banner3

Het verhaal van Mayla en Yesco. 

 
In maart 2015 is één van onze honden overleden en omdat twee honden leuker zijn dan één, hebben we besloten dat er een hondje bij moest komen. Omdat ik wel klaar ben met de rashonden en de hondenfokkerij ben ik op zoek gegaan naar een adoptiehond. Gekeken bij diverse organisaties, waar ik bij DAN ineens Bonnie (nu Mayla) zag staan. Ze was ongeveer 8 maanden oud.Ze leek een soort pekineesje en was vanaf maart beschikbaar voor adoptie. Op de foto's leek ze ongeveer 30-32 cm. Wat een leuk smoeltje! Op 3 mei is ze aangekomen op Schiphol en toen nog een weekje uit logeren geweest bij Linda van de stichting, omdat wij op vakantie waren. Op 10 mei hebben we haar opgehaald; Wat was ze klein !!! Maar een heerlijk lief beestje is het met een gouden karakter. 
 
Helaas is eind mei ook onze oudste hond overleden en dus ging ik weer op zoek naar een hondje, één hond is tenslotte geen hond...
 
Het werd Mugurel (nu Yesco). Zo te zien op de foto's een bange poeperd maar met zo'n lieve blik in zijn ogen. Hij is ongeveer 2,5 jaar oud.  Hij is op 19 juli gearriveerd en we hebben hem samen met Mayla zelf opgehaald op Schiphol. Wat een lieverd !!  En wat zag hij er bang uit! Ik ben op de grond bij hem gaan zitten en heb hem zachtjes toegesproken. Snel zag ik dat dit inderdaad een heel lief hondje was. Mee naar huis en onderweg toch maar even gekeken of hij wilde plassen, maar nee, op gras was eng. 
 
Thuis aangekomen heeft hij in de keuken een hele grote plas gedaan. Ach ja. Geeft niks. De eerste paar dagen durfde hij sowieso niet op het gras te plassen maar dat ging langzaam beter. 
 
 
Nu zijn Mayla 5 maanden en Yesco 3 maanden bij ons en wat zijn het gouden hondjes ! In het park of andere losloopgebieden rennen en ravotten ze, thuis doen ze aan touwtrekken of stoeien. Het is echt een duo, als ze niet slapen steeds met elkaar in de weer.
 
 
Eten doen ze wel apart. Honden eten bij ons rauw volgens het Barf-principe en het is heel duidelijk dat Yesco een tijd heeft moeten hopen dat er eten voor hem was; binnen 7-9 seconden is zijn bakje leeg. Mayla is heel kieskeurig en een langzame kauwer. Lever eet ze bij voorkeur niet. Dus dat krijgt ze als eerste en pas als dat op is volgt de rest van haar eten.
 
 
 
 
Met Mayla ben ik meteen in mei begonnen met de puppytraining, daar bleek ook al dat ze een slim en leergierig hondje is; na 8 lessen hadden we al examen en daar is ze glansrijk voor geslaagd. Begin september ben ik met haar begonnen met de agility/behendigheidstraining en dat gaat hardstikke goed, duidelijk is te zien dat ze er een hoop lol in heeft. 
Yesco doet de Sociale Huishondcursus, dat is een soort puppytraining voor volwassen honden die nog niks geleerd hebben. 

 
 
Wij zijn ontzettend blij met beide hondjes en hebben hen, en zij ons, beloofd dat ze altijd bij ons blijven, tot de dood ons scheidt.... Bedankt DAN !! 
 
KNUFFEL !! 
 
Nynke