banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 12 oktober 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 33
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :26-03-2021
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 12-01-2021: Frits is een vrolijke, lieve hond die houdt van spelen, wandelen en lekker op schoot liggen. Hij heeft wel wat moeite met vreemde mensen en jonge kinderen, hij is het liefst alleen met zijn baasje(s). Frits heeft een juiste begeleiding nodig als hij met vreemde mensen wordt geconfronteerd. o.a. met visite. Ook reageert hij op vreemde geluiden, dan blaft hij; je kan hem er wel op wijzen dat dat niet gewenst is. 

Frits gedijt goed in een rustige omgeving, dus niet in een omgeving met veel verkeer en geluiden. Hij is geen stadshondje, een omgeving zonder al te veel prikkels is voor hem het beste.

Frits zoek een ervaren, geduldige en consequente baas die om kan gaan met zijn onzekere momenten. Een baasje dat verder kijkt dan zijn leuke uiterlijk, en hem verder wil en kan begeleiden bij de dingen waar hij nog moeilte mee heeft. Het is belangrijk dat zijn baasje genoeg tijd voor hem heeft. 

Frits wordt niet geplaatst in een druk gezin met kinderen, of met andere huisdieren. Frits heeft het liefst zijn baasje voor zich alleen.

Wie is de juiste match voor dit leuke ventje?

 

Update 19-11-2020: Frits houdt erg veel van wandelen en soms ook even lekker rennen. Hij dient wel aangelijnd te bljven. We komen tijdens de wandelingen veel honden tegen, met de ene gaat het beter dan met de andere hond. Frits vindt het fijn als andere honden even blijven staan zodat Frits ze beter kan besnuffelen. Dat neemt de stress weg. 

Wat we zoeken voor Frits is een ervaren baas, iemand die sterk in de schoenen staat. Iemand die hem de tijd wilt geven om te wennen en met hem te werken aan zijn angsten  
Ja blaffen doet hij ook maar dat is al voor 80% minder zolang jij hem laat weten wanneer het niet erg is om te blaffen en wanneer het niet gewenst is.
Frits vindt nieuwe mensen vaak nog  erg spannend en daardoor gaat hij blaffen en grommen.  
Wat in dat geval goed helpt bij Frits is om hem op een rustige plaats (in de bench) te zetten.  Laat hem zo op een veillige manier de mensen leren kennen.  Als hij ze goed kent dan zal het grommen ook minder worden.
Kinderen vind hij toch een beetje te spannend, ze zijn te onvoorstelbaar en te luidruchtig. Daarom zal Frits niet bij jonge kinderen geplaats kunnen worden.
Wij zoeken dus een rustig thuis, zonder kinderen of huisdieren. Iemand met genoeg ervaring en tijd. Het liefst in een rustige omgeving. Een huisje met een tuintje zou wel fijn zijn.
Nu de  leuke kanten van Frits, want JA die heeft hij zeker!!  As hij eenmaal gewend is aan zijn baasjes dan kan je geen lievere hond hebben.
Frits houdt er van om gezellig met je te spelen en te kroelen
Ook als je thuis komt is hij erg blij en wordt je enthousiast begroet. 
Mijn volwassen zoon daar is hij helemaal gek mee.
Hij is een echte lieverd met een kleine gebruiksaanwijzing. Wie tijd wil investeren en Frits wil begeleiden met de dingen waar hij nu nog moeite mee heeft zal een tophondje aan hem hebben! 
We hopen dat Frits snel zijn forever home zal vinden bij een geschikt en geduldig baasje.

Update 08-11-2020 :  Helaas nog geen goede match voor Frits en adoptanten. 
Frits is op zoek naar ervaren adoptanten die hem begrijpen, en hem goed kunnen begeleiden en hem daar echt de tijd en ruimte voor geven.

Update 28-10-2020 : Het gastgezin vertelt: Van de week heb ik veel met Frits gewandeld. We zijn veel honden tegen gekomen. Nu begin ik te merken dat Frits steeds minder op andere honden reageert. Hij loopt voorbij en kijkt even om.

Vandaag zijn we ook naar het honden losloop terrein geweest op een tijdstip dat er niet zoveel honden lopen. We kwamen er 1 tegen en daar heeft hij veel aan gesnuffeld  en ook aan het baasje. 
Dus weer een positieve  ervaring rijker we gaan er binnenkort nog een keer heen op een rustig moment. 
Dit is weer een grote stap vooruit voor  Frits. 

Update 09-09-2020 : Frits is, na een week, helaas teruggekomen van adoptie. Hij verblijft vanaf 7 augustus in een gastgezin. Dit is wat het gastgezin over hem vertelt: 

Frits had even de tijd en rust nodig om te wennen aan de nieuwe situatie en om het vertrouwen te krijgen. Hij is nu gewend en is een vrolijke jongen die altijd enthousiast reageert als hij zijn opvangbaasjes ziet. Hij houdt van knuffelen, spelen en aandacht.

Frits is wel wat jaloers op de andere hond in het gastgezin, hij heeft dan ook het liefst een baasje voor zich alleen. Ook katten en Frits zijn geen goede combinatie.
Frits kan goed even alleen thuis zijn. Hij is zindelijk en doet netjes zijn behoefte buitenshuis. Hij slaapt 's nachts in een bench voor zijn eigen rust.
Frits houdt niet zo van andere honden, ook buiten niet. Hij reageert dan op ze maar is hier steeds beter in te corrigeren. Als je een praatje maakt met mensen die een hond bij zich hebben, wordt hij wel snel rustig en snuffelt dan wat rond.
Kleine kinderen vindt Frits niet zo leuk. De onverwachte bewegingen van de kinderen vindt hij te spannend en hij gaat dan grommen als waarschuwing. Frits vindt een beetje rennen, spelen en gek doen leuk buiten. Hij moet wel aangelijnd worden gehouden.
Water vindt hij nog een beetje eng en daar zal hij niet in gaan. Maar hij vindt het wel prachtig om de eendjes een beetje achterna te zitten en het water in te jagen!
Frits kan wat waaks zijn. Als er visite komt dan geeft het gastgezin de mensen een klein hondensnoepje/koekje zo dat hij leert om het leuk te vinden dat er mensen langs komen.
We hopen dat Frits snel een geschikt forever home zal vinden. 
Hij zoekt een baasje met een rustig en stabiel huishouden zonder kleine kinderen of andere huisdieren. Een baasje dat alle tijd en aandacht voor hem heeft en hem verder wil begeleiden. Daar wil hij beste maatjes mee worden en de wereld mee gaan veroveren! 
Wie valt er voor dit lieve manneke met zijn mooie koppie?

Update 16-01-2020: Frits heeft niks ingeboet aan zijn humeur in het pension. Hij is eigenlijk alleen maar leuker geworden. Hij pakte ons team meteen in met zijn vrolijke humeur. Hij is zo'n grappige lieverd. 

Frits is een zeker hondje, dat alles aangaat met een flinke dosis vertrouwen. Daarom is hij ook vriendjes met iedereen. Hij zou in vele huishoudens kunnen wonen. Frits is ook speels en hij weet dat hij leuk is, en hij weet dit ook te gebruiken. Een heel slim hondje dus. Zijn lange lijf (49 cm) maakt hem eigenlijk nog grappiger. Bolle Frits kan is wel een tikkeltje te dik, dus in Nederland zou hij wel even op dieet moeten. 

Al met al is Frits een lot uit de loterij. 

Intake 01-12-2019: Frits zat in de ps in Barlad. We kregen een noodoproep van een rescuer uit Barlad of we konden helpen, want alle honden zouden eerdaags geruimd worden. We konden 8 honden uitzoeken, omdat er 8 plekken waren leeggekomen in twee pensions waar we honden plaatsen. 

Frits was het eerste hondje waar we meteen van wisten dat hij mee zou gaan. Enthousiast, leuk, vriendelijk, sociaal en super super knap. Dit hondje is echt een vrolijke Frits. Wat een fantastisch schatje is dit. We waren het dan ook snel eens. Vrolijke Frits moest en ging mee. 

Frits is overgebracht naar het pension Pets&Friends in Boekarest, waar ons team hem rond 12 december zal evalueren.

Details

Geboortedatum (geschat)
12 oktober 2016

Video

Video

Video

Video