banner3

17-03-2013               Sonia

so

Sonia (Sonja) is sinds december 2012 bij Santo (ons Kooikerhondje) komen wonen, Ze zijn dikke maatjes en kunnen geen moment meer zonder elkaar. Vanaf het eerste moment heeft ze onze harten gestolen. Of Sonia met katten om kon gaan, we hebben er 4, wisten we niet toen we haar meenamen maar ook dat is geen probleem voor Sonia, ze is een schat voor hond, kat, mens en zo'n heerlijke kroel. 

De eerste nachten heeft ze alles bij elkaar geblaft en gepiept toen wij naar boven gingen maar dat ging langzaam over, als we nu naar bed gaan volgt ze Santo de bench in (die open blijft) en gaan ze samen slapen. Als we opkomen 's morgens liggen ze nog steeds heerlijk 'kont aan kont' te slapen.Maar het is ook een boef....Sonia heeft nog wel echt het zwerfhondje in zich, we kunnen niets op tafel, ook niet op de eettafel, laten staan want mevrouw pikt het. Dus 's avonds de tafel dekken voor het ontbijt de andere dag zit er niet meer in want de eerste nacht heeft ze een half brood weg zitten werken samen met Santo, want ja als het toch al op de vloer ligt, eet Santo natuurlijk graag mee. Ze heeft rond de kerst chocolade gegeten en konden we met spoed naar de dierenarts, gelukkig is dit alles met een sisser afgelopen.

Ook sloopt ze graag de boel als we even niet thuis zijn, zo is er al een etui met inhoud tussen mevrouw d'r kaken belandt en zo ook mijn bril, handschoenen en sloffen. Ze krijgt dan een standje en gaat meteen op haar rug maar ze heeft van die enorm lieve trouwe hondenogen waarmee ze sorry kan 'zeggen', lang boos zijn lukt dan echt niet. Dus nu alles wegbergen, voor haar veiligheid en voor het behoud van onze spullen.

so

Ze speelt graag de baas over Santo en wijst hem terecht als het even niet gaat zoals mevrouw wilt. Ook pakt ze het speelgoed af van Santo en 'bewaakt' dit dan, natuurlijk grijp ik dan in om haar duidelijk te maken dat dit geen goed gedrag is.In het begin hebben ze 1 keer gevochten om hun eten, de bakjes stonden iets te dicht op elkaar, nu eten ze ieder aan 1 kant van de keuken en dat gaat prima.Ze heeft leren zitten, het af gaan en keurig wachten tot ze mag eten op commando en ook het netjes aan de riem naast je lopen doet ze perfect. Ze leert graag en snel. Ze loopt nu ook los buiten en ze luistert prima, ook heeft ze aan Santo een heel goed voorbeeld en volgt hem in alles. Alleen als ze de geur van een vogel of konijn in haar neus krijgt gaat ze ervoor, zo heeft ze al een waterkip te pakken gehad helaas.

Sonia hoort bij ons en bij Santo....vriendjes voor het leven!