banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum (geschat) : 24 februari 2015
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 28
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :24-01-2018


Informatie

Update 23-05-2018: Het gastgezin vertelt:

Moppie is nu 2 weken bij ons. De beschrijving van zijn karakter vanuit het Roemeense asiel kunnen we helemaal bevestigen. En eraan toevoegen dat Moppe zich ook heeft aangepastin huis. Hij was direct zindelijk en doet zijn behoeften netjes tijdens de wandeling. Hij is zelfstandig, zoekt zijn plekjes om te slapen (liefst in de zon) en dringt zich niet op. Toch is hij aanhanklijk en geniet duidelijk van een aai of knuffel. Ook ij bezoek reageert hij even afwachtend, maar komt er al snel gezellig bij en gaat zelf op schoot liggen. Moppie is sociaal met andere honden, en van hen leert hij hoe hier alles werkt. Het liefst wandelt hij ook met de hele roedel mee. Alleen wandelen vindt hij nog een beetje spannend. We wonen in een rustige omgeving, en kunnen hem zin in zijn eigen tempo laen wennen aan alles buiten. 

We laten hem af en toe al een paar uurtjes alleen (samen met de andere honden), dat is geen enkel probleem. Ook 's nachts verblijft hij in een ruimte samen met de roedel. We hebben zelf geen katten, maar merken dat Moppie nauwelijk reageert op katten buiten. Hij heeft geen uitgesproken jachtinstinct. Wel begint hij af en toe wat rond te snuffelen in de tuin en vond hij een composthoop erg interessant (muizen)!!!

We kunnen geen gedragsproblemen ontdekken bij Moppie en eigenlijk alleen maar een conclusie treken dat hij een gemakkelijk hondje is met geen bijzondere behoeftes. Hij is gek op eten, dus ook gemakkelijk te belonen en slim genoeg om te leren. Moppie is zo lief en aandoenlijk, echt een topper!

Update 14-05-2018: Moppie ligt al lekker te rollebollen in het gras, heeft goed geslapen, keurig buiten geplast, geniet van het eten en kijkt tv. 

Update 13-05-2018: Moppie is in Nederland aangekomen en mag even lekker bijkomen bij zijn gastgezin. 

Intake 19-01-2018: Het is natuurlijk overduidelijk waarom dit mooie zwarte hondje Moppie genoemd wordt... Want een Moppie is een heel lief ventje. 

We leerden Moppie kennen in het dodingsstation. Hij heeft het geluk om één van de gereserveerde honden te zijn voor onze stichting. 

Moppie is een zachtaardig hondje. Hij wacht af en kijkt wat er gebeurt. Als het er goed en veilig uitziet, dan gaat hij kijken en zoekt contact. Hij zal ongetwijfeld wat tijd en geduld nodig hebben om bij te komen eenmaal in Nederland. We zoeken dan ook baasjes die hem dit willen geven. Uit ervaring weten we dat u dan een topper in huis haal. 

Deze hond (5913) verblijft in een gemeenteasiel. Wij doen ons uiterste best de adoptie soepel te laten verlopen, maar hopen op uw begrip wanneer het anders loopt dan gepland.

Details

Geboortedatum (geschat)
24 februari 2015

Video

Video

Video