banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum (geschat) : 15 september 2012
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 48
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :17-12-2017


Informatie

Update 17 juni 2018: Dit is wat het opvanggezin op dit moment over Lira vertelt.

Ondanks dat Lira bij ons goede vooruitgang boekt, hebben wij inmiddels gemerkt dat zij in een nieuwe woonomgeving (bij potentiële adoptanten) volledig terugvalt in haar angsten! Dit is vooral binnenshuis en ondanks dat wij bij de kennismaking zijn! Lira is daarna terug bij ons thuis ook niet direct herstelt. 

De nieuwe adoptant zal dan ook, naast dat er een wederzijdse klik moet zijn, er rekening mee moeten houden, dat er zeker een grote terugval zal zijn en dat Lira hierin goed begeleid moet worden, dit zal veel tijd en geduld kosten. 

Wij vragen dan ook van de adoptanten dat ze genoeg ervaring hebben met getraumatiseerde honden, Lira zeker niet onderschatten en we zeggen het nogmaals: “niet alleen voor haar mooie uiterlijk vallen” 

Lira zal zeker geen “appeltje eitje” worden en zal zeker uw geduld op de proef gaan stellen.

Update 24-5-2018: Het gaat goed met Lira. In de tjd dat ze bij ons is, heeft Lira vele angsten overwonnen. Daarnaast ervaren wij haar als een goed luisterend speels hondje, die gek is op lange wandelingen op het strand of in het bos. Aan de ijn loopt Lira keurig mee zonder te trekken en ze loopt bij ons veel los. Ze gaat goed met andere honden en wil graag spelen. 

Lira is goed met katten zowel binnen als buiten.

Lira is wat waaks en slaat aan op geluiden die ze (nog) niet kent. Dit aanslaan gebeurd vooral bij post bezorging, maar met een goede begeleiding is dit goed te corrigeren. 

Lira kan goed alleen thuis zijn, ze is dan los in huis en sloopt niet. Zodra we thuis komen, krijgen we een vrolijke begroeting van haar. 

Ze heeft nog wel angst voor hele harde knallen en onweer vindt ze ook niet prettig, maar de overige geluiden zoals deksels van afvalbakken die dichtvallen/auto's/brommers'/skateboards enz, heeft Lira geen problemen mee, ze wandelt vrolijk verder.

Lira heeft oook ontzettend veel geleerd van onze eigen stabiele honden. Lira kan heel goed functioneren als enige hond, maar samen met een andere hond(en) zou ze ook prima kunnen, mits deze stabiel zijn.

Lira plaatsen we niet bij kinderen. Ze kan er buiten prima mee overweg, maar we zien aan Lira dat ze zichtbaar geniet van de rust in een huis zonder kinderen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Lira en kunt u haar bieden wat ze nodig heeft voor een lang en gelukkig leven, kom dat gerust vrijblijvend naar deze lievert kijken. 

Update 17-04-2018: Lira is bij een opvanggezin geplaatst. Dit is wat het opvanggezin over Lira vertelt: Door gezondheidsproblemen heeft de eigenaar van Lira moeten besluiten om haar te herplaatsen. Op 15 april 2018 is Lira verplaatst naar een opvanggezin.  

Lira gedraagt zich vooralsnog voorbeeldig in het opvanggezin. Ze trekt niet aan de lijn. Reageert goed op mensen, honden en katten. Loopt goed door het drukke verkeer. Geluiden van auto’s, brommers e.d. reageert Lira niet op. Ze is zindelijk en kan goed alleen thuis zijn. De rust in huis doet haar zichtbaar goed. 

We merken dat er ook wat kleine probleempjes met Lira zijn, maar naar onze mening zijn deze goed trainbaar en wij zullen hier de komende tijd aan werken. Dit betekent dan ook dat Lira niet direct wordt vrijgegeven voor adoptie. 

Geïnteresseerden in Lira kunnen zich wel voor haar aanmelden en uit deze aanmeldingen zal de best passende adoptie kandidaat gekozen worden. Hierbij zal zeker niet over één nacht ijs gegaan worden. We plaatsen Lira niet in een gezin met kinderen.

Intake december 2017:Lira is 4 jaar geleden geadopteerd. Helaas kan Lira door persoonlijke omstandigheden niet meer bij haar huidige adoptanten blijven. Haar baasjes vertellen:

Lira is een heel aanhankelijk hondje van net 5 jaar oud. Ze houdt van lekker rennen, alleen of met andere honden. Ze heeft een aantal workshops “speuren” gevolgd en is daar heel erg goed in. Ze vind zoek en denkspelletjes heel erg leuk. Lira kan prima tegen autorijden en kan ook prima alleen zijn. Als Lira je een keer kent, dan wil ze graag aandacht en een aai en knuffel neemt ze dan dankbaar in ontvangst.
Lira vindt kleine kinderen minder leuk, we zien Lira dan ook graag in een gezin zonder kinderen of met oudere kinderen. Met harde geluiden heeft Lira soms ook nog moeite, hier moet nog aan gewerkt worden. Lira zou het best op haar plek zijn bij baasje die veel tijd voor haar hebben, die ervaring hebben met honden en die Lira de leiding kunnen geven die ze nodig heeft om zich zeker te voelen. Daarbij wil Lira natuurlijk heel erg graag veel wandelen, rennen en spelen.

Details

Geboortedatum (geschat)
15 september 2012

Video

Video