banner3

 

Mieutzi vermist

Geplaatst op 15 april 2016, 16:52

 
In juni 2014 leerden we Mieutzi kennen. Ze zat in een klein asieltje in Slatina dat gerund werd door een mevrouw. Deze mevrouw bleek ongeneeslijk ziek en Gratiela ontfermde zich over de honden en dus ook Mieutzi. Ze kwam bij ons op de website en we zochten een baasje. Maar dit baasje kwam niet. Terwijl Mieutzi zo'n hartelijke en lieve hond was. 
Mieutzi bleek een echte Houdinie te zijn, het dametje wilde zo graag het asiel van Gratiela ontvluchten dat ze aan de ketting moest. De zieke mevrouw is in 2015 overleden en toen is het Mieutzi ook gelukt om te ontsnappen. Wij denken dat Mieutzi haar baasje zo erg miste en het wachten zat was, dat ze haar is gaan zoeken. 

We hopen dat het goed gaat met Mieutzi en dat ze veilig is. Misschien wel met een lief baasje. 


Tania vermist

Geplaatst op 20 januari 2016, 00:39

Geboortedatum 14-01-2007

Begin 2014 waren Ton en Bianca in het gemeente asiel in Calarasi. Daar zat Tania, ze had pups. De volgende keer dat Bianca en Ton in dit asiel kwamen, waren de pups bij Tania weggehaald. Deze kleintjes waren bij andere grote honden gezet. Neli had Tania met de pups opgehaald, helaas overleefden de pups het niet, ze overleden allemaal. Tania mocht bij Neli wonen. 

Eind 2015 is Tania uit het asiel van Neli ontsnapt en is ze niet meer gezien. We hopen van harte dat Tania een veilig plekje heeft gevonden. Of ooit de weg terug naar Neli vindt. 


Barbie

Geplaatst op 10 augustus 2015, 16:18

Geboortedatum: 14-12-2008

Barbie werd vorig jaar gevonden in Roemenië door de man van Simona. Ze was smering, nat en ze ziek. Simona, die haar verzorgde, ging met Barbie naar de dierenarts en Barbie krabbelde helemaal op. Toen Barbie helemaal beter was nam Simone's man Barbie weer mee naar zijn werk en zette haar in de tuin bij haar vriendjes. Barbie is tot twee keer toe de tuin uitgewandeld. De eerste keer werd ze gevonden, de tweede keer in januari 2015 niet. We weten dat kleine hondjes geen schijn van kans hebben op de straten van Roemenië, maar we hopen dat een lief baasje verliefd werd op Barbie en haar opgenomen heeft.


Dia

Geplaatst op 27 januari 2015, 13:25

Dia  Geboortedatum: 02-04-2010

Dia woonde in en rond het asiel van Carmen. Dia is een talent in het klimmen en kan ook over het hek klimmen. Ze is een ontzettend leuke hond, een heerlijk kroelkont. Een vriendin voor iedereen.

Op 7 december hoorde we dat Dia al 6 dagen verdwenen was. Carmen vertelde ons dat jagers in de buurt van het asiel aan het schieten waren. Dia is ontzettend bang voor schietgeluiden en is waarschijnlijk uit paniek weggerend. Er is overal gezocht, maar Dia is niet gevonden. Omdat Dia zo vriendelijk is voor mensen zou ze ook gestolen kunnen zijn, wie zal het zeggen?

We hopen zo dat Dia snel weer thuis komt en dat ze dan snel naar Nederland mag komen.

Dia, we duimen dat je het goedmaakt. 

  


Gemist: Mihela, Hagi, Bobitza en Marinica

Geplaatst op 1 januari 2014, 21:04

De 4 kleine scheetjes, Bobitza, Mihela, Hagi en Marinica werden samen met Christina, Stefan en Emiel opgevangen door een Roemeens opvanggezin.

Christina, Stefan en Emiel werden geadopteerd in het buitenland en dat was goed nieuws. De andere vier stonden nog op de adoptielijst, maar het opvanggezin besloot de hondjes zelf te houden. We hadden liever gehad dat ze op de adoptielijst waren blijven staan.

We hopen dat het goed met ze gaat en dat ze een fijn leven hebben. 

                     

 

Suri

Geplaatst op 20 oktober 2013, 10:43

Geboortedatum: 25-12-2009.

Suri leeft alleen op de straat bij de poort van het asiel in Popesti. Omdat er geen plek meer was in het asiel. Suri werd gevoerd en verzorgd door Raluca Iordan. Ook hield Raluca een oogje in het zijl over Suri. Suri leefde in een klein groepje honden die elkaar gezelschap hielden. 

Op een dag hoorde we dat Suri verdwenen was uit de groep. Raluca had gehoord dat Suri door een mevrouw is meegenomen die voor Suri wilde zorgen, maar dan zou Suri wel in de tuin aan de ketting moeten doorbrengen. Wat waar is van dit verhaal weten we niet. Maar we hopen dat Suri een beter leven heeft dan als kettinghond haar leven te volbrengen. 

Suri je verdient zoveel beter. 

Misschien zien we je ooit nog eens. 


Betty

Geplaatst op 20 oktober 2013, 10:25

Geboortedatum: 15 mei 2012

Betty werd moederziel alleen gevonden op straat door een lieve Roemeense mevrouw. Deze mevrouw zag dat Betty bijna aangereden werd door een auto en redde haar snel van de straat. Eenmaal thuis bleek dat Betty doof was en alleen maar hoge tonen hoorde. Dat is gevaarlijk als je als straathondje moet overleven.

Betty had alles mee om geadopteerd te worden. Ze was ontzettend schattig, had hele mooie ogen en was lief voor alles en iedereen. 

Alleen mocht het allemaal niet zo zijn, want Betty is verdwenen. Betty zag de kans om door een open deur te ontsnappen bij haar opvanger. Ze is niet meer gevonden.

Wij hopen dat er iemand op haar mooie ogen is gevallen. En dat ze nu een heel fijn leven heeft bij een fijn baasje. Op minder mogen we niet hopen.


Stephanie

Geplaatst op 5 mei 2013, 20:43

stgeboortedatum: 25 september 2012

In november 2012 liep Stephanie helemaal alleen over straat, er waren geen andere puppy's of volwassen honden in de buurt. Ze was maar 7 weken oud. Een Amerikaanse vrouw die de helft van het jaar in Roemenië woont, nam Stephanie op in haar huis. Het puppy kwam op onze adoptielijst te staan.

Maar toen de vrouw naar de VS moest zette ze tot onze grote schrik kleine Stephanie terug op straat.

Er werd lang en intensief naar haar gezocht door veel mensen. Rond de plaats waar ze het laatst werd gezien werden posters opgehangen. Helaas, deze lieve pup die welkom was in Nederland verdween in de gevaarlijke straten van Boekarest.

Little puppy Stephanie, where are you??


Lety

Geplaatst op 3 mei 2013, 23:12

le

geboortedatum: 18 augustus 2012

Lety leefde buiten, samen met haar vriendje Ralph. Maar iemand maakte zich zorgen over hen. De winters in Roemenië zijn zo koud en de puppy's zouden dat niet overleven. Dus nam de Roemeense vrouw hen in huis, hoewel ze al 2 honden had en er een baby op komst was. Ze zou hen opvangen tot er baasjes gevonden waren.

Er zijn baasjes voor Lety en de reis wordt gepland. Dagelijks worden Lety en Ralph naar buiten gelaten om te spelen met een groepje straathonden. Helaas verdwijnen ze spoorloos en de straathonden ook... 

Lety, je wordt nog steeds vermist, maar vooral door velen gemist.


Ralph

Geplaatst op 5 april 2013, 22:57

geboortedatum: 16 juni 2012

Ralph leefde op straat samen met zijn vriendinnetje Lety. Omdat de winter naderde nam een Roemeense vrouw hen in huis. Ze had het erg te doen met deze lieve pups. Ze zouden de winter niet overleven. Ondanks dat ze al twee honden heeft en een baby onderweg is, nam ze de hondjes liefdevol op.

Elke dag liet ze hen even naar buiten, ze speelde met wat honden op straat en kwamen netjes weer terug. Tot ze verdwenen. Ook de straathonden waarmee ze speelden waren weg. Naar Lety en Ralph is gezocht maar ze zijn nooit meer gezien.

Lieve Ralph. Nog altijd vragen we ons af wat er met jou en Lety is gebeurd. We hopen op het beste.

 

 

Nick

Geplaatst op 5 februari 2013, 22:44

geboortedatum: 1 februari 2007

Met een paar andere honden overleeft Nick bij een sportveldje. Er staan wat oude vervallen tribunes en een gebouwtje. Mensen voeren de honden. Er is belangstelling voor Nick, hij wordt gereserveerd en klaargemaakt voor de reis naar zijn baasjes. Alles is in orde, alleen nog wachten op de datum van vertrek en zolang wordt Nick bij zijn roedeltje gelaten, omdat hij dat gewend is.

Dan verdwijnt hij. Nick is spoorloos...

De andere honden zijn er nog wel. Maanden verstrijken maar Nick wordt niet teruggezien. We hopen dat iemand hem mee heeft genomen om hem een beter leven te geven...

Nick, we zijn je niet vergeten.