banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum (geschat) : 28 mei 2014
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 58
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :31-05-2017


Informatie

Update 28-02-2018: Het gastgezin vertelt:

Vlinder (door ons Vlin genoemd) is op 19 febr. 2018 bij ons in de opvang gekomen. 

Wij ervaren haar als een rustige, maar toch ook speelse hond. Naast lekker luieren en slapen vindt ze spelen met de baas en/of speelgoed ook erg leuk. Ze is zindelijk en kan een paar uurtjes alleen thuis blijven. Ze is dan los in huis met 2 andere honden erbij. 

Zodra de deurbel gaat of de post valt door de brievenbus dan slaat Vlinder aan. Dit is goed te corrigeren en ze reageert nu al een stuk minder heftig dan in het begin. Bij een vorige eigenaar las ze graag de post als ze alleen thuis was, maar dit is op te lossen met een externe brievenbus of postzak aan de brievenbus van de deur of gewoon trainen dat ze dat niet mag. 

Ze begroet visite vriendelijk en blaft hier nog een beetje bij, maar gaat daarna haar eigen gangetje. 

Onder begeleiding kan Vlinder prima traplopen, zowel naar boven als naar beneden. ’s Nachts heeft Vlinder bij ons de vrije keus waar ze in huis wil slapen. 

Meestal kiest ze voor de bank, maar languit op een lekker zacht kussen naast ons bed vindt ze ook een heerlijk plekje, ze slaapt de hele nacht door. 

Bij de vorige eigenaar kon zij niet tegen drukke kleine kinderen. Wij zijn dit aan het trainen en dit gaat al stukken beter, maar ondanks dat het contact met kleine kinderen beter gaat plaatsen we Vlinder niet bij een gezin met kleine kinderen. 

Ook heeft Vlinder bij de vorige eigenaar een aantal maanden samen geleefd met katten. In huis gaat dit prima !! Echter als zij buiten een kat ziet wordt ze attent en wil ze er het liefst achteraan. Ook dit is met een zachte correctie heel goed te corrigeren, ze heeft dan geen aandacht meer voor de kat en loopt gezellig mee verder. 

Buiten loopt ze bij ons nog aan de riem en naast de fiets lopen vind ze geweldig. Vlinder vindt bijna alle honden leuk en als je haar kort aan de riem houdt en geen contact laat maken met de andere hond(en) dan bromt ze van ontevredenheid. Vlinder kan soms iets feller reageren op onstabiele honden. Voor dominante honden deinst ze terug. 

Herrie van skateboards, motoren, afvalbakken, stepjes enz…kan Vlinder nu goed tegen, maar dit zal door de nieuwe adoptant ook goed begeleid moeten worden om een terugval te voorkomen. 

Vlinder is een prettige hond om mee te nemen in de auto. Bij ons ligt ze op de achterbank en gedraagt zich heel erg rustig. 

Vlinder heeft door diverse redenen (buiten haar schuld) in haar bijna 4 jaartjes jong al een aantal eigenaren gekend….eigenlijk té veel !! 

Haar allerlaatste baasje voor Vlinder moet daarom voldoen aan de volgende eisen: 

1. Bereid zijn om verder te kijken dan haar mooie uiterlijk. 

2. Ervaring hebben met honden. 

3. Consequent zijn in de opvoeding en regels kunnen stellen.

4. Bereid zijn om met Vlinder de toekomst aan te gaan. 

5. Vlinder nooit meer aan de kant zetten….wat er ook gebeurt !! 

6. Dingen met Vlinder ondernemen en écht tijd voor haar maken. 

7. Haar alle liefde en rust geven die zij nodig heeft voor de rest van haar leventje !! 

8. Vlinder in haar waarde laten. 

9. Een rustige en stabiele thuissituatie kunnen bieden. 

10. Tot slot…..vraag u zelf af wat u van een hond verwacht !!! 

Denkt u dat u minimaal aan het bovenstaande voldoet, dan bent u misschien wel de juiste persoon om naar deze bijzonder lieve trouwe hond te komen kijken !!

 

Intake juni 2014: Dit kleine witte pluizebolletje is net op tijd gezien in het gemeente-asiel. Niet alleen haar haartjes waren 'wit', maar ook haar tandvlees en haar oogleden. Vlinder zat onder de teken en was al behoorlijk leeggezogen. Het kleintje is direkt meegenomen naar de kliniek, waar er bij haar zo'n tweehonderd teken met de hand zijn verwijderd. Toen de dierenarts arriveerde, heeft ze ook nog een antitekenvloeistof opgespoten gekregen, waardoor er nog tientalle teken Vlinder verlaten hebben. De volgende dag heeft Vlinder een bloedtransfusie gehad en medicijnen tegen Babesiosis. Het was niet verwacht, maar Vlinder is sterk en heeft het gehaald.

Details

Geboortedatum (geschat)
28 mei 2014

Video

Video

Video

Video