banner3

Geplaatst op 04-03-2019
Aanbevolen:
Geslacht : Reu
Geboortedatum (geschat): 29 september 2018
Leeftijd : Pup
Schofthoogte (Geschat in cm): 40
Schofthoogte Middel
Toegevoegd :04-03-2019
Telefoon: +31 (0) 6-37403780


Informatie

Update 03-03-2019: Martinel is op 23 februari in Nederland aangekomen. Dit is wat het gastgezin over hem vertelt: Martinel is een prachtige hond, na de vliegreis is hij bij ons aardig thuis, heeft al 2x in de sloot gelegen, omdat hij schijnbaar niet wist wat water is. De eerste dagen heeft hij veel zitten piepen als wij er niet waren of naar bed gingen. Maar leerde dat het best ok was in zijn mand of op het hondenbankje, tussen de andere honden.

Je merkt dat hij weinig gewend is, als er bezoek komt, kruipt hij weg uit angst, met brokjes is hij wel weer terug te lokken, maar blijft in eerste instantie blaffen, op gepaste afstand. Hij houdt erg van kroelen, het is nog echt een jonge hond en je merkt dat hij wel mensgericht is, als je zijn vertrouwen gewonnen hebt, is het ok.

Met mijn andere 3 honden is het dikke pret, ze accepteren hem, omdat hij zich gemakkelijk aanpast. Als de grootste hond een waarschuwing geeft om de teef van het gastgezin met rust te laten, doet Martinel dat onmiddellijk.

Zindelijk zijn is nog wel lastig, al doet hij het netjes op een krant of oude handdoek, dit gebeurt vooral ’s nachts, overdag gaat hij voor de deur zitten en plast dan netjes in het gras. Ondanks dat we hem niet in een bench houden, heeft hij niks kapot gebeten, hij kluift graag op een bot en vermaakt zich daarmee. Aan de lijn lopen vindt hij lastig, hij blijft het liefst zitten, als de andere honden vooruit lopen gaat het beter.

Martinel verdient een baasje die ervaring heeft met honden en geduldig is, die hem over zijn onzekerheid heen helpt. Een baas die stevig in zijn/haar schoenen staat.

Ik merk dat hij zich optrekt aan het rustige gedrag van mijn eigen honden, dus het zou fijn zijn voor Martinel bij een andere, oudere hond. Voor kinderen is hij lief, mijn zoon is gek met Martinel en andersom. Qua bouw en uitstraling wordt het een hele mooie hond. Een flinke hond die wel de ruimte nodig heeft.

Als de juiste baas zich aandient, zullen wij hem erg missen, hij heeft ons binnen een week van hem laten houden!

Update 10-02-2019: Martinel kan het prima vinden met de overige honden uit zijn kennel. Katten zal zeer waarschijnlijk ook geen probleem zijn. Wanneer er goed en verstandig met Martinel omgegaan zal worden, kan hij bij oudere kinderen.

Intake 13-12-2018 : Martinel is niet meer dat kleine pupje in dat rode jasje. Hij is alweer een flink stukje gegroeid. 

Martinel en twee ander pups werden in november 2018 door een vriend van Neli gevonden in een veld. Ze waren daar klaarblijkelijk gedumpd door iemand. Ze zaten helemaal onder de vlooien en doornen. En ze waren erg mager en uitgedrogd. 

Helaas hebben de twee andere pups het niet overleefd en daarom willen we voor Martinel alles uit het leven halen. Hij moet namelijk zijn leventje voor 3 leven. En dat betekend een geweldig leven. En dat krijg je niet in een Roemeens asiel, hoe aardig de asielhoudster ook is. 

Martinel is een leuk en speels pupje. Hij speelt graag met andere honden. Martinel is wat voorzichtig naar mensen, dus geduld is zeker gewenst bij een nieuw baasje.De verwachting is dat hij geen klein hondje blijft, maar uitgroeid tot een prachtige grote hond. 

Martinel wordt niet bij kleine kinderen geplaatst.  

Details

Urgent
Nee
Geslacht
Reu
Video
https://youtu.be/SfXIE4QhmME
Geboortedatum (geschat)
29 september 2018
Schofthoogte (geschat)
40

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video