deze blijdschap leverde dit mij vaak een lekker koekje als beloning op. Inmiddels gaat het zo goed dat het aantal “beloninkjes” de laatste tijd wel wat afneemt. Blijkbaar gaan ze het al normaal vinden dat ik eigenlijk alles al kan en en ook een nieuw trucje direct onthoud als ik deze eenmaal gedaan of gezien heb!

Eigenlijk bevalt het me best wel goed hier hoor. Een mooi huis met een grote tuin. Binnen lekker warm en een lekkere nieuwe mand (de eerste was ik namelijk al snel uitgegroeid door een groeispurt de laatste weken). Ik denk dat ik daarom hier nog maar even een tijdje blijf. Al heb ik waarschijnlijk ook geen andere keus, want mijn baasjes zeggen namelijk steeds dat ze me voor geen goud meer laten gaan. Best kans dat ik dan in de toekomst nog een van m’n Roemeense vriendjes terugzie. M’n baasjes zijn namelijk zo tevreden over mij en over DAN, dat ze hebben beloofd dat mocht ik een broertje of zusje krijgen deze zeker ook via DAN naar het hoge noorden van dit kikkerlandje komt!!

Tot slot laten m’n baasjes weten dat ze elke hondenliefhebber DAN kunnen aanbevelen. Een goede organisatie met betrokken mensen. En zeg nou eerlijk als je de foto’s bekijkt kun je dat dan nog weerstaan..??

Liefs Panda(beer)