banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum (geschat) : 25 december 2012
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 62
Schofthoogte Groot
Toegevoegd :07-04-2017
Telefoon: 0630708443

Informatie

Update 12-07-2016; Helaas zoeken we een ander baasje voor Tijgertje. Haar huidige baas vertelt:

Wij hebben ruim drie jaar geleden Tijgertje geadopteerd ( ze heet nu Nobby). Ik heb sinds een tijd een bijna fulltime baan, wat inhoudt dat Tijgertje dagen van acht uur alleen moet zijn. Zo lang alleen thuis, dat is niet goed. We hebben het er thuis over gehad, als Nobby een huis vindt waar er alle tijd voor haar is dan kunnen wij daar mee leven.

Tijgertje kan met katten en ze kan naast de fiets lopen. Ze blaft praktisch nooit. Dit meisje heeft een zacht karakter, kan nog wel schrikkerig zijn, maar dat houden de meesten. Tijgertje heeft geen harde, maar een een zachte hand nodig.
Los kan ze goed met andere honden, aan de lijn kan ze eerst nog wel eens lelijk doen, maar ze laat zich wel corrigeren.
Honden die ze kent, dan is ze helemaal door het dolle. Er zit zeker een windhond in, ze kan heel hard rennen!
Ze houdt er ook van om mee te gaan in de auto. We genieten van haar in het weekend, maar ik gun haar meer.

We wensen voor Tijgertje een leven waar er meer tijd voor haar is, misschien wel met nog een hond!

Tijgertje is ook vaker naar een pension geweest, waar ze in roedels verblijven, dat vond ze leuk! Wel eerst spannend, maar dat vind ze van de meeste nieuwe dingen.

Wie geeft Tijgertje wat ze nodig heeft?

Update 18 juni 2013 : Tijgertje is erg vooruit gegaan bij het gastgezin, ze is veel vrijer geworden. Ze wordt met de dag speelser en heeft echt lol in het leven. Gek op mensen: kinderen en volwassenen. Binnen heel aanhankelijk: knuffelen met haar oogjes dicht en neus in de lucht, echt genietend. Buiten lekker speels rennend en springend als een jong hert door het hoge gras. En toch is ze ook volgzaam, we kunnen haar lekker los laten lopen, ze houdt ons goed in de gaten. Een plezier om mee te wandelen.

Ze heeft inmiddels al veel geleerd. De stofzuiger is inmiddels als een bekend voorwerp en auto’s en brommers, die langs haar rijden, worden met respect behandeld, maar boezemen geen angst meer in. En schrok ze eerst nog van een klas kinderen, een week later vond ze de jeugdavondvierdaagse maar wat interessant, toen die langs het huis kwam.

Het is sowieso een leergierig hondje: geïnteresseerd kijkt ze naar alles wat nieuw voor haar is. Ze gaat keurig netjes zitten als haar etensbak op de grond wordt gezet en wacht dan tot ze mag eten. Ze zag hoe een andere hond met de bal speelde en kwam vervolgens enthousiast zelf een bal brengen om dat spelletje ook eens uit te proberen, zoooo leuk!

Ook andere honden benadert ze al met meer vertrouwen. Wel voorzichtig in eerste instantie, ze kijkt eerst de kat uit de boom. Is het een hond die ze al eerder gezien heeft, dan begint het uitdagen en spelen. Bij vreemde honden heeft ze een voorzichtige kennismaking nodig, maar ook dan speelt ze al snel. Je ziet haar genieten!

Update 23 mei 2013 : Tijgertje zit sinds een paar dagen in een opvanggezin in Nederland, het gaat goed met haar. Tijgertje is een schat van een puppy: speels, aanhankelijk en gek op de kinderen. Ze komt echt bij je knuffelen. Met honden die ze kent, speelt ze nu al fijn en ook met de kinderen speelt ze graag. Voor wat lekkers doet ze alles, dus we kunnen haar goed trainen. Ze loopt al hele stukken los en blijft dan keurig bij je.

Op een ongelukje na is ze zindelijk, zelfs ’s ochtends heeft ze geen haast om haar ‘bedje’ uit te komen. Tijgertje is nog geen held, ze is nog niet zoveel gewend. Naar andere honden toe reageert ze in eerste instantie angstig, zelfs een beetje paniekerig.

Ze vecht aan de andere kant van de lijn om los te komen. Dit deed ze ook toen ze een klas kinderen tegenkwam: een hoop herrie en een grote groep mensen, dat was even teveel van het goede. In dit soort situaties blijven we even staan. Eerst probeert ze te vluchten, dan kijkt ze om het hoekje van je benen naar het ‘gevaar’ en vervolgens ontspant ze en is het goed. We lopen een stukje op met dat wat ze net nog zo eng vond en ze heeft er weer een nieuwe, goede ervaring bij. Zo liep ze al ontspannen met een groep van drie Duitse doggen, helemaal stoer! Het is en blijft een puppy en de nieuwsgierigheid en leergierigheid wint het altijd.

Ze kent nog een heleboel dingen niet (stofzuiger, brommers, rare voertuigen) en heeft dus nog veel te leren, maar daar krijgt ze alle tijd voor. Ze is pas drie dagen in Nederland en het gaat al zó goed! Dit dametje komt er wel.

Update 05-04: Tijgertje knapt lekker op. Haar oren zijn wat verdwaald op het moment, maar ook dat komt helemaal goed. Waarschijnlijk gaan ze rechtop staan en dat past mooi bij haar lieve kop. Tijgertje is door het oog van de naald gekropen... maar ze heeft het gered. Wie laat haar een leven lang stralen?

Intake: Op het moment zit de puppyopvang in Roemenië vol en is er een stop afgesproken voor de opname van pups. Dat betekent dat buiten gevonden puppy's buiten moet blijven tot er weer ruimte is ontstaan door adopties.

Maar dan zit er een klein mager pupje te rillen bij een zwembad. Ondervoed, koud, en helemaal alleen.... Tijgertje mocht toch mee, haar daar te laten was te moeilijk. Ze heeft dus, ondanks haar ellende, enorm geboft.
Tijgertje heeft een groeiachterstand door ondervoeding, maar het gaat goed met haar. Ze mag lekker bij-eten, is veilig en krijgt de verzorging die ze nodig heeft. Ze is nu nog zwak en kwetsbaar, wat ook op de foto's te zien is. Maar ze is gered en zal vast en zeker opbloeien tot een stralend meidje.

Tijgertje heeft, op het nippertje, een tweede kans gekregen. Wie wil straks het baasje zijn van dit bofkontje?

Details

Geboortedatum (geschat)
25 december 2012

Video