banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 09 mei 2015
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 52
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :11-02-2021
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 13-02-2021: een update van Rock's gastgezin:

Rock is nu 3 weken bij ons in opvang. Hij is al gewend aan de dagelijkse routine, hij past zich gemakkelijk aan. Het wandelen vindt hij steeds leuker. Hij kuiert rustig mee, neemt de wereld in zich op en snuffelt veel om de omgeving te ontdekken. Af en toe nemen we hem mee voor een wat langere wandeling, dat gaat ook prima. Langsrijdende auto’s en fietsers zijn niet meer zo eng, maar we vermijden wel de drukte.
In huis is Rock rustig, hij gaat goed om met de eigen honden. Eten is een feest voor hem, we zorgen dan ook dat hij niet gestoord wordt tijdens de maaltijd. Bezoek (met hond) werd vriendelijk ontvangen. Hij kwam zelf naar de mensen toe, liet zich aanhalen en het kennismaken met het hondje ging op een goede manier.
Rock zoekt graag de aandacht, we gaan hier bewust niet altijd op in omdat hij anders alert op ons blijft. Langzaam zien we al dat hij zelfstandiger wordt en ook ontspant als we niet in de buurt zijn. Hij kan voor een paar uurtjes alleen zijn, hier is dat meestal wel samen met de eigen honden.
Rock is echt een lieverd, in tegenstelling tot veel ‘rescue’ honden is hij niet bang voor mensen. Zo snel al gewend als huishond, zo trouw en meegaand. Als je hem ziet kruipt hij direct in je hart...

Update 11-02-2021: Enkele foto's toegevoegd van Rock in zijn gastgezin.

Update 28-01-2021: Het gastgezin van Rock vertelt: Sinds zaterdag 23 januari is Rock bij ons in opvang. Rock is een erg lieve en zachtaardige hond. Hij is gericht op mensen, de man des huizes is favoriet. In de eerste instantie was Rock wel wat terughoudend naar onze eigen honden. Hij hield zoveel mogelijk afstand en dit werd geaccepteerd. 

Rock heeft niets kwaads in zin, maar het zou niet goed zijn om hem bij een drukke of onzekere hond te plaatsen. Met een rustige, stabiele hond kan eventueel wel, of als hond alleen.
Het is duidelijk te merken dat Rock waarschijnlijk nog nooit in huis heeft geleefd. Er zijn dingen die hij nog niet kent, zoals bijvoorbeeld een hondenkussen of mand. Hij kan schrikachtig zijn voor onverwachte geluiden of bewegingen. Hij reageert dan door weg te lopen. Deze ruimte moet hij ook krijgen. Een druk gezin (met kinderen) is geen goede plek voor hem. 
Ook buiten moet hij nog wennen. Voorbij rijdende auto’s, fietsen etc. zijn spannend. Verder loopt hij al goed aan de riem met een veilig tuig. Het zijn nu nog korte wandelingen zodat hij de gelegenheid krijgt om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Dit moet rustig en zorgvuldig opgebouwd worden.
In de tuin is Rock duidelijk meer op zijn gemak. Hij geniet er van om daar lekker wat rond te struinen en te snuffelen. Een huis in een rustige omgeving met een fijne (goed omheinde) tuin zou helemaal top zijn voor hem.
In huis is Rock al zindelijk, hij doet zijn behoefte tijdens het wandelen.
Wie Rock adopteert krijgt een schat van een hond, maar hier moet wel eerst in geïnvesteerd worden - niet gelijk van alles verwachten en eisen. Laat hem rustig bijkomen van alle veranderingen en kijk hoe hij begint te genieten van zijn leven. Want dat doet hij, met de juiste begeleiding, zeker!
Wij zoeken voor Rock een ervaren baasje met voldoende tijd en geduld. 

Update 23-01-2021: Rock is vandaag in Nederland aangekomen. Verdere informatie volgt snel.

Intake 17-05-2019: Rock liep begin mei al drie dagen rond bij het asiel van Neli. Hij zag er zodanig goed uit, dat Neli al het gevoel had dat deze mooie kerel een eigenaar had. Ze heeft hem na de drie dagen toch maar in het asiel opgenomen. Met de scanreader bleek inderdaad dat Rock een eigenaar had. Deze meneer woonde 80 kilometer verderop, hoe Rock bij Neli is gekomen, zal een raadsel blijven. Wat wel zeker is, is dat Rock niet meer welkom is bij zijn vorige baas. We hopen dat Rock een baasje zal krijgen die hem niet meer in de steek zal laten. Rock is een rustige, bijzonder vriendelijke vriend, die graag aangehaald wordt. Hij gaat ook prima om met de andere honden in het asiel.

Bent u op zoek naar een prachthond, dan bent u bij Rock aan het juiste adres!

Details

Geboortedatum (geschat)
09 mei 2015

Video

Video

Video