banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 21 december 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 40
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :27-03-2017
Datum geadopteerd :14 juni 2019

Informatie

Update 13-05-2019: Alles gaat geweldig. Robin is erg blij en vrolijk, ook gehoorzaam en loopt lief aan het riempje. Alleen bij mannen af en toe nog wat bang, dus mijn man geeft hem eten en gaat met hem wandelen. Ook begint hij leuk met de bal te spelen. Je ziet, nu na 14 dagen in Nederland is zijn leventje weer heerlijk en is hij vol vertrouwen. Nu nog een geweldig baasje en/of bazinnetje vinden die hem begrijpen.

Update 07-05-2019: Na eerst wat roerige stappen gezet te hebben, in zijn nieuwe leven als huishondje op Nederlandse bodem, heeft Robin nu meer rust en vertrouwen gekregen bij het gastgezin. 

Het gaat prima en hij ontwikkelt zich als een leuke blije hond.
Robin heeft maar heel even de tijd nodig om de kat uit de boom te kijken maar als je zijn vertrouwen hebt is het ijs al snel gebroken. Hij houdt van aandacht en vindt het fijn om geaaid te worden.
Hij maakt elke dag nieuwe stappen en neemt daar bij de wat oudere hond in het gastgezin tot voorbeeld. Robin wil ook graag met Dolly spelen, dus een hondenmaatje zou erg leuk voor hem zijn. 
Hij is volledig zindelijk en kan al goed aan de lijn lopen. Als zijn opvangmama het tuigje pakt komt hij al vrolijk naar haar toe en weet hij dat ze gaan wandelen.
Vreemde mensen die aanbellen of plotseling binnen komen lopen moet hij nog  aan wennen en dan blaft hij wel wat tegen ze.
De katten in het gastgezin zijn geen probleem, daar schenkt hij geen aandacht aan.
Robin is een leuke, lieve en vrolijke hond die een dito baasje verdiend. Iemand met een ietsepietsje geduld en begrip voor een hondje dat alleen de eerste jaren van zijn leven een shelter heeft gezien. Bij de juiste baas zal dit aanhankelijke, grappige maar ook leergierige ventje een geweldig hondenmaatje zijn.

Update 30-04-2019: Robin is op Koningsdag naar Nederland gekomen om geadopteerd te worden. Helaas lukte dit niet en is hij, buiten de schuld van Robin om, bij een gastgezin geplaatst.

De eerste twee dagen waren niet leuk voor Robin, hij werd compleet met dwang overvraagd. En vers uit een Roemeens asiel en helemaal niks gewend te zijn,  is dat juist hetgeen wat er niet moet gebeuren.  Het arme mannetje was dan ook  helemaal de weg kwijt toen hij bij het gastgezin aankwam. Hij verstopte zich alleen maar en durfde ze niet aan te kijken.  

Maar.... hij heeft diezelfde nacht prinsheerlijk op de bank geslapen en heeft de tuin ontdekt. En een wonder gebeurde. De day after heeft het gastgezin een hobbie van Robin ontdekt: Het gras oppoetsen met zijn rug. Dat doet hij naar behoren erg goed. Hier en daar kan er nog iets aan deze talent bijgeschaafd worden. Maar dat komt goed. Ook kijk hij de mensen nu al aan en komt hij graag een aaitje halen bij de vrouw des huizes. 
We zijn op zoek naar iemand die deze pretletter begrijpt en niet dwingt om van alles te doen. Maar bij wie hij op zijn tempo het leven in Nederland mag ontdekken. Want geloof ons... alles is vreemd en eng voor een hond die nog nooit buiten een asiel is geweest. 
Wie deze man met korte kromme poten adopteert, heeft een lot uit de loterij. We zijn er van overtuigd dat hij ons de eerstkomende tijd verbaast gaat laten staan. 

Update 20-01-2018: Robin verblijft nog in het asiel bij Neli.Robin was in het begin een beetje bang maar ontdooide snel.We zoeken voor hem dan ook mensen met ervaring.

Robin wordt niet bij kinderen geplaatst.

Intake 25-03-2017: Robin is het broertje van Cindy, Ozzy en Herry. Ze werden met z'n vieren door Neli van de straat geplukt, daar waren ze waarschijnlijk gedumpt door één of geen.

Robin is een speels pupje, niet verlegen. Maar hij wordt niet geplaatst bij kleine kinderen.

Details

Geboortedatum (geschat)
21 december 2016

Video

Video

Video

Video