banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum : 06 oktober 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 40
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :14-02-2019
Datum geadopteerd :12 april 2019

Informatie

Update 28-03-2019: Diana is nog geen 2 weken in het gastgezin in Nederland en heeft zich al heel goed ontwikkeld.Daar ze de eerste dagen alleen maar onder de tafel gebivakkeerde, werd ze toch wel erg nieuwsgierig wat er nog meer te beleven viel in haar nieuwe onderkomen.Ze heeft zich inmiddels ontpopt tot een energiek, slim, ondeugend en aanhankelijk meisje.Het is een mooi hondje om te zien en ze heeft iets weg van een Friese stabij.Ze is al helemaal zindelijk en loopt netjes aan de riem. Het gastgezin denkt aan haar gedrag te zien dat ze ietsje jonger is dan in haar paspoortje wordt vermeld. Ze heeft ook echt nog puppystreken. Ze pikt graag pantoffels om daar mee op de bank te slapen en heeft ook al een rozenstruik uit tuin uitgegraven. Diana wil zo nu en dan haar tandjes ook wel in iets zetten wat daar niet voor bestemd is. Ze heeft dus wel wat opvoeding en begeleiding nodig. Ze is gevoelig voor verbale correctie en leert snel.Ze verveelt zich in ieder geval niet.

Daarnaast speelt ze ook met speelgoed dat wel voor hondjes is gelukkig bestemd zoals o.a. een flostouwtje. 
De katten vond ze eerst maar eng, maar nu vindt ze het best leuk om ze af een toe eens lekker te plagen.
Diana is gek op de zoon des huizes (20). Ze springt in zijn armen als hij thuis komt en maakt spelbogen voor hem. Hij krijgt ook regelmatig kusjes.
Met de andere hondjes in het gastgezin gaat het goed al moet ze door de oudste hond wel eens gecorrigeerd worden vanwege haar onstuimigheid. Met het kleine wat jongere hondje in het gaat het steeds beter. Ze slapen inmiddels ook regelmatig samen.
Buiten vindt ze echter vreemde honden nog erg eng. Dit is wel een puntje van aandacht waar aan gewerkt wordt en moet blijven worden. Er zit wel al verbetering in. Ze gaat niet meer in de vluchtmodus, maar wordt al wat nieuwsgieriger. Naar eenden en ganzen toe is ze buiten niet zo verlegen en komt haar jachtpassie naar boven. Ze zou daar het liefst achter aan jagen. 
Diana is een slim hondje met veelpotentie, aldus het gastgezin. Ze leert snel en het zou dan ook leuk zijn als ze ervaren actieve baasjes zou krijgen die wat met haar gaan ondernemen. Bijvoorbeeld met haar op cursus gaan.

Update 15-03-2019: Diana is naar Nederland gekomen en verblijft momenteel in een gastgezin. Meer informatie volgt snel.

Update 24-11-2018: Diana is bezocht door ons team. Ze zat in een hok en kwam er niet uit. Er bleek ook van alles aan de hand te zijn in de ps onder de honden en medewerkers. Mogelijk dat Diana hier flink onder de indruk van was. 

Intake 06-10-2018 : Diana is een gracieus meisje. Kennelijk heeft ze het één en ander meegemaakt de laatste tijd, ze was zeer wantrouwend. Maar met geduld, veel aandacht en liefde zal dit meisje het vertrouwen enigszins terug krijgen, ze ontspande toch op schoot. Diana wordt niet bij kleine kinderen geplaatst. De adoptanten moeten ervaren zijn met buitenlandse angstige hondjes, zodat Diana zich happy zal gaan voelen.

Deze hond (6390)verblijft in gemeenteasiel Calarasi. Wij doen ons uiterste best de adoptie soepel te laten verlopen, maar hopen op uw begrip wanneer het anders loopt dan gepland.

Details

Geboortedatum (geschat)
06 oktober 2016

Video

Video