banner3

Geplaatst op 1 juli 2016, 16:37
Uitbraak hondenziekte in het asiel van Neli
21-09-2016
Voor Neli (en voor elke asielhouder) is haar grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden: er is distemper (hondenziekte) in het asiel uitgebroken.
Tot nu toe zijn er helaas al 4 honden overleden. Vandaag hebben we te horen gekregen dat Valentina ook is overleden. 
13 honden zijn positief voor distemper en onder behandeling.
De huidige behandeling wordt gedaan met Canglob en kost 80 euro voor 10 kilo hond. (alle 13 zijn onder behandeling)
Neli probeert de kennel waar het is uitgebroken af te schermen en heeft daarvoor platen en cellofaan laten maken (zie foto's). Maar vandaag hebben we te horen gekregen dat de distemper ook in de kennel ernaast is besmet. Ook dit wordt morgen geisoleerd. 
In Boekarest is een dierenarts druk bezig een preventief serum te maken.
Dat serum houdt in: Er wordt van een gezonde hond, die kort geleden geënt is (minder dan een maand geleden), bloed afgenomen. En hiervan wordt een serum gemaakt. De bedoeling is dat alle 150 honden bij Neli dit serum gaan krijgen.
Hier zijn we druk mee bezig om dit te realiseren. 
 
U snapt waarschijnlijk wel dat dit een hoop geld gaat kosten. En daarom hebben we hulp nodig. Uw hulp, want elke dag komen er besmette honden bij. Kleine honden, maar ook grote honden. 
Wilt u een donatie geven voor de honden van Neli, dan kunt u dit overmaken naar:     
Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30 

Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht
Onder vermelding van: Hondenziekte Neli

Vanuit het buitenland:

IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABONL2U   

____________________________________________________________________________________________________________

Update 01-07-2016:

Eergisteren zijn er 11 honden van het pension geënt. Na drie dagen kan er dan bloed van deze honden afgenomen worden en kan daar een serum van gemaakt worden. Uiteraard zijn deze 11 honden eerst getest op bv harmworm. 

Gisteren heeft Romy Paun al een serum (wat eerder gemaakt is van het bloed van de honden van een Roemeense opvanger) naar Neli kunnen brengen. Hier heeft zij 16 honden in de besmette kennel mee kunnen vaccineren. 

Ook heeft Neli al meer platen kunnen kopen en 17 meter cellofaan kunnen kopen en is hiermee de besmette kennels aan het isoleren. 

We hebben gisteren te horen gekregen dat ook Nemo en Sprokkel. Hiermee komt het aantal met distemper besmette honden op 13 honden.  

Er is gelukkig ook goed nieuws te melden: Gereserveerde Cleo is negatief getest op distemper. Zij zal alleen niet in juli meekomen. We gaan geen enkele risico nemen honden uit het asiel van Neli nu naar Nederland te vervoeren. 

En is er inmiddels er al een prachtig bedrag van € 1.199,50 door u gedoneerd. Wat een supermooi bedrag. Dit bedrag is inmiddels alweer uitgegeven aan dierenartskosten en isolatiematerialen. Dus blijf alstublieft doneren, het is zo hard nodig. 

  

  

_____________________________

Update 04-07-2016:

Neli vertelde ons dat Claus en Cookie inmiddels ook distemper postitief zijn. Shogun had een hoge temperatuur, maar gelukkig niet positief voor deze ziekte.

72 Vaccins met serum zijn vandaag naar Calarasi gegaan. Neli is begonnen met honden te vaccineren.

Romy Paun heeft zelf 21 honden die geënt gaan worden en waar we dan drie dagen op moeten wachten zodat ook daar bloed afgenomen kunnen worden om het serum te maken. Maar eerst moeten deze honden nog getest worden op andere ziektes.

 En dan kan begin volgende week de rest van het serum pas naar Calarasi.

De honden die besmet zijn moeten 3 á 4 injecties hebben. De honden die niet besmet zijn maar 1. Dus we hebben behoorlijk wat nodig. Het geld dat er is ingezameld is inmiddels al uitgegeven. Dus blijft aub doneren.

Rabobank rekeningnummer: NL95 RABO 0132 7530 30
Ten name van: Stichting Dogs Adoptions Nederland, te Sliedrecht
Onder vermelding van: Hondenziekte Neli

Vanuit het buitenland:

IBAN: NL95RABO0132753030
BIC: RABONL2U

_______________________________________________________________________________________________________

Update 09-07-2016:

Deze week heel veel slecht nieuws gehoord:

Helaas hebben we vernomen dat Cocutza ook is overleden aan de distemper. Het aantal overleden honden komt hiermee op vijf. Heel erg triest. Neli is er verschrikkelijk aan toe. 

Ook hebben we gehoord dat Crina,Frumushica, Nero, Lady en Lucky Boy besmet zijn. En ook bij hen de behandeling is gestart. Met deze honden erbij zijn er nu 20 honden besmet met distemper in het asiel. Er lijkt geen eind aan te komen. 

Gisteren zijn er 21 honden bij Romy Paun getest en er bleken 6 honden positief op hartworm. Van de 15 honden die geen hartworm hebben wordt er zondag weer serum gemaakt. Romy kan dit pas dinsdag brengen. Van deze 15 honden waarvan bloed afgenomen kunnen worden, waar ongeveer "maar" 100 entingen gedaan kunnen worden. 

Maar gelukkig was daar een lichtpuntje. En dat lichtje waren jullie, de donateurs. Op dit moment is specifiek voor de bestrijding van de hondenziekte bij Neli € 2.724,50 ontvangen. Dat is zeer mooi nieuws. Mede door een donatie van een bedrijf, welke graag anoniem wil blijven. Allemaal hartelijk bedankt!

 

  

__________________________________________________________________________________

Update 12-07-2016:

Vandaag helaas te horen gekregen dat één van de pups van Lady Liberty is overleden. Het pupje vertoonde al neurologische symptomen.  

Nemo, waarvan getest is dat hij positief is op hondenziekte, is niet lekker. Zijn temperatuur is over de 40 graden. Neli doet er alles aan om zijn temperatuur te laten dalen. Nemo is onder behandeling. 

Neli heeft de hulp gevraagd aan huisvriend Gabi. Hij gaat met honden naar de dierenarts.

Ook adoptie op afstand honden Philip, Zara en Nick zijn positief getest op hondenziekte. Ook zij worden behandeld. Bijna alle kennels hebben besmette honden. Er lijkt geen ontkomen aan. 

We hopen zo dat hier snel een einde aan komt. 

____________________________________________________________________________________________________________

Update 15-07-2016:

Treurig nieuws. Nemo is ook overleden aan de gevolgen van hondenziekte. En nog meer honden zijn besmet zoals Craciunica en Lucky. We houden onze harten vast. En leven zeer mee met Neli, die dit elke dag moet doormaken. 

Neli heeft deze week weer 122 serums ontvangen. 

Bianca en Ton gaan dit weekend naar Roemenië en zij zullen het asiel van Neli bezoeken. 

Ook zeer mooi nieuws: We hebben al een zeer mooi bedrag van € 3.769,50 van u aan donaties mogen ontvangen. Ontzettend bedankt.

________________________________________________________________________________

Update 20-07-2016:

Vanaf afgelopen vrijdag zijn er gelukkig geen nieuwe besmette honden bijgekomen. Alleen is wel pupje Nor ziek geworden. Hij heeft longontsteking en Neli heeft hem naar huis genomen, de test voor distemper was gelukkig negatief. 

Dick , Sofia , Azura , Blanca  and Donna , die ook in de kennel met Lulu zaten, zijn getest. De uitslag was negatief. 
 
Goede bekende Dudu is ziek worden, maar gelukkig geen distemper. Hij zit wel aan de antibiotica.

Aanstaande donderdag komt dierenarts Augustin naar het asiel om de honden te checken.  

Het weekend wordt er begonnen met vaccineren van de gezonde honden, na 2 weken wordt deze enting herhaalt. Alle honden zullen dus uiteindelijk 2 keer geënt gaan worden. Ook worden de honden voor zaterdag allemaal eerst ontwormd.  Dit alles kost een hoop geld. We hebben al een prachtig bedrag gedoneerd gekregen, maar dit zal niet genoeg zijn. We zijn van goede hoop dat er nog een mooi bedrag bijkomt. 
 
________________________________________________________________________________________________________
 

Update 22-07-2016:

Vooralsnog hebben we geen nieuwe meldingen gekregen van besmette honden. Hopelijk is het ergste voorbij en kunnen we "voorzichtig" optimistisch zijn. 

Hieronder ziet u de donaties en uitgaven van de dierenartskosten bij Neli. 

Ontvangen voor de hondenziekte bij Neli

Totaal             € 3.769,50

Uitgegeven      - € 2.404.66

-----------------------------

Over              €  1.364,98

Deze rekeningen uit Roemenië tot 9 juli zijn gezonden en betaald. We hebben en verwachten meer rekeningen vanuit Roemenië en onze penningmeester heeft aangegeven met de huidige donaties, hoe geweldig ook, we dit niet gaan redden. Meer donaties zijn nodig om alle honden bij Neli te vaccineren. 

_________________________________________________________________________________________

Update 29-07-2016:
 
Tussenstand donaties 29-07-2016: We hebben al een mooi bedrag van €3.839,50 van u gedoneerd gekregen. Inmiddels hebben we al een bedrag van €4.050,16 uitgegeven aan de kosten voor de honden. Dit is al meer dan er opgehaald wordt. En er zal nog meer geld uitgegeven moeten worden. Dus we hopen nog ietsje meer geld op te halen, zodat we in ieder geval quitte kunnen staan. Helpt u mee met de laatste loodjes?    
 
__________________________________________________________________________________________________________________

Update 05-08-2016:

We hebben al een schitterend bedrag gedoneerd gekregen van:
€ 3.839,50. Alleen hebben we een bedrag €4.555,99 uitgegeven aan dierenartskosten. We hopen dit tenminste dit bedrag nog bij elkaar te kunnen inzamelen. 

__________________________________________________________________

21-09-2016:

We willen iedereen bedanken voor alle hulp aan de honden van Neli. We stoppen met deze actie, aangezien er hier geen donaties meer voor binnenkomen en de voeractie nodig gestart moet worden