banner3

Toos is geadopteerd

Toos zat lang in het gemeente-asiel en kwam vandaaruit bij ons in de opvang. Deze ongelooflijk lieve pandabeer kan het elke dag nog niet geloven dat ze na de wandeling mee mag naar binnen en dat ze haar eigen mand heeft. Zodra de deur opengaat spurt ze naar haar eigen plek en ploft neer: binnen is binnen. Inmiddels weet ze dat ze bij de deur moet wachten totdat de baasjes binnen zijn, en dat is voor haar een hele prestatie. In huis is ze rustig tenzij het eten wordt geserveerd, dan weet ze van gekkigheid niet wat ze moet doen: dansen, pootjes geven, kwispelen en het liefst dat alles tegelijk. 

  

Voor een wandeling moeten we haar altijd even overhalen, want tja, die mand ligt wel erg lekker. Maar eenmaal buiten is het een energieke dame die stevig de pas erin houdt, maar altijd in onze buurt blijft. Hoewel ze een tikje onzeker is, is ze ook weer snel gerust te stellen. Mensen en honden die we tijdens het wandelen tegenkomen, worden allemaal kwispelend begroet. Gezellig. De blijheid straalt uit haar gouden ogen.

Zitten, wachten, af en en kom: Toos leert supersnel, echt een wonderhond! En ze wordt elke dag vrolijker, vrijer en speelser. Ze begint zelfs interesse te krijgen in de stok van onze bouvier, terwijl stokken toch eerst doodeng waren.

Haar grootste hobby is knuffelen. Uitgebreid, en of we dan ook even over haar buik willen kriebelen. Kortom, Toos en wij zijn dol op elkaar. Dus Toos is thuis en daar blijft ze! :-)

Hartelijke groet,
Jurgen en Astrid

En Toos.