banner3

02-09-2013

Hoi allemaal !

Het werd wel eens tijd om een stukje voor jullie te schrijven over Pinky, nu Bowie. Ik ben Selina. Al 2 jaar geleden was ik aan het overdenken om een hondje te nemen. Ik heb mijn hele leven met honden in huis geleefd dus toen ik op mezelf ging wonen begon ik al heel snel de gezelligheid en warmte daarvan te missen. Het laatste hondje wat we thuis hadden was toen ook net overleden en daar was ik heel erg lang verdrietig over. Dat was voor mij ook heel lang de reden om geen hond te nemen... alleen al omdat je er ooit afscheid van moet nemen. Maar een jaar geleden begon het bij mij te kriebelen. Ik wilde een hondje. Mijn situatie qua werk en huis liet het ook toe. Ik heb een eigen bedrijf dus kan mijn eigen uren indelen en heb 3 parken praktisch om de hoek. Ook heb ik een tuintje achter (klein maar fijn).
 
Dus het zoeken was begonnen. Ik wilde heel graag een hondje uit Roemenië adopteren. Ik ben zelf 2 keer in Roemenië geweest en had daar zoveel straathonden gezien en de meeste waren zo verwaarloosd, maar zó lief! Zo dankbaar voor een aai over hun bolletje.
Via een vriendin kreeg ik jullie website door en kwam al vrij snel op het profiel van Pinky. Ik was meteen verliefd. Natuurlijk had ik zijn beschrijving ook gelezen, over zijn pootje. Ze wisten nog niet precies wat er aan de hand was maar dachten dat er waarschijnlijk een peesje was gebroken. Er zou geld worden ingezameld voor een operatie. Wat geweldig dat het benodigde geld binnen een paar dagen binnen was. Ik kon het niet geloven! Pinky zou 19 mei naar Amsterdam komen! Die dag op schiphol, toen hij uit zijn bench stapte was ik zo gelukkig! Ik tilde hem op en binnen een paar minuten werd hij rustig en voelde ik zijn hele lijfje ontspannen. In de auto terug naar huis is hij in mijn armen in slaap gevallen.
Eenmaal thuisgekomen wilde hij alleen maar knuffelen maar hij was vooral ook ontzettend moe. Hij sliep vrijwel hele dagen... veel blaffen en schoppen in z'n slaap. Hij had waarschijnlijk nogal wat te verwerken. Uitlaten was nog een beetje eng, vooral auto's. Maar hij was helemaal dol op fietsen! In het mandje voorop met zijn neus in de wind is nog steeds één van zijn lievelingsdingen! Na 2 weken zijn we naar de Rashof gegaan voor zijn pootje. Uit de röntgenfoto's bleek dat Bowie hoogstwaarschijnlijk is aangereden want de zenuw in zijn poot had een zware oplawaaier gehad waardoor zijn voetje over de grond sleepte, maar zijn bekkenbot aan de andere zijde was ook gebroken geweest. Allemaal wat anders dan we in eerste instantie dachten.
 
Het lamme beentje amputeren kon daardoor niet meer omdat zijn goeie achterpootje dan teveel belast zou worden.In overleg met de Rashof en Ton hebben we besloten om een mooie brace te laten maken voor Bowie. 
Speciaal voor zijn afwijking. Deze braces worden speciaal op maat gemaakt zodat Bowie weer normaal op zijn voetje kan lopen. Nu doen we hem elke keer als we gaan wandelen een siliconensokje om en dat gaat voor zover perfect. Hij loopt, rent en speelt met andere hondjes. Hij schijnt er totaal geen last van te hebben. Met een mooie brace zal dat ontgetwijfeld nóg veel beter gaan. We gaan binnenkort een afspraak maken voor het maken van de brace voor Bowie. Erg spannend allemaal! Bowie is zo'n vrolijk hondje geworden. We gaan naar veel verschillende plekken en parken en hij vindt het allemaal fantastisch. Het strand is zijn favoriet!
Hij scheurt door het water en steekt zijn neus overal in en aan het einde van zo'n dag als we samen op bed liggen is hij zo dankbaar. Het liefst ligt hij dan de hele avond tegen me aan en mag ik niet stoppen met aaien...dan bijt hij na een paar seconden héél zachtjes in mijn vinger zo van:"Hey! Ben je nou gek geworden? Doorgaan jij! ". Ja hij heeft wel echt een eigen karaktertje! 
 
Bowie is een wolkje geluk en we zijn zo ontzettend blij met hem. We willen iedereen daarom ook ontzettend bedanken voor het doneren voor de "operatie", nu waarschijnlijk de mooie brace, en natuurlijk ook DAN voor het mogelijk maken van dit alles. Niet te vergeten ook natuurlijk de Rashof! We hebben heel veel steun en goeie tips gekregen. Als de brace eenmaal klaar is zullen we zeker nog schrijven en meer foto's plaatsen!
 
Iedereen alsnog super bedankt! 
 
Groetjes, Selina