banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 03 februari 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 47
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :14-05-2021
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 14-05-2021: Met Mimi gaat het goed in het gastgezin. Ze trekt meer naar de vrouw des huizes, naar de man is ze meer terughoudend. Mimi heeft een duidelijke voorkeur voor vrouwen.
Van vreemde mensen neemt ze wel een koekje aan maar niet iedereen zal meteen haar vertrouwen winnen. Dat kost wat meer tijd. Ze is een lieve rustige hond en gaat uitstekend om met andere honden. Ze heeft een stabiel hondenmaatje naast zich nodig.
Mimi gaat erg graag wandelen buiten en speelt dan ook met andere hondjes. Ook houdt ze er van om lekker in de tuin te scharrelen en in het zonnetje te liggen. 

Mimi heeft een rustig en begripvol baasje nodig dat haar een rustig thuis kan bieden en genoeg tijd voor haar heeft. Iemand die niet te hoge eisen aan haar stelt en haar accepteert zoals ze is. Als je haar vertrouwen hebt wil ze jouw beste maatje zijn. Ze is een erg lief maar wat verlegen hondje dat haar eigen plekje verdiend. Waar is haar forever home?

Update 19-01-2021: Haar gastgezin vertelt: Mimi is nu 2 weken bij ons in de opvang. Ze is een lief, rustig, wat onzeker hondje en moet nog wat vertrouwen krijgen. Stapje voor stapje gaat dit de goede kant op.
In het begin lag ze alleen nog maar in haar mandje en nu springt ze al naast de andere hond op de bank en gaat lekker slapen. Af en toe kijk ze op met haar koppie van kijk eens dat doe ik maar even. Met de honden in het gastgezin kan Mimi goed overweg. Of ze samen met katten kan weten wij niet.

Knuffels komt ze zelf halen als ze dat wilt. Ze gaat dan naast je zitten en wil dan graag aangehaald worden, dat vindt ze toch wel erg fijn. Heb je haar lange staart al gezien? Daar weet ze wel raad mee hoor, vooral als er voer in aantocht is. Dan maakt haar staart overuren en dan noemen wij haar "kwispel". Het uitlaten vindt ze leuk en ze staat dan al in de rij om de auto in te springen. In het begin vondt ze dat nog spannend maar nu ze er aan gewend is gaat het goed.
Tijdens het uitlaten komt ze andere hondjes tegen en reageert daar goed op. Ze daagt ze af en toe zelfs uit voor een spelletje. Mimi loopt netjes aan de riem en is zindelijk.
Ze maakt dus al goede stappen en heeft toch wel wat geleerd in de korte tijd dat ze bij ons is.
Wat wij zoeken voor Mimi is een geduldig en ervaren baasje met een rustig huishouden. Een gezin zonder kinderen maar wel met 1 of meerdere honden waar ze zich aan op kan trekken en op kan bloeien tot een wat zekerder hondje. 

Wie geeft dit lieve meiske met haar aandoenlijke koppie haar eigen mandje? Ze verdient een fijn forever home!

Update 15-01-2021: We zoeken een nieuw baasje voor Mimi, de match bleek toch niet optimaal.

Verdere info volgt snel.

Intake 20-05-2019: Mimi verblijft bij Larissa Dumitrescu, helaas door persoonlijke omstandigheden moet Mimi verhuizen en dan het liefst bij een nieuw baasje in Nederland.

Mimi werd ongeveer 3 jaar geleden als pupje op straat gedumpt en verlaten. De hondenvangers zaten haar toen achterna, maar ze liet zich net niet vangen. Ze werd voor de neus van de hondenvangers door Larissa van de straat geplukt en zij heeft haar mee naar huis genomen. Dit was haar geluk. Hopelijk krijgt ze, met onze hulp, nu eindelijk een eigen baasje. 

Mimi is een vriendelijk wijfie, zowel voor volwassenen en voor kinderen. Met andere honden gaat ze prima om. Ze is speels en soms een beetje stout, ze houdt nu en dan van spullen stelen en op slippers te sabbelen. Mimi heeft de zgn  "zwifferstand" goed onder de knie, een eigen baasje zou eventueel met haar de vloer kunnen afnemen. Ook zal ze goed moeten kunnen luisteren, althans haar oren zijn er groot genoeg voor. Weten we overigens niet of ze Oost- Indisch spreekt. 

Mimi is een leuke dame, met nog een beetje pup in haar hart. Wie haalt dit meisje naar Nederland?

Details

Geboortedatum (geschat)
03 februari 2016

Video

Video

Video

Video