banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 01 juni 2017
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 32
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :03-10-2017
Datum geadopteerd :01 juni 2017

Informatie

Update 26-01-2019 : Er is inmiddels meer duidelijkheid over de gezondheid van Bolek. Dit mannetje heeft een onregelmatige hartslag met boezemvibraties. We kunnen twee dingen doen….. 

1: De nodige verdere onderzoeken en uiteindelijk een pacemaker laten plaatsen. 

2: Niets doen en afwachten of dat kleine procentje van “er overheen groeien” uitkomt.

In beide gevallen is er niets te zeggen over zijn toekomst, niemand kan een antwoord geven op onze vraag over de lengte van levensverwachting. Zijn levensverwachting is dus onbekend, maar dit geldt uiteraard voor iedere hond. 

Bolek slaapt/rust veel, maar inmiddels speelt hij ook met de andere honden. Er komt, nu de weken verstrijken, meer beweging in Bolek en hij raakt meer en meer gewend aan het Nederlandse leventje. Op wandelingen (en die zijn bij ons niet kort) loopt hij voorop en houdt het goed vol. We laten hem op zijn eigen tempo mee lopen en eisen verder niets van hem. Hij geeft ook zelf aan als hij het zat is en wil rusten. 

We hebben alles goed doorgesproken, hoe Bolek nu is, de behoorlijke risico’s die aan een pacemaker kleven en zelfs het kleine procentje dat hij er overheen kan groeien….. 

Na dit alles goed overwogen te hebben zijn we tot de beslissing gekomen dat we Bolek niet verder laten onderzoeken/behandelen. 

Mensen die interesse in Bolek hebben moeten zich goed realiseren dat de baas niet té veel/té lang van huis is, want dit vind Bolek niet zo fijn. Bolek niet té veel betuttelen, maar laten leven op zijn eigen tempo, en hem uiteraard ook niet uitputten.

We zoeken een rustig thuis zonder kinderen, een rustig hondenvriendje is uiteraard welkom. Bolek wandelt graag, maar voorlopig wel aangelijnd, hij toont wat jachtgedrag en luistert dan niet meer.

Autorijden is nog geen hobby van Bolek, een homeopathisch middel tegen braken helpt op dit moment prima. Wanneer Bolek wat meer rust krijgt tijdens autorijden, zou het goed kunnen komen. De adoptant moet begrijpen dat veel dingen in het teken van Bolek komen te staan en dat het zéér wenselijk is als de weloverwogen beslissing om hem niet verder te behandelen gerespecteerd wordt. 

Als u zich in het verhaal van deze update kunt vinden dan bent u welkom om naar Bolek te komen kijken.

Update 10-01-2018: Bij Bolek is een onregelmatigheid in zijn hart ontdekt, dit gaat eerst onderzocht worden. 

Update 11-12-2018: Het gaat goed met Bolek. Hij loopt vrolijk voorop als we met de roedel naar buiten gaan en bekijkt de buitenwereld nu met veel meer interesse. Bolek vindt alle vogels ook erg leuk en kan rustig naar alles staan kijken langs de waterkant, om vervolgens achter wegvliegende vogels aan te willen rennen.

Met katten gaat Bolek goed, hij heeft er zowel binnen als buiten niet veel interesse in, tenzij de katten gaan rennen buiten dan wil hij er achter aan.

Bolek slaapt inmiddels niet meer in zijn bench, maar los in huis. Van spelen begrijpt hij nog niks. Hij houdt wel van de rust in huis. Het alleen thuis zijn, zijn we nog steeds langzaam aan het opbouwen en dit gaat goed.

Het is een schat van een hond die zeker qua karakter wel iets van een teckeltje in zich heeft.

Update 29-11-2018: Bolek is nu een klein weekje bij ons in de opvang en blijkt een snelle leerling te zijn. Hij is vanaf het eerste moment zindelijk en pakt onze huisregels snel op.

Het alleen-thuis-zijn bouwen we langzaam op en Bolek is dan los in huis met onze eigen honden. Hij is stil, sloopt niets en is reuze enthousiast als we weer thuis komen.

Buiten is hij nog erg voorzichtig met alles wat op hem af komt. Zowel honden, als mensen observeert hij goed en als ze té snel naderen dan wil hij nog wegvluchten. We begeleiden dit op een rustige geduldige manier en zien iedere dag een klein stukje vooruitgang.

Achter in de auto is hij nog iet wat nerveus en door de bochten wordt hij misselijk, maar als hij voorin op schoot zit gaat het goed en aanschouwd hij rustig de buitenwereld.

’s Nachts slaapt hij nog in een bench naast ons bed zodat hij een rustige slaapplek heeft. Hij loopt zelf de trap op naar boven en zodra hij in zijn bench is gaat hij slapen tot de volgende ochtend.

Wij ervaren Bolek als een gezellig vrolijk hondje die (vooral buiten) aan veel dingen moet wennen. We zijn dan ook op zoek naar rustige, consequente mensen die het geduld hebben om Bolek de begeleiding te geven die hij nodig heeft.

Omdat Bolek momenteel nog erg voorzichtig is met alles wat op hem af komt, vinden wij het geen goed idee om hem bij kinderen te plaatsen.

Update 24-11-2018 : Bolek is op 23 november 2018 in Nederland aangekomen, hij mag in een gastgezin op een eigen baasje wachten. Zijn gastgezin vertelt: 

Mooie kleine lieve Bolek, na een flinke wandeling en overheerlijke maaltijd heeft hij de hele nacht doorgeslapen,  in zijn bench en geen kik gegeven.
Vanmorgen heeft hij eindelijk om 11.00 uur zijn blaas geleegd. Hij heeft het meer dan 24 uur opgehouden.
Nu loopt hij bij elke beweging, die ik maak, achter me aan en is hij me aan het zoeken als ik even uit het zicht ben.
Hij is op het gemak alles aan het ontdekken zowel binnen als buiten.
Gisteravond waren er buiten hele harde vuurwerk knallen, hij schrok en liep vervolgens gewoon door. Het is een bikkeltje en leert alles snel!

Update 03-08-2018: Bolek is een zachtaardig en verlegen mannetje. Hij is lief en blijft in de eerste instantie een beetje op afstand. Hij laat zich wel aanhalen, maar vindt het nog best spannend allemaal.

Intake 19-01-2018: Bolek en nestgenootje Lolek werden samen gevonden door Neli op de straat. Bolek is het meest enthousiaste pupje als hij eenmaal gewend is aan je. Het duurde even voor Bolek ontdooide bij ons team, maar het gebeurde wel. Wat een schattig pupseltje was het. Erg lief. 

Bolek plaatsen we niet bij kleine kindjes. Kindjes kunnen erg verrassend uit de hoek komen en dat met onzekere pupjes is geen goede mix. 

Maar Bolek zoekt wel zijn eigen plekje in Nederland. Mag dat bij u?

Details

Geboortedatum (geschat)
01 juni 2017

Video

Video