banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 06 januari 2009
Leeftijd : Senior
Schofthoogte (cm): 55
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :13-12-2019
Datum geadopteerd :12 december 2020

Informatie

Update 13-12-2019: We zijn bijna weer een jaar verder en nog steeds geen uitzicht op een nieuw baasje voor deze oude baas. De 10 is Negru inmiddels gepasseerd en zijn oude botten liggen nog elke dag op de kille grond in de kou van de Roemeense winters. De grijze haren worden er ook meer en meer. Wie geeft deze lieverd, die ooit een familiehond was, nog een paar mooie jaren. Of zal hem dat niet gegund zijn?

Update: 12-01-2019: Die oude Negru kan nog wel een kunstje of 2. Hij haalde alles uit zijn hoge hoed toen ons team hem kwam bezoeken. En wat is hij leuk. Een echte mensenhond. Hij kan pootjes geven, bedelen om snoepjes, op zijn rug liggen, kusjes geven en een menspersoon diep in de ogen kijken tot het hart overslaat. Negru wordt dit jaar 10 jaartjes oud, zal hij dit in Nederland of Roemenië vieren?

Update 23-01-2018: Negru heeft een tijdje in de opvang bij een Roemeense mevrouw gezeten omdat hij aan zijn poot geopereerd was. Dit vond hij zo heerlijk. Nu verblijft Negru weer in het asiel. 

Negru kan prima omgaan met honden die hem niet willen overheersen, want Negru is zelf nogal een persoonlijkheid (dominant). Hij is nogal een ladiesman, behalve als er voer in het spel is. Dan wilt Negru met rust gelaten worden. 

Honden die druk zijn en met Negru willen spelen vind hij niet zo fijn, Negru is tenslotte een senior. Dus een rustig plekje als enige hond zou ideaal voor deze man zijn. Het baasje moet wel stevig in de schoenen staan, want Negru kan heel sterk aan de lijn zijn als hij zich enigszins bedreigd voelt buiten. Vooral de grotere honden. Met kleine hondjes heeft Negru geen problemen in het asiel. 

Intake 06-01-2016: Negru is een mooie lieverd met een droevig verleden.

Negru werd een aantal jaar geleden gered van de hondenvangers en door een gezin geadopteerd. Hij werd een echte familiehond, hij leefde in de tuin en was gelukkig. Hij leefde daar samen met vier andere honden. Negru's leven veranderde drastisch toen de familie te horen kreeg, dat het bazinnetje erg ziek was. Bazinnetje werd behandeld en geopereerd. Dit kostte zoveel geld dat het gezin hun huis verloor en dus ook de honden niet meer konden houden. Één hond werd herplaatst en de andere drie werden in het plaatselijke gemeente asiel geplaatst. Bazinnetje probeerde ze nog af en toe te bezoeken, maar de condities daar waren zo verschikkelijk en zo hopeloos dat het bazinnetje dit niet meer aan kon zien.

Een paar weken geleden was Red Panda in staat om Negru op te nemen in het adoptiecentrum. Hij bleek een flink pootprobleem te hebben. Röntgenfoto's werden gemaakt en het blijkt geopereerd te kunnen worden, waardoor hij kans heeft de poot weer normaal te kunnen gebruiken. Red Panda is bezig het geld in te zamelen om deze moeilijke en kostbare operatie te kunnen bekostigen.

Negru is een kalme lieve hond. Hij lijkt een beetje op een beer, maar in zijn hart is hij nog altijd een pup. Hij vindt het geweldig om in het bijzijn van mensen te zijn. U geloofd het misschien niet, maar Beer is een soort van schoothondje. Hij klimt met gemak op uw schoot: denkt namelijk dat hij een chihuahua is.

Negru is al getest met teefjes, en dat gaat prima. Met andere reuen is hij nog niet getest. Dit wordt zo snel mogelijk gedaan.

Negru zal uiteraard pas ná de operatie geadopteerd kunnen worden, maar we verwachten, dat deze operatie snel zal plaatsvinden. We zoeken een baasje, dat het waard vindt om op Negru te wachten.

Details

Geboortedatum (geschat)
06 januari 2009