banner3

Oprah is thuis

Luna (Oprah) inmiddels 4 jaar! En wat een heerlijk hondje is ze!

downloadZe kwam als een bang wezentje naar Nederland, maar inmiddels leeft ze hier in huis met 4 katten, onze grote Duitse herder Spike (die haar steun en toeverlaat is) en onze 2 konijnen die Luna ook erg leuk vindt en die in tuin loslopen. Twee jaar geleden is onze jongste zoon geboren, ook dat ging vanaf dag 1 super samen. Ze geniet van de aandacht, ze speelt met de katten en de kinderen. Luna is al met al een wereldhondje!

Toch houdt Luna er niet van om zonder mij weg te gaan. Afgelopen zomer dachten we dat ze het wel lekker zou vinden om samen met onze Duitse Herder mee te gaan met de uitlaatservice naar het natuurgebied waar we altijd zelf ook heen gaan. We kregen foto's hoe leuk de honden aan het spelen waren, dus leek het dat ze het naar haar zin had. Totdat ze terugliepen naar de auto om de honden weer in te laden en thuis te brengen. Er kwam een andere grote hond aan en Luna rende weg, over de drukke weg. In paniek werden we opgebeld door mijn vriendin dat ze was ontsnapt. Alle alarmbellen gingen af en 1 ding moesten we doen:  zo snel mogelijk in de auto springen en Luna zoeken!

Inmiddels hadden we de dierenambulance al gebeld. Mochten ze een melding krijgen of ze dan direct contact met ons op wilden nemen. Zolang we niet gebeld waren dat ze gevonden was hadden we nog hoop. Ze moest ergens en nog in leven zijn! Na de hele dag zoeken en radeloos te zijn waar ze uit kon hangen, besloten we nog een keer een rondje te lopen. Allemaal een andere kant op. Ik liep op een fietspad en daarachter was een mega sloot, erg breed en heel lang. Ik riep Luna overal tot ik ineens een hondje hoorde blaffen en jawel...(we kennen haar blaf uit duizende) daar was ze eindelijk!!! Ze stond op het punt om naar me toe te komen maar hoe...? Zwemmen hield ze niet van, maar dat hele stuk terug lopen dat duurde te lang! Stel dat ze wel het water in zou gaan en dat hele stuk komt zwemmen, of dat ze weer via de weg (aan de andere kant) mijn kant op komt rennen en ze beland onder een auto.
Luna stond al bij de slootkant. Ik gauw mijn vriend opgebeld, die met mijn zoon aan de kant waar Luna zat aan het zoeken was en jawel...gelukkig... Ze draaide zich om en hoorde mijn zoon en liep er naar ze toe!
Wat waren we blij dat we bleven zoeken tptdat ze blafte en uiteindelijk vlakbij huis zich verstopt had. Maar wat een angst om te weten dat ze een drukke weg over gestoken was,  vervolgens een dijk was opgerend en al onderweg was naar huis, maar zich gelukkig schuil hield ergens in een tuin aan het water. Sindsdien gaat alleen onze herder mee met de uitlaatservice en neem ik Luna mee naar de Maas of waar dan ook. Ze loopt nog steeds los Maar alleen bij ons en ze geniet zolang we maar bij haar in de buurt zijn. Het is het meest lieve, geweldige, maar vooral ondeugende hondje wat we voor geen goud meer willen missen!
 
Familie Volder