banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 01 september 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 45
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :14-10-2019
Datum geadopteerd :

Informatie

update 12-12-2020: Lara is op 28 november in Nederland aangekomen, dit is wat het gastgezin over Lara vertelt : Het gaat ontzettend goed met Lara, het onzekere hondje dat we 2 weken terug mochten ophalen heeft een kleine metamorfose ondergaan. 

Lara is een heel lief en rustig hondje dat soms nog wat  afwachtend kan zijn.  Maar ze komt ons inmiddels wel zelf opzoeken en komt dan bedelen om aandacht en kriebels. Ze geniet van aandacht. 

Lara is wat kieskeurig met eten en is niet echt heel enthousiast over haar brokjes. Daarom wordt er wat vlees doorheen gemengd en dan eet ze het wel op. Lekkere koekjes of kluifjes daar heeft ze echter geen problemen mee.

De andere honden in het gastgezin vindt ze wel ok, inmiddels heeft de kleinste haar zo ver gekregen om te spelen (door te blijven “zeuren”en kadootjes te brengen).  De oudste wat grotere hond gaat ze nog wat uit de weg. 

In haar eentje rollebollen en met oude dekens en kussens sleuren daar geniet Lara zichtbaar van. Ze vermaakt zich wel. Speelgoed is nog niet echt haar ding dat kent ze nog niet zo goed, op een enkel pluchen beestje na.

Buiten lopen aan de lijn vindt Lara nog best spannend.  Dat is nog veel oefenen maar het gaat elke dag beter. Ze is zindelijk en doet haar behoefte ook keurig buiten. Bij elk voor haar vreemd geluid, voorwerp of vreemde mensen gaat ze stil staan. Als je haar even gerust stelt loopt ze onder zachte dwang weer netjes mee. Het gaat goed komen maar het heeft nog wat tijd, geduld en begrip nodig.

Achter op de afgesloten plaats vindt ze het niet eng, ze “vraagt”ook geregeld om buiten gelaten te worden om daar even te kunnen rondsnuffelen.

Lara gaat zelf in de (open) bench liggen als ze 's nachts gaat slapen. De bench staat dan in de gang. Het deurtje blijft dan open, ze sloopt niets. Ook niet als ze  alleen is overdag als het gastgezin even weg gaat. 

Lara herkent inmiddels ook haar naam al en het is leuk om te zien dat ze haar oren naar je toe richt en je met een scheef koppie aankijkt van: moet je mij hebben? 

Ze komt steeds wat meer los en geniet zichtbaar van haar nieuwe leven als huishondje.

Lara is een toppertje waar nog veel mee te bereiken valt. Een adoptant met wat ervaring zou prettig zijn en indien geplaatst met een andere hond zou een oudere, stabiele, hond (waar ze wat op kan leunen) de voorkeur zijn. 

Lara is geen hondje om in een druk gezin met bv kinderen geplaatst te worden. Ze past beter bij een rustigere huishouden in een rustige omgeving. Iemand die genoeg tijd en geduld heeft om haar verder te begeleiden . 

Waar staat het forever mandje van deze mooie lieve meid?

Intake 26-09-2019: Dit mooie grijze herdermixje is Lara. Ze is mooi getekend en rank en fijn gebouwd. Lara is een bescheiden dametje en is niet haantje de voorste. 

Ze was nieuwsgierig naar de snoepjes en naar ons team, maar ze durfde zich nog niet helemaal te geven. Met veel liefde, geduld en de juiste mensen en begeleiding gaat dit zeker goedkomen. 

Lara wordt niet geplaatst bij kleine kinderen en/of in een drukke huishouding/omgeving. 

Details

Geboortedatum (geschat)
01 september 2016

Video

Video