banner3

Paky

Op 19 april 2012 is Lucky (Frumuchica) bij ons komen wonen, in het begin nog wat schuchter en afstandelijk. Nu uitgegroeid tot een vrolijk en enthousiast, speels hondje.
Afstandelijk nog steeds een beetje, maar na alles wat ze heeft meegemaakt in Roemenië, niet zo verwonderlijk. Ze kan op de meeste plekken lekker los banjeren door het hoge gras, door de duinen en op het strand.
‘s Morgens springt ze soms op bed en ligt dan parmantig tussen ons in. Kortom een heerlijk, lief knuffeltje die we niet meer kunnen missen! Toch geeft het ons een triestig gevoel dat we haar niet altijd begrijpen, vooral als ze stilletjes in haar mandje gaat liggen of onder het bed.Daardoor kwamen we op het idee om een speelkameraadje erbij te adopteren, als extra gezelschap en om Lucky te stimuleren.

We hebben erg getwijfeld aangezien Lucky erg op zichzelf is, en misschien geen andere hondjes duldde. Samen met Dogs Adoptions Nederland hebben we verschillende hondjes overwogen en uiteindelijk vielen we voor Paky. De foto’s en de beschrijving spraken ons erg aan en we besloten hem te adopteren. De verschrikkelijke slachting van straathonden in Roemenië was inmiddels ook in volle gang, en dat heeft ons besluit ook enigszins beïnvloed. Hoe sneller we Paky hierheen konden halen, hoe beter.

Op 29 september 2013 kwam Paky aan op Schiphol, eindelijk konden we hem in onze armen sluiten. We waren gelijk verkocht door zijn lieve en knuffelige aard.

Zoals verwacht ging de kennismaking tussen Lucky en Paky erg moeizaam, het ging met veel gestoei en soms gegrom gepaard. Paky is een kampioen charmeurtje en een knuffelaartje eerste klas, er zit totaal geen agressie in dat beestje. Behalve soms naar andere reutjes, daar wil hij nog wel eens flink fel op reageren. In ieder geval heeft hij een heel ander karakter dan Lucky. Lucky heeft helaas ook meer meegemaakt en is daardoor een beetje getraumatiseerd en afgestompt.

We geven Lucky en Paky de tijd en de ruimte om aan elkaar te wennen, en we zullen er alles aan doen om ze het leven te geven wat ze verdienen: een warm nest, lekker knuffelen en vooral heel veel liefde en respect!

Groetjes,
Richard & Ron