banner3

December 2013


We hadden eigenlijk gepland om een weekend naar ons vakantiehuisje in Luxemburg te gaan toen we het telefoontje kregen dat we op zondag Dumy konden ophalen van het vliegveld!
Wat waren wij blij zeg. Gelukkig hadden we alles al gekocht dus dat hoefde we niet meer op het laatste moment te doen.

Eindelijk, het was zondagmorgen, tijd om te vertrekken! Wat waren wij zenuwachtig, zou ze ons leuk vinden? Hoe ziet ze in het echt uit? Van alles spookte er door ons hoofd. Wat nou als Fido (onze andere hond) haar niet leuk zou vinden? 

Aangekomen op het vliegveld duurde het nog een tijd voordat de hondjes kwamen. Na een hele hoop geduld kwam ze door de schuifdeuren de hal, ze zat samen met Totho in de kennel. Wat was ze schattig!!!

  Helaas mocht Dumy er nog niet uit omdat ze de hele reis erg spannend vond en ze had gegromd. Dat was een enorme domper. Uiteindelijk op de weg terug naar huis heeft ze de hele reis (2,5 uur) lekker geslapen in de bench en als ze wakker werd dan kreeg ze een lekker stukje rodiworst.

Eenmaal thuis aangekomen liep ze meteen netjes aan de rolriem door de tuin heen. Wat waren wij trots op haar omdat we ons hadden voorbereid op het ergste viel er een enorm pak van ons hart.

We hadden haar nog even niet voorgesteld aan onze andere hond en haar eerst even laten rondsnuffelen in de slaapkamer en haar lekker vlees gegeven en wat laten drinken.

Fido had het natuurlijk meteen door wat wij in de slaapkamer aan het doen waren en begon als een malle te piepen en te blaffen. Besloten om ze toch maar meteen kennis te laten maken en dit was liefde op het eerste gezicht! Alwéér een meevaller. Nu wisten we het zeker, met Dumy gaat alles goedkomen!

Nu twee maanden later is Dumy een echte wijze dame. 


Tussen haar streken door is ze echt heel lief. Ze is een enorm rustige hond, niet schuw naar andere mensen maar wel op haar hoede bij andere vreemde honden. Het liefst eet ze de bodem van haar voerbak op want van eten wordt ze helemaal gek! In de nacht is ze nog niet helemaal zindelijk maar gelukkig gaat dit ook steeds beter. 

Terwijl mijn ouders niet zo gecharmeerd waren van het idee dat we nog een hond erbij namen heeft ze het toch voor elkaar gekregen om ook hun hartjes te veroveren. Mijn ouders zijn dol op haar! Wie niet? 

                                      Samen met Fido is ze elke dag op oorlogspad!!