banner3

Rosa en Eva

 Een waargebeurd verhaal met een mooi einde....er was eens in Roemenie.........en gelukkig nu in Nederland.....

 

Mei 2016 overleed onze geliefde hond Joppe. Sara, ons 15 1/2 jaar teefje (uit asiel geadopteerd) bleef alleen achter. Wat stil in huis! Aangezien wij een actief gezin zijn met allerlei opvangdieren  (varkentjes , kipjes uit de legbatterij, konijnen uit opvang, bokjes en asielkatten en honden) openden we ons hart al snel voor de adoptie van een volgende hond uit een kansloze situatie. Wij vonden DAN, spraken met hen en stelden zelf tenslotte de vraag: welke hond zou je van jullie kant een goede match vinden?
 
Het werd Pantera, nu Roos. Bijna 3 jaar, lief voor dieren en uitzinnig blij met iedere vorm van menselijke aandacht en knuffels. Weer gezond na een behandeling tegen hartworm en klaar voor adoptie. We zagen het filmpje en de fotoos, keken, keken nog eens en ....vielen als een blok. 11 Juni ontmoetten we haar op Schiphol: een feest van herkenning.
Thuis bleek zij zich feilloos aan te passen aan het huisleven van een hollandse hond. We zagen haar letterlijk  "af kijken" van ons lieve stabiele Saar, die Roos stoicijns de huisregels heeft geleerd. Veel liefde, duidelijke consequente regels (dus veiligheid) zorgden er voor dat het al snel heel goed ging met slimme Roos. Wat heeft ze haar best gedaan zich de zo andere regels in Nederland eigen te maken.....en nog steeds.
Dit is echter nog niet het totale verhaal.
 
Roos heeft in Roemenie een nest gehad en 1 van haar kinders bleek adoptabel. Haar dochter Rosalinda, nu Eva. Moeder en dochter leefden in hetzelfde hok en waren nog nooit eerder gescheiden geweest van elkaar.  Met Eva ging het na het vertrek van haar moeder niet goed: zij vermagerde en leek haar moeder als veilige haven erg te missen.
 
Eva is een 2-jarig zeer zacht, mensgericht, echter ook onzeker hondje. Lichter van kleur, verder veel lijkend op haar moeder. Geboren en opgegroeid in een hok, dus weinig geleerd en gewend.
 
 
 
Na wat onrustige nachten en een gedegen afweging, wederom DAN gebeld met de vraag of moeder en dochter herenigd mochten worden bij ons en het liefst.... snel! We hadden n.l. 4 weken vakantie in het vooruitzicht dus alle tijd voor gewenning en veel aandacht. Een wat ongebruikelijke vraag op zo'n korte termijn, dat beseften we heel goed. 
Wij kregen het vertrouwen met als resultaat: 17 juli gingen we wederom richting Schiphol om dit keer Eva op te halen.....diep geluk ook haar te mogen verwelkomen!
 
Herkenning bij de honden en al snel dikke mik. Dikke pluim voor dierbare Saar die ook dit keer Eva vlot accepteerde bij de roedel.
Wat past ook Eva zich ongelooflijk goed aan: zo'n achtergrond en dan het vermogen hebben je zo te voegen als huishond in Nederland. Petje af!  Wat een vrolijk ,schrander, levendig blij ei is er naar voren gekomen!
Inmiddels ontstaat er steeds meer balans en rust . Eef en Roos zijn letterlijk Jut en Jul. Altijd alles samen. Vele lange wandelingen door bos, de polder en op het strand, uitbundig spelen, elkaar uitdagen en op onderzoek uit (want wat blijft er nog veel spannend, heel spannend, en wat valt er veel te leren!) ontspannen kunnen slapen in een eigen mand, lekkere bakjes vers vlees, veel geknuffel, tandjes poetsen en geborstel, vakanties mee met de caravan: allemaal onderdeel van hun leven. En Saar....zij vindt het prima allemaal en staat terecht bovenaan de roedel. Ze zijn ons allen even dierbaar!
 
 
 
Een bekende zin benoemen we met regelmaat thuis: wij kunnen de wereld niet veranderen, de wereld van onze honden wel. Dat voelt geweldig goed!
Wij hebben ze lief, koesteren ze, en hebben elkaar het grootste cadeau geschonken wat er is: dagelijks van elkaar mogen genieten ...
 
 
 
 
 
Als dit geen Happy Ending is....dan weet ik het ook niet meer!
 
 
Alle mensen, wiens leven in het teken van de zovele kansloze honden staat: 
Dank namens de honden en onszelf.
 
                                                                                    Lieve groet, Rob en Paula
                                                                                    Driebruggen