banner3

Geslacht : Reu
Geboortedatum : 21 december 2016
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (cm): 35
Schofthoogte Klein
Toegevoegd :25-05-2021
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 06-07-2021: Herry doet het uitstekend in het gastgezin. Hij maakt nog steeds stappen en ontwikkeld zich prima. Hij gaat steeds meer genieten van menselijke aandacht. Visite vindt hij niet meer eng en hij komt bij iedereen knuffels en aaitjes halen. Wat lekkers is ook goed natuurlijk. Maar niet te veel lekkere hapjes want Herry is mooi afgevallen en inmiddels op zijn streefgewicht. 
Herry weet zich buitenshuis ook goed te gedragen en is al eens mee geweest naar een restaurant. 
Herry zoekt een sportief baasje dat lekker veel met hem gaat wandelen en voldoende tijd en aandacht voor hem heeft. Wie geeft deze lieve en gezellige kroelkont zijn eigen forever home?

Update 25-05-2021: Het gaat goed met Herry in het gastgezin, hij heeft het heel erg naar zijn zin. Herry was hoofdzakelijk erg gericht op zijn pleegmama, daarom laat nu iemand anders hem af en toe uit, zodat hij ook daar aan kan wennen. 
Met het hondje van het gastgezin kan hij goed overweg. Samen kunnen ze wel even alleen thuisblijven, dat gaat prima. Herry blijft dan met het andere hondje gewoon los in de woonkamer en sloopt niets.
Herry is inmiddels ook al een keer mee geweest op vakantie met de auto. Dat vond hij prima. Hij gaat dan lekker slapen bij een langere autorit, geen enkel probleem voor hem. 
Aan de riem lopen kan hij prima en hij vindt het geweldig om aan een lange (sleep)lijn rondjes te rennen in het park. Herry houdt er van om lekker te gaan wandelen. Hij is inmiddels ook al goed afgevallen. 
Herry is klaar voor een eigen huisje. Voor Herry zoeken wij een rustig huishouden zonder katten en kleine kinderen. Een andere hondje zou fijn zijn maar hij kan ook als hondje alleen mits hij niet te veel alleen thuis is. Iemand die dus veel tijd en aandacht voor hem heeft en regelmatig met hem gaat wandelen. 
Wie heeft een mandje voor deze kleine knuffelbeer?

Update 28-02-2021: Herry is op 27 februari in Nederland aangekomen en mag bij een gastgezin even bijkomen van de reis. Dit is wat het gastgezin over Herry vertelt: 

Herry, de kleine mollige man, heeft heel veel liefde te geven. Als hij je eenmaal in zijn hart heeft gesloten is hij zeer loyaal, aanhankelijk en absoluut een knuffelkontje. Hij zou het heerlijk vinden om de hele dag aandacht te krijgen, met je te knuffelen en over zijn buikje gekriebeld te worden.

Hij kan goed opschieten met andere honden, maar hij zou ook als enige hondje geplaatst kunnen worden. Zodat elke vrije minuut aan hem wordt besteed.

Katten vindt hij geweldig maar alleen om achteraan te jagen, dus Herry en katten is geen goede combinatie. Hij wordt niet bij mensen met katten geplaatst.  

Herry leert ongelooflijk snel. Lopen aan de lijn? Hij kon het vrijwel meteen en hij doet het heel goed. 's Nachts slapen in de bench? Geen enkel probleem. Zindelijk? Natuurlijk is hij dat! Al vanaf de eerste dag. 

Hij is dol op wandelingen en heeft inmiddels begrepen dat de auto je naar leuke nieuwe plaatsen kan brengen. Hij vindt het prima om (nu nog in bench) mee te gaan in de auto. 

Natuurlijk heeft de kleine man nog wat onzekerheden en moet hij nog veel leren. 'Enge' dingen en mensen daar blaft hij eerst tegen. Vooral kinderen vindt hij op dit moment nog erg spannend. Hierbij zoekt hij ook veel geruststelling bij zijn vertrouwde persoon en over het algemeen oriënteert hij zich in alle situaties sterk aan deze. 

Tegen visite wordt ook eerst geblaft. Dus moeten deze in het gezelschap van zijn vertrouwde persoon langzaam worden geïntroduceerd. We werken hier nu aan en zijn gedrag verbetert snel. Toekomstige adoptanten moeten hierop voorbereid zijn en bij voorkeur enige ervaring hebben om dit op een juiste manier te begeleiden. 

Na bijna zijn hele leven in het asiel te hebben doorgebracht is het begrijpelijk dat hij kauwbotten of speeltjes wil verdedigen, hij doet dit ook. Hier wordt ook aan gewerkt en hij kan goed worden afgeleid. Een speeltje of kauwbot kan worden ingeruild voor een lekker snoepje. Maar ook hierbij zou een beetje ervaring handig zijn. 

Geef je Herry een eigen warm mandje, dan wil hij in ruil daar voor jou beste vriendje zijn en jouw leven een stuk gezelliger maken. In hem heb je zeker een vriend voor het leven! 

Wij zoeken voor Herry iemand met begrip, geduld en ervaring. Iemand die veel tijd met hem door kan brengen en hem verder wil begeleiden. Een rustig huishouden zonder kinderen en katten.

Herry wil graag een baasje dat in een rustige omgeving woont. Een huis met een (veilig omheinde) tuin zou fijn zijn.

Update 11-01-2021: Herry is een kalme hond, Neli ziet hem maar zelden spelen met andere honden. Hij deelt een verblijf met Dolph - beetje irritant voor Herry, want Dolph is heel actief. Met mensen doet Herry het goed, net als met andere (kalme) honden.

Update 09-12-2018: Herry houdt wel van aandacht als hij dat kan krijgen. Er komt wel iets meer volk langs in het asiel van Neli en dat zou wel eens in het voordeel van Herry kunnen zijn. Hij balanceert een beetje op het randje van wel/niet mensen leuk vinden en onzeker zijn. Maar het beste zou uiteraard zijn als hij naar Nederland komt en het socialisatieproces in gang gezet kan worden. 

Update 19-01-2018: Lieve Herry is al geen klein pupje meer. Hij is opgegroeid tot een echte jonge man. Herry heeft een kort staartje en ogen om in te verdrinken. 

Herry is een vrij onzeker mannetje. Tegenover de andere honden en mensen gedraagd hij zich onderdanig. Een rustige omgeving met eventueel een stabiele hond zou ideaal voor Herry zijn. Om Herry bij kleine kinderen te plaatsen lijkt ons geen verstandig idee. 

Intake 2017: Herry is de deugniet van het stel.

Herry is, net als zijn nestgenootjes, heerlijk speels en onbevangen. Maar er is maar één chief! En dat is Herry. 

Wie wil dit vrolijke mannetje op gaan voeden?

Details

Geboortedatum (geschat)
21 december 2016

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video