banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 26 december 2015
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 60
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :07-03-2020
Datum geadopteerd :28 september 2020

Informatie

Update 17-07-2020: Hallo, ik ben Bowie.

Ik ben geboren in Roemenië en ben toen verhuisd naar Nederland. Ik heb al 2 eigenaren gehad en nu zoek ik een huis waar ik mag blijven. Ondertussen ben ik 4 jaar jong.

Drukte om mij heen, dat vind ik heel spannend. Zo zoek ik een huis wat niet in een drukke buurt staat, maar een rustige omgeving. "Wat landelijker",  zeggen mijn verzorgers.

Ik houd van wandelen in de duinen, bos en bij water,  waar ik lekker kan pootjebaden. Veel mensen/verkeer/drukte/geluiden, daar krijg ik onwijs veel stress van. Ik ben dan moeilijk bereikbaar.

Als ik je eenmaal ken, ben je mijn grootste vriend. Spelen, knuffelen, rennen, alles vind ik leuk! Het kan wel even duren voordat ik je helemaal vertrouw.

Visite, dat was wel een dingetje in mijn vorige huis. Ik blafte, gromde, kon zelfs happen.  Mijn verzorgers zijn mij nu aan het leren dat dat niet eng is. Bij bezoek kijk ik nu de kat uit de boom. Wanneer het bezoek rustig zit kom ik even snuffelen.

Ik bescherm mijn voer naar andere 4-voeters. Dit is de reden dat ik als enige 4-voeter in huis wil wonen. Buiten reageer ik wisselend naar andere honden. Honden van mijn eigen grootte daar reageer ik over het algemeen prima op, zolang ik ze eerst even rustig mag begroeten. Kinderen zijn mij te onvoorspelbaar en deel ik liever geen huis mee.

Ik ben netjes zindelijk en kan na gewenning prima een paar uur alleen op het huis passen.

Heeft u de tijd, geduld, liefde, ervaring met angstige, gestresste  honden? Wie weet zijn wij dan wel de perfecte match!

Update 09-03-2020: Bowie is vorige week bij Dierentehuis Kerbert gebracht. Hij vond dat toch wel erg spannend. Hij vindt buiten lopen nog wel erg spannend, maar heerlijk rustig wandelen in de duinen van IJmuiden vindt hij geweldig. De medewerkers zullen alles op alles zetten om met hem te trainen om zijn zelfvertrouwen op te bouwen. 

Update 14-11-2019: Snowflake (nu Bowie) is een jonge reu die zowel een klein zacht jongetje als een stoere vent in zich heeft. Hij is slim en erg trainbaar. Het is een grote softie, maar hij is soms wel onzeker. Bowie is lief en aanhankelijk naar zijn eigen baasjes, maar visite vind hij erg spannend. Met prikkels, harde geluiden en vuurwerk maak je hem absoluut niet blij.

Buitenshuis kan hij heerlijk rennen en gaat conflicten het liefst uit de weg. Hij rent graag door het water bij de rivier en komt keurig terug als hij geroepen wordt. Bowie is een hond met veel energie, die graag veel wandelingen maakt in rustige natuur en het heerlijk vindt om zo nu en dan een sprintje te trekken.

In huis is hij graag in je buurt en kan ook lekker ontspannen in zijn mand liggen. Wel kan hij waaks zijn en reageren op de deurbel of luidere geluiden buiten.

Bowie is erg op zijn eten gesteld en wil dan geen andere dieren in de buurt. Met mensen is het geen enkel probleem. Helaas gaat het in huis niet meer zo goed met mijn kleinere hond. Met name rondom het eten is het regelmatig spannend. De combinatie met een kleinere, wat dominante, hond is niet zo succesvol. Maar bijvoorbeeld met een wat oudere volwassen teef is er geen enkel probleem. 

Bowie heeft zo nu en dan nog wel wat training nodig o.a. om zijn vertrouwen in de wereld om hem heen te versterken. Maar daarnaast is het echt een tophond. 

Voor Bowie zijn wij op zoek naar een rustig gezin, zonder kleine kinderen of kleine honden. Graag in een rustige woonomgeving met weinig prikkels /drukte maar wel genoeg wandelgelegenheden. Hij heeft een ervaren en consequent baasje nodig dIe voldoende tijd voor hem heeft. 

Eventueel met een stabiele,  wat grotere,  hond (teef) waar hij een voorbeeld aan kan nemen.

Update 29-10-2019: We zoeken een nieuw baasje voor mooie Snowflake, nu Bowie. Bij zijn huidige baas is het te druk in huis: te veel prikkels, waardoor Snowflake zich niet thuis meer voelt. 

Update 30-06-2016: Het gastgezin waar Snowflake verblijft vertelt:

Snowflake, Snow, is een heel lief, aanhankelijk mannetje.
Een van de hobby's van deze kleine man is slapen. Hierdoor is hij rustig in huis.

Wandelen vindt hij leuk, hoewel het soms spannend kan zijn buiten. Druk verkeer of een blaffende hond kan hem even onzeker maken, maar hij hersteld weer snel en loopt met zijn neus over de grond vrolijk verder. Wat zijn er toch veel spannende geurtjes in Nederland, deze wil hij allemaal onderzoeken.
Hij loopt redelijk aan de lijn en het gaat iedere dag een beetje beter.

Snow speelt graag met de andere honden. Hij nodigt ze echt uit om te spelen.
Hondenspeeltjes vindt hij ook leuk, het is moeilijk om een keuze te maken dus wordt de hele mand geleegd Lachebekje met open mond en lachende ogen.

Ook is deze man zindelijk, moet hij naar buiten geeft hij dat aan door bij de deur te gaan staan.

Snow is de ideale hond, aanhankelijk, slim, zindelijk, een echt vriendje.

Laat zijn nieuwe baasje maar komen!

Update 16 juni 2016: Snowflake is 11 juni in Nederland aangekomen. Verdere info volgt snel.

Intake 28-02-2016: In januari vond Carmen een nestje pups in een houten box. Het was buiten -25 graden. Het moedertje was ook aanwezig, maar ze was bang voor Carmen. Carmen maakte wat aanpassingen aan het plekje waar ze verbleven en elke twee dagen ging Carmen langs om te kijken hoe het met ze ging en ze te voeren. Het moederhondje vond dit allemaal maar niks en ging haar pups verplaatsen. Want twee dagen later vond Carmen nog maar twee pups terug en wist niet waar de rest was. Deze twee pups nam Carmen mee naar huis. 

Het volgende weekend gingen Carmen en dochter Klara naar de plek toe om de honden te voeren. Ineens was het moederhondje daar. Maar ze zag Carmen uit de auto stappen en weg was moedertje. Klara ging achter moeder aan en na lang zoeken vond ze de pups in een container. Moederhond had een veel beter onderkomen gevonden voor haar spruiten dan de houten box. Carmen nam nog 1 pupje mee naar huis en liet de rest daar met wat voer. En ze maakte een plan om het hele gezin in het asiel te krijgen. Na een zoektocht en kat-en-muis-spel kon Carmen moederhond verdoven en kon ze iedereen meenemen. De pupjes werden behandeld en gewassen en weer herenigd met moeder in een kennel. Omdat één van de pups op een wasbeer (Sconcs in het Roemeens) leek, gaf ze alle pups een naam met de letter S: Snowflake, SabineSconcsStelu, Seby en Serena. Moeder heeft ze Huskia gedoopt, omdat die op een Husky lijkt. 

Snowflake heet zo omdat hij helemaal wit is. Hij is echt een fladderend en dartelend sneeuwvlokje. Zou vader dan toch een blonde of witte hond geweest zijn?  Allemaal zijn ze net even anders, dus van Snowflake is er maar één. Snowflake is nu nog te jong om te vliegen, maar met een paar weekjes hopen we dat hij er helemaal klaar voor is en dat er een mandje op hem wacht. Naar een lief baasje die hem alles leert. We zoeken voor Snowflake een baasje met ervaring en veel geduld, want Snowflake is de bangste van het stel. We plaatsen Snowflake niet bij kleine kinderen. 

Details

Geboortedatum (geschat)
26 december 2015

Video

Video

Video

Video